用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 九龍城靈糧堂interview.2/11
樓主: sugizo828
go

九龍城靈糧堂interview.2/11 [複製鏈接]

我終於等到封信啦! 取錄左我囡囡讀k1全日班, 放心晒
我仲報左 ymca農圃道幼兒園和伯特利幼稚園, 都唔知選邊間好   不過我比較心儀 靈糧堂 多d, 因為睇到好多媽咪都讚呢間學校好好

原文章由 sugizo828 於 07-11-2 22:16 硐表
今日同個仔去面試, 開頭我都驚佢人地問乜都唔答, 點知又唔係喎, 佢問我個仔叫咩名啦, 跟住攞D水果出黎, 問佢係乜野啦, 跟住叫佢將個蘋果擺落個碗度, 跟住叫佢將隻蕉擺落隻碟度, 擺完喇, 就叫佢將所有水果擺返落個袋 ...

hi sugizo828

我囡囡都係2/11(9:00)面試, 老師都有問到我對囡囡有咩期望   我當時第一個反應係O嘴,  突然唔識答   c6又唔幫我, 之後為有是但答左佢

Mummies here,

the interview is for K1? I have applied N1for my baby but didn't receive any interviw letter.  Just wondering. thanks.

原文章由 wingbillgo 於 07-11-10 20:10 硐表

hi sugizo828

我囡囡都係2/11(9:00)面試, 老師都有問到我對囡囡有咩期望   我當時第一個反應係O嘴,  突然唔識答   c6又唔幫我, 之後為有是但答左佢 ...

hihi!我都係O哂咀呀!!我隻老都冇去, 公公同婆婆跟我地去囉, 咁我老豆就唔出聲囉, 得個笑字, 跟住我又係是但答囉..我幾驚因為我唔識答會扣分呀

我地冇信呀, 都係冇行啦

九龍城靈糧堂 vs Stafford

我地要做候補生

原文章由 wingbillgo 於 07-11-10 19:56 硐表
我終於等到封信啦! 取錄左我囡囡讀k1全日班, 放心晒
我仲報左 ymca農圃道幼兒園和伯特利幼稚園, 都唔知選邊間好   不過我比較心儀 靈糧堂 多d, 因為睇到好多媽咪都讚呢間學校好好 ...

Hi ! 我昨天都收到信啦, 我囡囡又係讀全日K1不過咁快就要交千幾蚊留位費, 都幾貴.我仲有幾間未IN而家都唔知點算好.大家可唔可以比小小意見!

原文章由 我係劉師奶 於 07-11-13 09:40 發表
我地要做候補生

唔駛擔心啦.....佢都收左我個仔 full day class....
不過SC 收左我個仔....我會揀SC...
我會release 返個 full day class's seat 出黎

最傷交左$1150 留位費

想問下大約要in幾耐架?

6/11 IN 未到信~~

原帖由 Icy_babe 於 07-11-4 20:07 發表

期望....? 我又唔係一定讀佢,有咩期望...啫!!!!!

聽講今年大部份老師換咗....好極有限.......

其實今年真係有好多人不滿個面試,大部份都係話d老c無愛心同笑容,唔通真係換晒?

我而家係响度讀緊k1,我又唔覺得d老師無咩笑容喎,記得早幾個月前8月尾的新生迎生日,我見到d老師都好好笑容喎,而且仲好多禮物、食物等大包細包咁送比我地,我果時心唸我地都交哂錢,預咗讀呢間啦,無咩理由仲送咁多嘢比我地呀 原來發覺佢地成日送好多好多親子勞作比我地做,仲係好精美,唔平果種,雖然唔係貪佢d野,但我發覺呢間學校絕對唔係"矛人寺"果種。
至於我一年前面試既時候,當日interview時個老師就係好似有d急趕咁,可能佢地實在in得太多人而咁卦,反而而家讀落個感覺又好好喎。

暫時黎講, 我同阿女in的學校當中, 我感覺呢間學校的老師係最nice, 我feel到係真既nice, 佢地既真誠, 比我感覺好好, 所以我都交左留位費, 註冊當日, 我依然有呢感覺, 不過其實有少少茅盾, 軟件好, 硬件唔好, 不過唔緊要啦, 當然軟件重要些~

原帖由 yan321 於 09-11-30 13:55 發表
我而家係响度讀緊k1,我又唔覺得d老師無咩笑容喎,記得早幾個月前8月尾的新生迎生日,我見到d老師都好好笑容喎,而且仲好多禮物、食物等大包細包咁送比我地,我果時心唸我地都交哂錢,預咗讀呢間啦,無咩理由仲送咁多嘢比我地呀:qu ...
‹ 上一主題|下一主題