用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [複製鏈接]

大家請再報名啦, 之前未能成行, 而家七月再攪過, 等小朋友暑假可以見多d面開心下, 如唔好彩所定日子天氣不好, 再推遲8月啦   

錦田鄉村俱樂部
http://yl.com.hk/ktcc/index.htm

1) monkey妹 2A1C (27/7, 3/8)
2) Kylie_mom 2A1C (27/7, 3/8)
3) Hayley04 1A1C (27/7, 3/8) or 2A1C
4) 梓晴媽媽+表妹 4A2C
5) 幼誠班徐懿 2A1C

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 梓晴媽媽 於 08-7-12 11:36 發表
大家請再報名啦, 之前未能成行, 而家七月再攪過, 等小朋友暑假可以見多d面開心下, 如唔好彩所定日子天氣不好, 再推遲8月啦   

錦田鄉村俱樂部
http://yl.com.hk/ktcc/index.htm

1) monkey妹 2A1C (27/7, ...

而家D天氣咁反覆無常, 我地個旅行都唔知幾時先可以成行, maybe等秋涼啦

原文章由 kylie_mom 於 08-7-28 15:35 發表

而家D天氣咁反覆無常, 我地個旅行都唔知幾時先可以成行, maybe等秋涼啦

有冇其他室內活動可以攪?

大家有無興趣參觀益力多+小白鷺

大家有無興趣參觀益力多廠+白鷺湖小白鷺人類民俗館

出發日期        :   2008年8月9日(星期六)                       
費    用        :   @HK$100.00 (大小同價)                                               
(費用包括: 冷氣旅遊車、入場証,領隊)

益力多、人類民俗館、白鷺湖小白鷺親子同樂

行程簡介:

08:45        九龍塘理想酒店及大埔火車站新達廣場對出避車處集合,由專人帶領
乘專車出發。

10:00        抵大埔工業村------益力多製造廠參觀,專人講解歷史及生產過程,電
影欣賞,各國不同包裝製品,生產線探索認識,更可試喝及購買新鮮
益力多,每位參加者更可獲贈益力多紀念品乙份。(入場費$50大小同價,已包在費用內)

午餐在大埔先達廣場自由享用理想的餐廳(自費)

大埔滘小白鷺遊覽,更可於白鷺湖自費划
小艇或水上單車遊湖玩樂及各項攤位遊戲。
小白鷺網址http://www.taipokau.org/i-intro.htm

參觀互動人類民俗館,透過館內展品,帶領大家穿梭世界各地衣食住,驚嘆人類生活質素的提高或變化。

同遊盡興完畢,專車返回集合地點。

16:00        返回集合地點散隊。
***   時間僅供參考之用

-|-  行程完滿結束,祝君旅途愉快! -|-

醒目開學勳章 貢獻勳章

睇黎真係要等秋天啦
原文章由 kylie_mom 於 08-7-28 15:35 發表

節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

星期六我個晴晴要返興趣班, 唔得呀
原文章由 梓晴媽媽 於 08-7-30 14:09 發表
大家有無興趣參觀益力多廠+白鷺湖小白鷺人類民俗館

出發日期 : 2008年8月9日(星期六)                        
費    用   : @HK$100.00 (大小同價)  
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

大家好! 好耐冇出黎玩, 今年仲有咩想玩/ 想去? 有人話想去濕地公園, 我就喜歡去西貢獅子會, 大家點睇? 比D意見。

Options:
  • 西貢獅子會 + 濕地公園
  • 士多啤梨園
  • 嘉道理農場
  • X’mas Party: 朱古力/ 曲其制作 + 活動

前制作總監

原帖由 Hayley04 於 08-10-13 17:48 發表
大家好! 好耐冇出黎玩, 今年仲有咩想玩/ 想去? 有人話想去濕地公園, 我就喜歡去西貢獅子會, 大家點睇? 比D意見。

Options:
西貢獅子會 + 濕地公園士多啤梨園嘉道理農場X’mas Party: 朱古力/ 曲其制作  ...

前制作總監,你終於出山啦
我沒有特別意見,以上4項活動的提議都很好!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 Hayley04 於 13-10-2008 17:48 發表

Options:
  • 西貢獅子會 + 濕地公園
  • 士多啤梨園
  • 嘉道理農場
  • X’mas Party: 朱古力/ 曲其制作 + 活動

前制作總監

喂喂喂.........請問你何時請辭過呀? 唔好以為多咗個BB就可以側側膊, 你一樣要諗節目俾我地嘅小朋友, 好多搵多D mami分擔你個part. 唔好諗住走呀, 呢道一做就要做3年

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 Hayley04 於 13-10-2008 17:48 發表

Options:
西貢獅子會 + 濕地公園士多啤梨園嘉道理農場X’mas Party: 朱古力/ 曲其制作  ...

2同3都去過......有無諗過攪番呢個~~
錦田鄉村俱樂部

而家秋高氣爽都好啱去郊外

元朗大棠荔枝山莊
地址﹕元朗大棠山道
http://yl.hk/taitong/index.htm

你哋又點睇呢? 個到都有士多啤梨架! 不過應該未熟。

ok madam...

please give more idea

原帖由 kylie_mom 於 08-10-13 23:13 發表

喂喂喂.........請問你何時請辭過呀? 唔好以為多咗個BB就可以側側膊, 你一樣要諗節目俾我地嘅小朋友, 好多搵多D mami分擔你個part. 唔好諗住走呀, 呢道一做就要做3年 ...

your answer is too general.... please be more specific.

原帖由 zoe媽咪 於 08-10-13 18:10 發表

前制作總監,你終於出山啦
我沒有特別意見,以上4項活動的提議都很好!

原帖由 Hayley04 於 08-10-14 11:29 發表
your answer is too general.... please be more specific.

其實什麼地方都沒有所謂,我只想婷婷能有多些機會與同齡的小朋友一齊玩,學吓如何相處和分享。所以只要時間容許的話,去那裡都沒有所謂。

地點: 錦田鄉村俱樂部
不如定兩三個日期, 以便安排:
a, 30/11
b, 7/12
c, 14/12

29坐車租約$900-$1000, 50坐車租約$1600, 歡迎任何家長參加!

(1) 低仁班 Hayley04, 2A1C, option b and c

醒目開學勳章 貢獻勳章

a, 30/11
b, 7/12
c, 14/12

29坐車租約$900-$1000, 50坐車租約$1600, 歡迎任何家長參加!

(1) 低仁班 Hayley04, 2A1C, option b and c
(2) 低信班 kylie_mom, 2A1C, (b or c, 因第日唔使返學)

The idea of Option 1 and Option 2 are good! I can join either on 7/12 or 14/12.

Thanks

原帖由 Hayley04 於 08-10-13 17:48 發表

Options:

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 ChioMaMa 於 17-10-2008 12:49 發表
The idea of Option 1 and Option 2 are good! I can join either on 7/12 or 14/12.

Thanks

乜妳溫書睇一半ka , 我地搞呢個呀~~

原帖由 kylie_mom 於 08-10-15 17:47 發表

a, 30/11
b, 7/12
c, 14/12

(1) 低仁班 Hayley04, 2A1C, option ...

(2) 低望班 Phoebekk, 4A2C, (7/12 or 14/12)

醒目開學勳章 貢獻勳章

haley daddy,

而家開始有人報名啦, 可以開topic了==>

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1676821&extra=page%3D1&frombbs=1

‹ 上一主題|下一主題