用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問灣仔區有咩band 1中學好介紹?
go

請問灣仔區有咩band 1中學好介紹? [複製鏈接]

囡囡的學校成績不俗,但不想中學時的壓力太大,希望揾間校風好的band 1 中至尾學校,大家有有好介紹呢?
   0    0    0    0

皇仁書院

原文章由 mummyamy 於 07-11-4 20:36 硐表
皇仁書院

唏!囡囡嚟架喎!

可以諗下聖公會鄧肇堅中學,校風好,都唔太辛苦,band 1-band 2都有,不過有好多人報,競爭好大,聽聞如果小學係聖公會辦學團體易入d,當然都要睇成績同埋其他獎狀啦!

上到中學又要校風好又band 1的就必然壓力大, 想知你囡囡在那間小學? For my comments, I will choice St. Paul's Secondary - Happy Valley & St. Francis,

TTJTmama
原文章由 mayshlau 於 07-11-4 12:52 硐表
囡囡的學校成績不俗,但不想中學時的壓力太大,希望揾間校風好的band 1 中至尾學校,大家有有好介紹呢?

囡囡讀玫瑰崗,平均分90,St. Paul都係我心水學校,但驚考唔到!

校風好的band 1 中至尾學校,可考慮真光。

講真Rosaryhill平平, 但有90分的, 你又不妨試吓, St Paul's Form 1-Form 3有個學生三年都全級考第一也come from Rosaryhill.  所以值得一試!

TTJTmama

原文章由 mayshlau 於 07-11-8 13:51 硐表
囡囡讀玫瑰崗,平均分90,St. Paul都係我心水學校,但驚考唔到!
‹ 上一主題|下一主題