用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請問邊度會有的英文書連【迴音遊戲】CD 賣 ???? ...
go

請問邊度會有的英文書連【迴音遊戲】CD 賣 ???? [複製鏈接]

請問邊度會有的英文書連【迴音遊戲】CD 賣 ????

請問邊度會有的英文書連【迴音遊戲】CD 賣 ????

所請【迴音遊戲】CD , 即是有一個外藉老師會將書的內容每讀一句出來, 成班小朋友又再repeat讀一句出來, 直至成個故事完結為至, 這樣便好吸引我個bb/小朋友去跟住讀出來。

我買過一套教材好好, 就係有此【迴音遊戲】CD 。請問市面上還有這頪教材嗎 ?     

謝謝指教。

Re: 請問邊度會有的英文書連【迴音遊戲】CD 賣 ????

大孖訂緊的easy to read就係英文書連【迴音遊戲】CD
該用戶已被刪除

Re: 請問邊度會有的英文書連【迴音遊戲】CD 賣 ????

Agree ah!

Thanks to 大孖's help, I bought the Easy to Read set and it is very good and interesting.  I will also buy the other similar products from that centre too.  Be hurry to place your order with 大孖 la!

yes, i also buy it.  It is very useful.  hurry up!

醒目開學勳章

快D找大孖,真是好用,我囡囡會模仿動作、跟

Oh~~~~真係比你地激死我啦, 我已買咗【大孖】介紹比我的 Easy to Learn Level 1, 真係好正, 我個b跟住讀出來, 我想再買多d此頪英文書連【迴音遊戲】CD 比我bb !!!  我唔想局限只係買呢間東西圖書出版的, 請問你地仲有無好介紹呀 ?????       

謝謝。

OH

真係比你激死, 早講麻! (講笑) 不過幫不到你, 不知!

CHECK PM

如果人地唔知, 仲以為我地成班係度 [size=large]'做馬'      

上次買大孖介紹, 初時仲心大心細, 係咪咁好, 點知, 真係好正, 唯一一個缺點就係 : d卡係書本剪出來, 太薄太軟了, 我要自己再去過膠, 你地係唔係咁做架 ?

我都係不鍾意佢d card前後看到, 因為我同個女玩時, 佢偷看, 看到後邊的公仔, 甘佢就估到果個係mug野字, 所以我自己整過一套card, 再用硬card紙print 出黎, 包佢看不到, 不過無甘靚, 同埋只係做左tiny果本, 同埋原來做漏幾個字!

等我得閒再做埋其他果d.

我們無做馬!
該用戶已被刪除

J&A mom

佢識得讀Ant, apple, boy, cat, dog, fish, hat, frog, pen, thank you, sun, mammy, papa, milk, watch,  ...... 不過因為我係有工人的fulltime mum, 所以好多閒情教bb 。
你同bb講多d o野佢就好快識講o家!
因為我係一個口不停的fulltime mum ...... 哈哈。

hinhinmummy

你個女好鬼死叻, 估到果個係mug野字, 我都想整過dcard, 不過真係好大工程。

各位Easy to learn 用家, 請問有無好方法提供, 可以將d卡造得好些 ????

講開easy to read, 我都要o黎加把口先, 我個囝睇o左一兩次就成日都"tiny, tiny"咁,又話"tiny 覺覺豬", 睇o黎"套cd真係好吸引佢.

連我都覺得好o岩用, 因為套書插圖夠大幅,色彩又靚, scan o左略略加工,好容易就可以製成教材, 呢兩日, 我個仔就學o左
"Tiny is clean."
"Tiny is dirty."
& "Tiny is digging" 啦!

Lily2003

如果你不'鹽戲'的話, 我可以email比你, 你比email address 我, 不過我只係整左tiny果本!

我還同佢玩看幅圖, 跟住看下邊過最快係屋企搵到果件野出黎, how big is big就你拿一件野出黎, 我再搵件大過佢的.

今日諗住同佢玩真人故事, 諗住同佢拿齊架生, 再同佢做一次故事出黎, 不知你們明不明? 即係搵齊bathtub, pail, hose, soap呢d野同佢做一次故事出黎, 當然搵玩具代替, 等佢投入d故事裡邊.

我依家每日同佢講一個新故事, 但係d生字就只係同佢繼續溫tiny果本, 因為驚佢消化不良!

LC 嘩 ! 你個仔真係激 !!!

識講全句
& "Tiny is digging"

[size=large]請問佢有無搣書 ???

有無家長可提議怎樣防bb搣書     

hinhinmummy 你真係好人啦, 我PM my e-mail address to you.

........搵齊bathtub, pail, hose, soap呢d野同佢做一次故事出黎, 當然搵玩具代替, 等佢投入d故事裡邊........ 真係一個苦心媽咪 hinhinmummy

Sorry, 我係話佢學o左句子咋,n were in printed  不過佢都講到"s clean" ,"s dirty","s digging"啦.

搣書? 自14個月後都無咁做啦!

LC
"我個仔就學o左
& "Tiny is digging" 啦!"

Lily2003 寫道:
LC 嘩 ! 你個仔真係激 !!!

識講全句
& "Tiny is digging"

[size=large]請問佢有無搣書 ???

有無家長可提議怎樣防bb搣書     

hinhinmummy 你真係好人啦, 我PM my e-mail address to you.

........搵齊bathtub, pail, hose, soap呢d野同佢做一次故事出黎, 當然搵玩具代替, 等佢投入d故事裡邊........ 真係一個苦心媽咪 hinhinmummy

hinhinmummy

我真係要公開讚吓你呢位苦心媽咪【hinhinmummy】, 你竟然為咗個小朋友, 花咁多時間係internet search d 圖畫, 再轉做pdf file, 然後再印出來, 做張硬卡, 一流媽咪。

我就惰你好多啦, 但都幾有效, 我係用Digital-Camera 快快手手咁影實物, 然後比樓下晒相片出來, 跟著在相片後面打番個Label 落去, 由於相片內是實物, 我一用英文問bb, bb就識得指出實物給我唸出來, 所以我覺得隻CD好正, 我好鐘意隻CD去配合本書, 但係 d 所謂'圖卡'真係麻麻地啦。

Lily2003

嘩! 比人公開甘讚我有d飄飄然的感覺tim, 多謝! 希望幫到你啦!

你都好叻wor, 識得用相機, 我無諗過wor!
該用戶已被刪除

hinhinmummy

我都想要你
‹ 上一主題|下一主題