用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德望幾時有結果~?
go

德望幾時有結果~?

lee間好早in左wor~~但冇講幾時公布~~有冇人知大約幾時呀~~

11月16日,good luck!

原文章由 婥蔚媽咪 於 07-10-29 12:36 硐表
lee間好早in左wor~~但冇講幾時公布~~有冇人知大約幾時呀~~

原文章由 婥蔚媽咪 於 07-10-29 12:36 硐表

oh~~原來自己大意看留了~~是11月16號~~

若果德望收咗,我想問仍然可以參加大抽獎嗎?會否要家長簽字放棄的呢?

原文章由 puncos 於 07-10-29 13:01 硐表
若果德望收咗,我想問仍然可以參加大抽獎嗎?會否要家長簽字放棄的呢?

應該可以參加的~~但個別學校需要亦無他法~~因她是私校~~

If good news is recieved, no need to take part in coming interview la. :(

原文章由 aylau 於 07-10-29 15:33 硐表
If good news is recieved, no need to take part in coming interview la. :(

I hope so la ....

醒目開學勳章

原文章由 puncos 於 07-10-29 12:43 硐表
11月16日,good luck!

咦 ? 請問响邊處睇到11月16日呀?
咁係16日先至寄信通知定係16日前一定收到通知呢?
死啦...我而家已經好擔心嘞......

原文章由 PansyMummy 於 07-10-31 17:30 硐表

咦 ? 請問响邊處睇到11月16日呀?
咁係16日先至寄信通知定係16日前一定收到通知呢?
死啦...我而家已經好擔心嘞......

報名個日有張通告俾我地~~就係個張寫11月16日~~應該係寄wor~~我都緊張呀~~但亦知緊張來也是沒用的~~諗定唔得既後路好過~~相信大家都早有準備~~

回覆 #2 PansyMummy 的文章

If the school accept your application,will u give up other choices ?(private schools)

我好緊張呀!

in case Good Hope收你,你都可以參加大抽獎,但保險d你都是交o左留位費先.

原文章由 puncos 於 07-10-29 13:01 硐表

等~~寂寞到夜深~~
點解仲要等咁耐ga~~

11月16日算早la,比起11月26日還早???真係望到頸都長!:time:

醒目開學勳章

我而家諗緊唔知德望會計幾多分响我地D家長份問卷呢 ?
如果德望唔收呀女, 係咪因為我答份問卷唔好而影响到佢呢....

原文章由 PansyMummy 於 07-11-7 13:43 硐表
如果德望唔收呀女, 係咪因為我答份問卷唔好而影响到佢呢....

其實答得好定唔好真係好難衡量,太主觀了。唔好諗咁多,或者是好消息呢!

原文章由 PansyMummy 於 07-11-7 13:43 硐表

我估面試同家長問卷都唔會佔太多分數,面試只是問了三條問題,跟本問唔到咩

問卷方面我覺得不要太擔心~~因為我覺得個個都係答差唔多個d ga啦~~
唔好絕望住~~要有信心才能成功~~

我覺得學校要家長填問卷都係打發吓我哋家長要等小朋友的時間,不會嚴重到扣分.