用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前})

醒目開學勳章 貢獻勳章

4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,) +???

工作分配如下(有興趣不防自薦幫吓手啦):
會計: Kylie_mon
聯絡1(場地):

聯絡2(參加者): monkey妹
娛樂: Florence
交通:

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/

收費: $0
若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

香薰園
~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

入場費用: 每位 $5(大小同賈、三歲以下免費)
買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻, 可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭, 租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤, 燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

13 Jan 2008 (sun)

1. Hayley04 (2a1c)
2. kylie_mom (1a1c)

3. phoebekk (2a1c)
4. chiomama (2a1c)
5. koko39 (2a1c)   
6. 陳紫凝媽咪 (2a1c)
7. FlorenceChan (2a1c)
8. pandacat_bb (2a2c)
9. taifiona(2a1c)
10. monkey妹 (2a1c)

11. 瑜媽 (2a1c)
12.  JanYiuMa (2a1c)

暫時confirm人數: 23A + 13C

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-13 12:36 編輯 ]
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

victor 今個禮拜出trip呀, 今個星期日再問佢啦
原文章由 kylie_mom 於 07-11-13 11:43 硐表
victor,
馬灣camp集合時間3:30pm,入營時間3:30-4:00pm, 請問是否有需要提早15分鐘左右呢 (因到時要點齊人數才出發, 可能會因個別問題而受阻.)

醒目開學勳章 貢獻勳章

yes madam
原文章由 kylie_mom 於 07-11-13 11:37 硐表
Money妹,
咁就由妳負責update人名喇.

原文章由 monkey妹 於 07-11-13 11:53 硐表
yes madam

Kyliemon,
! 你份人好認真、清楚,會計個位預咗你啦! 希望你可以幫幫手啦!

Monkey,
好唔好每次都update埋人數呢!

All,
最後,我們仍需要義工攪手協助架! 希望大家主動幫幫手啦

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-13 12:44 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-13 12:14 硐表

Kyliemon,
喂! 你份人好清楚,會計個位預咗你啦! 希望你可以幫幫手啦!

Monkey妹,

多謝妳, 其實我份人都懵懵地,

money,

若無其他人做的話, 我就出任會計一職啦, thanks!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

你又真係懵懵地 Who is money?
原文章由 kylie_mom 於 07-11-13 12:33 硐表

多謝妳, 其實我份人都懵懵地,

money,

若無其他人做的話, 我就出任會計一職啦, thanks!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 07-11-13 12:37 硐表
你又真係懵懵地 Who is money?

oh.......so SORRY!!

原文章由 瑜媽 於 07-11-13 09:47 硐表
唔該, 加埋我地1家3口 瑜媽 -2a1c:loveliness:

好開心呀,我都報名呀唔該,我地1家4口.irene-2a2c

thanks!
孖女Blog+相簿→孖•女•孖•心•肝←NEW!!2008

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-13 12:14 硐表

Kyliemon,
喂! 你份人好認真、清楚,會計個位預咗你啦! 希望你可以幫幫手啦!

Monkey妹,

All,
最後,我們仍需要義工攪手協助架! 希望大家主動幫幫手啦

...

我可幫做義工協助你地架, 不過怕越幫越忙咋

醒目開學勳章 貢獻勳章

4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,) +???

聯絡1(場地):

交通:

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/

若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

香薰園
~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻, 可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭, 租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤, 燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

12. JanYiuMa (2a1c)
13.
irenepang803 (2a2c)

暫時confirm人數: 25A + 15C

Hi Kylie_mon,

good point. 馬灣camp集合時間, 3:15 la

I will call each when back to HK.

vic

原文章由 kylie_mom 於 07-11-13 11:43 硐表
victor,

馬灣camp集合時間3:30pm,入營時間3:30-4:00pm, 請問是否有需要提早15分鐘左右呢 (因到時要點齊人數才出發, 可能會因個別問題而受阻.)

Bony,

We should consider to have two trips, one in Dec. and one in Jan. if we have more people register. It is because it is quite difficult to handle 40+ people.

If all of you don't mind, we stop at 40 or 45 people for Jan trip. If we have 60 people, we should split them in two trip.

Anyway, I welcome more family to join our activities.

what do you think?

vic
原文章由 monkey妹 於 07-11-14 09:07 硐表
4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,…) +???

聯絡1(場地):
娛樂: ...

I will get you the name of Paul Ho's kids when back.

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-12 12:49 硐表
我將為各位預備label,如有錯漏,請盡快通知我,謝謝。
1) hayley04 2A 1C      (曦晴)
2) FlorenceChan 2A1C  (俙僮)
3) haulamma  2A1C    (巧琳)
4) 梓晴媽媽 4A2C       (梓晴& 泳蕎)
5) JanYiuMa 2A1C      (樂瑤)
6) ...

原文章由 Hayley04 於 07-11-14 11:49 硐表
I will get you the name of Paul Ho's kids when back.

hi hi 我女女係k3....可否參與嗎?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 yy1234 於 07-11-14 12:48 硐表

hi hi 我女女係k3....可否參與嗎?

of course la, welcome all SRL friends

原文章由 kylie_mom 於 07-11-14 12:52 硐表

of course la, welcome all SRL friends

thank u.............

我想報 Jan 13,08 士多啤梨團 2a1c

醒目開學勳章 貢獻勳章

聯絡1(場地):

交通:

香薰園
~~

12. JanYiuMa (2a1c)

13. irenepang803 (2a2c)
14. yy1234 (2a1c)

暫時confirm人數: 27A + 16C

醒目開學勳章 貢獻勳章

victor,

我會check大旅遊巴, max.可以載40-50人, 至於行程同各樣安排今個星期日再同你傾

monkey妹(bony)

原文章由 Hayley04 於 07-11-14 11:44 硐表
Bony,

We should consider to have two trips, one in Dec. and one in Jan. if we have more people register. It is because it is quite difficult to handle 40+ people.

what do you think?

vic

market price is about $1000. you can also check the school bus.

原文章由 monkey妹 於 07-11-14 17:46 硐表
victor,

我會check大旅遊巴, max.可以載40-50人, 至於行程同各樣安排今個星期日再同你傾

monkey妹(bony)

you got twin girls... tell us how it could be!

原文章由 irenepang803 於 07-11-13 18:36 硐表

好開心呀,我都報名呀唔該,我地1家4口.irene-2a2c

thanks!