用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 初小留學英國
樓主: dsm
go

初小留學英國 [複製鏈接]

回覆 #1 carriechan 的文章

Hi,carriechan,
好似宗教科會難d,英史易學d,簡單過香港的歷史和西史ga

其實何時讓小朋友到外國升學才好呢? 我原本打算讀完p6才送我小朋友到英國, 因為有政府OEA, 但聽很多同事說p4已經可以, 心裡一直很懷疑到底我的小朋友有沒有能力自己照顧自己, 而自己亦很不捨得他離開, 又怕他學壞.....
14/5/2006: 3.30kg (birth)14/6/2006: 4.34kg (1 month)20/7/2006: 5.58kg (2 month)25/8/2006: 6.41kg (3 month)16/11/2006: 7.5kg (6 month)

我都是這樣想, 如今聽了你們說小學去會較易適應, 我都同意.  只是不捨得.

知唔知考大學時只系睇公開試成績, 定系都會睇埋佢系讀邊間小學及中學?

我們也打算安排囡囡中一往 英國升學.....實在好唔捨得... ....所以佢現在讀边间小學都唔重要了...也会給她壓力...反而cancel 了很多學習班 (因 我 老公 極喜歡小 朋 友 每天 忙過返 工...應爭取親子和 休 息 )

很 appreciate Cindy96 悉 心解釋..祱 你 囝 囝 學 業 進 步

另祝 各位媽 咪..Happy New Year..

p.s. anyway...my buddy highly recommend us to send our girl to 女子中学...1 term is around 7000~ 鎊
‹ 上一主題|下一主題