用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 07年10月6日 interview K1 有消息未?
go

07年10月6日 interview K1 有消息未?

我同亞B 報左兩間迦南..同日 interview..
一間已收到取錄信..
不過我 first choice 係迦南幼稚園(九龍塘)分校..
唔知有無人已收到信?
不過果日亞B Interview 表現麻麻..我諗好微..:(

迦南幼稚園(九龍塘)分校 的取錄信已經寄了還有在27/10 註冊, 如果你到現在還未收到, 你快些打去學校問問.

poohbb_hk

除左九龍塘分校, 你仲interview 邊間?

原文章由 poohbb_hk 於 07-10-29 01:33 硐表
我同亞B 報左兩間迦南..同日 interview..
一間已收到取錄信..
不過我 first choice 係迦南幼稚園(九龍塘)分校..
唔知有無人已收到信?
不過果日亞B Interview 表現麻麻..我諗好微..:(  ...

我仲有Interview 左九龍城分校,兩間都取錄了..
九龍塘分校就交了留位費

原文章由 jsbaggio 於 6/11/2007 13:02 硐表
poohbb_hk

除左九龍塘分校, 你仲interview 邊間?

can u share the reasons u choose the kln tong one?  thks

原文章由 poohbb_hk 於 07-11-7 16:08 硐表
我仲有Interview 左九龍城分校,兩間都取錄了..
九龍塘分校就交了留位費

hi
我都係27/10 interview,今日巳收取錄信

九龍塘呢間校舍大環境好d..同埋比較近亞B返學
我d表妹都係呢間畢業,我亞姨話佢地教得幾好!
我有朋友的小朋友都係迦南讀緊,但就不同分校..佢話d課程有一定水平..第時小學無咁辛苦..
咁我都比亞B 試下考..

原文章由 jsbaggio 於 8/11/2007 14:48 硐表
can u share the reasons u choose the kln tong one?  thks

thks:

原文章由 poohbb_hk 於 07-11-8 21:23 硐表
九龍塘呢間校舍大環境好d..同埋比較近亞B返學
我d表妹都係呢間畢業,我亞姨話佢地教得幾好!
我有朋友的小朋友都係迦南讀緊,但就不同分校..佢話d課程有一定水平..第時小學無咁辛苦..
咁我都比亞B 試下考..

...

大家知唔知呢間幼稚園通常入邊間小學??

我上迦南幼稚園 webstie, 點解我見到
*網上報名由11月開始,但報名表格可隨時於網上下載。

但我又見到你地已經10月6日已經interview K1.

其實,係未有唔同.

網上報名係 online send 佢地張 online application form. (11月先有)..我係之前 download 佢地PDF file (9月尾果陣已有得 download)

原文章由 ew911 於 07-11-19 02:32 PM 發表
我上迦南幼稚園 webstie, 點解我見到
*網上報名由11月開始,但報名表格可隨時於網上下載。

但我又見到你地已經10月6日已經interview K1.

其實,係未有唔同. ...

因為小朋友太細未識應對所以遲d見令一d所謂細仔囉!
明唔明

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士