用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想買件手織冷衫(質地要好)比囡囡返學, 边 shu 有得賣? ...
go

想買件手織冷衫(質地要好)比囡囡返學, 边 shu 有得賣?

Hi all

唔該報料!

如果唔係要求太高嘅佐敦寶靈街一帶有得買.  如果想賣好d我知道土瓜灣"春秋毛泠"(近中旅社)都有.

原文章由 Learn_with_Fun 於 07-11-2 11:59 硐表
如果唔係要求太高嘅佐敦寶靈街一帶有得買.  如果想賣好d我知道土瓜灣"春秋毛泠"(近中旅社)都有.

Thanks for yr info. Would you pls tell me the name of the street?  Not so familiar abt 土瓜灣?

醒目開學勳章 王國長老

春秋應該o係馬頭圍道(歐化一路向彩虹方向走), 不過我唔識講正確位置
我自己織左一件喇 淨係買料都用左almost $600!  不過皇帝女好鐘意, 我都安慰d....
如果想買靚冷衫, 仲有一個選擇, 我舊年search左成季, 終於搵到間有寶藍色cashmere小童返學冷衫既舖頭, 叫zume, 中環同尖沙咀都有, 而家買就唔抵, 正價應該要$800+, 如果過左christmas就全店半價(什至3折), 到時可以買大一個碼出年著, 我舊年都係咁做
原文章由 bbqueen 於 07-11-2 12:05 PM 硐表

Thanks for yr info. Would you pls tell me the name of the street?  Not so familiar abt 土瓜灣?

請問尖沙咀分店地址 我想等減價時買番件

原文章由 Charlotte_mom 於 07-11-2 12:21 硐表
春秋應該o係馬頭圍道(歐化一路向彩虹方向走), 不過我唔識講正確位置
我自己織左一件喇 淨係買料都用左almost $600!  不過皇帝女好鐘意, 我都安慰d....
如果想買靚冷衫, 仲有一個選擇, 我舊年search左成季 ...

原文章由 kitbebe 於 07-11-2 12:25 硐表

咁中環 & 尖沙咀分店地址, 係边 shu ar? 唔該晒!

[ 本文章最後由 bbqueen 於 07-11-2 12:36 編輯 ]

醒目開學勳章 王國長老

之前o係新世界(tst)&近石板街(中環), 唔知有無搬/摺ops:" />
打個電話去check check丫, 最好減價時問左有貨至去, 費事白行嘛!
原文章由 kitbebe 於 07-11-2 12:25 PM 硐表

原文章由 Charlotte_mom 於 07-11-2 12:47 硐表
之前o係新世界(tst)&近石板街(中環), 唔知有無搬/摺ops:" />
打個電話去check check丫, 最好減價時問左有貨至去, 費事白行嘛!

新世界 Dept Store ge counter?

洗衣街都有一間, 名唔記得, 不過得一間好易搵

hi

唔知係咪手織都有碼分呢?想買件grey color.有無媽咪睇過土瓜灣是否有110size左右?價錢幾多呢?

原文章由 vic6 於 07-11-7 18:58 硐表
hi

唔知係咪手織都有碼分呢?想買件grey color.有無媽咪睇過土瓜灣是否有110size左右?價錢幾多呢?

I have bought one in 土瓜灣 (千秋毛冷), no more stock in grey, you have to order (tailored made), you'd better bring your kid to try their size.  For yr info, vest $320 (5-6 yrs), long sleeve about $700.

[ 本文章最後由 bbqueen 於 07-11-8 00:07 編輯 ]

原文章由 bbqueen 於 07-11-1 19:58 硐表
Hi all

唔該報料!

at Wanchai market...........Blue colour / Grey colour
short cut size: 8   price $99.00
short cut size: 10 price $120.00

OK, la..............

醒目開學勳章 王國長老

係啊, 我都話自己買冷都幾舊水, 咁$700都算reasonable既........

原文章由 bbqueen 於 07-11-8 12:06 AM 硐表
I have bought one in 土瓜灣 (千秋毛冷), no more stock in grey, you have to order (tailored made), you'd better bring your kid to try their size.  For yr info, vest $320 (5-6 yrs), long sleeve about  ...

請問邊度可以綉學校logo (簡單英文字)?  自己d needlework 唔掂