用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 什費一問
go

YORK 什費一問

請問有無k1-k3, 小朋友係york讀既家長, 可以詳細講下york既什費.
聽人講茶點要1千1個月.
咁仲有無其他什費呢?
考open exam 既每月既附加既補習費係幾多呢?
我聽過係2千幾度.
1個月加埋學費都要8千. 請問係唔係呢?
請分享. 謝謝 ^^

原文章由 cacamummy 於 07-11-12 12:58 硐表
請問有無k1-k3, 小朋友係york讀既家長, 可以詳細講下york既什費.
聽人講茶點要1千1個月.
咁仲有無其他什費呢?
考open exam 既每月既附加既補習費係幾多呢?
我聽過係2千幾度.
1個月加埋學費都要8千. 請問係唔係呢?
...

茶點每月2佰幾,好似半年交一次
open exam每個課程唔同,不是月交的,是每期計,每個課程大約2-3期左右,每期大約2千幾
其實所有課程都是可以選擇參唔參加的,無人會迫你
至於其他雜費,假期買作業(十多元一本左右),節日/旅行買相片(5R,十多元一張左右),學校制作的學習CD-ROM(一伯元左右一隻),以上的其實可以自己選擇買唔買的。
讀york我覺得若你乜都報,乜都買,一定覺得貴,但若選擇認為合適自己的小朋友的才報才買,我覺得價錢是合理的。

好多謝你既回答. 我想請問open exam或宿課外活動係幾時上呢? 係每日放學定係星期六日? 如放學後, 咁返下晝既小朋友點返? 唔該晒你呀:

原文章由 cacamummy 於 07-11-12 13:58 硐表
好多謝你既回答. 我想請問open exam或宿課外活動係幾時上呢? 係每日放學定係星期六日? 如放學後, 咁返下晝既小朋友點返? 唔該晒你呀:

N1-L2課程大多會在周六上課,而到U3因返下午班,課程有些會在上課前或放學後學,因到左U3,D星期六好多時都要來in小學,有課程都參加唔到啦!所以學校安排在平日上