用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前})

原文章由 monkey妹 於 07-11-14 17:46 硐表
victor,

我會check大旅遊巴, max.可以載40-50人, 至於行程同各樣安排今個星期日再同你傾

monkey妹(bony)

bony,

我都覺得max.人數係40人之內會較易於安排, 編排方面較易
control

原文章由 monkey妹 於 07-11-14 17:28 硐表
4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,…) +???

工作分配如下(有興趣不防自薦幫吓手啦):
會計: Kylie_mon
聯絡1(場地):
聯絡2(參加者): monkey妹
娛樂: ...

kylam100 2a+1c
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

shall we split them into two groups on two days?

原文章由 phoebekk 於 07-11-14 22:31 硐表

bony,

我都覺得max.人數係40人之內會較易於安排, 編排方面較易
control

我可以幫手 唔知ok唔ok?

絡1(場地):taifiona

原文章由 monkey妹 於 07-11-14 17:28 硐表
4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,…) +???

聯絡1(場地):taifiona
娛樂: ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

4. 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + BBQ lunch

聯絡1(場地): taifiona
娛樂: Florence
交通:

行程: 10:00am於九龍塘集合坐旅遊巴先到士多啤梨園參觀及自費採摘, 大約12:00pm才到香薰園, 先入內參觀及自費餵飼動物及製作香薰水晶蠟燭飼, 1:00pm於香薰園內bbq午餐, 午餐後集體遊戲, 約4:30pm完成全日活動, 坐回旅遊巴到九龍塘解散

費用: 大約$200(以一個家庭2大1細計), 包括旅遊巴車費,
香薰園入場費($5位大小同價), bbq午餐(一份燒烤餐$58大人份量,小童可不用購一份燒烤餐跟大人一齊分享), 實際費用要計算後才作實

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/
收費: $0
若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

香薰園
~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

入場費用: 每位 $5(大小同賈、三歲以下免費)
買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻, 可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭, 租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤, 燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

13 Jan 2008 (sun)

1. Hayley04 (2a1c)
2. kylie_mom (2a1c)

3. phoebekk (2a1c)
4. chiomama (2a1c)
5. koko39 (2a1c)   
6. 陳紫凝媽咪 (2a1c)
7. FlorenceChan (2a1c)
8. pandacat_bb (2a2c)
9. taifiona(2a1c)
10. monkey妹 (2a1c)

11. 瑜媽 (2a1c)
12. JanYiuMa (2a1c)

13. irenepang803 (2a2c)
14. yy1234 (2a1c)
15. kylam100 (2a1c)

confirm人數: 30A + 17C

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-16 12:34 編輯 ]
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

當然可以啦, 唔該晒你先
原文章由 taifiona 於 07-11-15 09:49 硐表
我可以幫手 唔知ok唔ok?

絡1(場地):taifiona

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都知人多一定難控制, 我會截人數報名, 今次我會book大旅遊巴, 等下次攪活動要係開始時mark定參加人數限額, 其實如大家合作應該唔會有大問題嘅  

原文章由 Hayley04 於 07-11-15 03:57 硐表
shall we split them into two groups on two days?
原文章由 phoebekk 於 07-11-14 22:31 硐表
control

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-16 12:35 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

4. 士啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + BBQ lunch

娛樂: Florence
交通:

費用: 大約$200(以一個家庭2大1細計), 包括旅遊巴車費,
香薰園入場費($5位大小同價), bbq午餐(一份燒烤餐$58大人份量,小童可不用購一份燒烤餐跟大人一齊分享), 實際費用要計算後才作實

monkey,

咁我等妳報巴士價同taifiona聯絡場地同問清楚需訂燒烤包數量後才收費, 對嗎?

原文章由 kylie_mom 於 07-11-15 11:37 硐表
4. 士啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + BBQ lunch

聯絡2(參加者: monkey妹
娛樂: Floren ...

Monkey,
如果你唔介意不如兼任埋交通安排啦! 橫店你都問緊價,咁會容易d安排,但如果你唔想就唔好勉強喎!

Dear all,

其實如果今次#4活動咁受歡迎,我哋可以試吓開2(以旅遊車56座X2位計名額),因為大家有咗經驗 (18/11,1-2/12),同埋今次有咁多位攪手幫忙呢!
不過唔知大家意見如何呢?

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-15 15:47 編輯 ]

Monkey妹, FlorenceChan,

我都可以幫手交通安排事宜

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-15 13:07 硐表

Monkey妹,
如果你唔介意不如兼任埋交通安排啦! 橫店你都問緊價,咁會容易d安排,但如果你唔想就唔好勉強喎!

Dear all,

其實如果今次#4活動咁受歡迎,我哋可以試吓開2團(以旅遊車56座位計名額),因為大家有咗經驗 (18/ ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

我而家等緊旅遊巴報價明天先知, 至於香薰園我亦問左團體bbq午餐價錢(即$58一份燒烤餐-大人份), 收費當然是出發前十五日要比  

原文章由 kylie_mom 於 07-11-15 11:37 硐表
monkey,
咁我等妳報巴士價同taifiona聯絡場地同問清楚需訂燒烤包數量後才收費, 對嗎?

醒目開學勳章 貢獻勳章

當然無問題啦
原文章由 FlorenceChan 於 07-11-15 13:07 硐表
Monkey妹,

can we start at 9am instead of 10am. Kids are tired after 3pm...

原文章由 monkey妹 於 07-11-15 10:33 硐表
4. 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + BBQ lunch

Victor,
I’m agree your suggestion.

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-16 12:54 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Updated on Nov 20 at 15:25pm

工作分配如下
:
娛樂: FlorenceChan
交通:
chiomama

行程: 8:45am於九龍塘集合, 9:00am坐旅遊巴先到士多啤梨園參觀及自費採摘, 大約11:00am才到香薰園, 先入內參觀及自費餵飼動物及製作香薰水晶蠟燭飼, 12:00pm於香薰園內bbq午餐, 午餐後集體遊戲, 約4:00pm完成全日活動, 坐回旅遊巴到九龍塘解散。

費用: 大約$200(以一個家庭2大1細計), 包括旅遊巴車費, 香薰園入場費($5位大小同價), bbq午餐(一份燒烤餐$58大人份量,小童可不用購一份燒烤餐跟大人一齊分享), 如有家庭想選擇盤菜作為午餐, 價錢會比bbq貴小小, 實際費用要計算後才作實

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/
收費: $0
若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

香薰園
~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

入場費用: 每位 $5(大小同賈、三歲以下免費)
買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻, 可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭, 租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤, 燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

13 Jan 2008 (sun)

1. Hayley04 (2a1c)
2. kylie_mom (3a1c)

3. phoebekk (2a1c)
4. chiomama (2a1c)
5. koko39 (2a1c)   
6. 陳紫凝媽咪 (2a1c)
7. FlorenceChan (3a1c)
8. pandacat_bb (2a2c)
9. taifiona(2a1c)
10. monkey妹 (2a1c)

11. 瑜媽 (2a1c)
12. JanYiuMa (2a1c)

13. irenepang803 (2a2c)
14. yy1234 (2a1c)
15. kylam100 (2a1c)
16. Haulamma (2a1c)

confirm人數: 33A + 18C
(因旅遊巴座位限53人, 尚餘少量位可供報名)

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-20 15:24 編輯 ]

我聯絡了二個場地
香熏園-巳取團体申請表
士多啤梨-待覆

You guys are very busy for this activity... .well done...
原文章由 taifiona 於 07-11-16 13:24 硐表
我聯絡了二個場地
香熏園-巳取團体申請表
士多啤梨-待覆

Monkey妹,

需要再問其他旅遊服務嗎?

原文章由 monkey妹 於 07-11-16 12:21 硐表
Updated on Nov 16 at 12:21pm

工作分配如下:
娛樂: F ...

原文章由 ChioMaMa 於 07-11-16 13:55 硐表
Monkey妹,

需要再問其他旅遊服務嗎?

CHOIMAMA,

有多幾間最好啦! 可以比較吓$$及多d選擇嘛

Bony and Florence,

剛剛聯絡一間車公司是同事介紹, 價錢方面約$1500.0054, 時間由早上9:00 至黃昏5:00, 可作參考!

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-16 14:02 硐表

CHOIMAMA,

有多幾間最好啦! 可以比較吓$$及多d選擇嘛