用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇小朋友學過公文式既媽咪可以分享一下? ...
樓主: Hei1204
go

請問有冇小朋友學過公文式既媽咪可以分享一下? [複製鏈接]

Me too. 我都like有軌道比我跟,程度同進度都有個譜,否則盞我成日驚唔夠料,又唔曉DIY比佢,唔知點算?

有時小學的手冊上寫到好似好多HW咁,其實做一陣就搞掂,反而做project仲多時間。

另外,我好怕跟阿仔的book report,尤其要寫幾句大意果種,佢邊曉自己諗來撮寫呀!
原帖由 十月媽咪 於 09-6-24 09:10 發表
嘿嘿....我深知自己係傳統人, 無野畀我跟, 學左乜又唔知既話, 我會覺得好無安全感! 所以聽完D小一簡介會呀, 玩完呢個小一面試遊戲之後, 我始終覺得傳統學校係較為適合我地一家啊!

希望升上小一後, 我女都可以好似你 ...

carina246,

你囝囝好犀利,有得表演+speech.勁!!

阿十,

而家囡囡係A160,8月完成A有銅獎?有就bonus,無我都開心架,我見佢係公文之中成長左.
成日見你地話ctr有post到超學年,點解我ctr無架,而家只有一張poster係做到好高level架哥哥姐姐.
上次你幫我地up-date個table,你識唔識開個topic呀?版主要我地重新開過呀,要開part 2喇.我識得回覆,但BK內好多野都唔熟,係咪你可以開part 2呀,唔係星期三我地比人cut左就唔可以繼續啦!

scarecrow,

你大囝畢左業幾耐呀?好開心學校安排到畢業禮+綵排,聽日係綵排,我會朝早去學校,瘋狂地影相,之後先返工.

pyma,

我之前都有咁架情況,做10頁個時,我會分開5頁,5頁做.上午做5頁,下午做5頁.有時要獎下佢.希望可以幫到你!

原帖由 pyma 於 09-6-29 13:50 發表
各位媽咪,你地好,我一直都有睇你地既留言,你地既仔女都好叻, 特別係十月媽咪既囡囡,可以讀三科仲要係超學年,真係佩服,其他既都好叻。

其實我正遇到一些問題,希望大家可以幫到我。

我囡9月份讀K2, 今年4月開始左公 ...

hi fyeung,

"成日見你地話ctr有post到超學年,點解我ctr無架,而家只有一張poster係做到好高level架哥哥姐姐." - my centre is the same!

原帖由 fyeung 於 09-6-29 18:26 發表
carina246,

你囝囝好犀利,有得表演+speech.勁!!

阿十,

而家囡囡係A160,8月完成A有銅獎?有就bonus,無我都開心架,我見佢係公文之中成長左.
成日見你地話ctr有post到超學年,點解我ctr無架,而家只有一張pos ...

原帖由 十月媽咪 於 09-6-27 13:51 發表
我印象中係七月尾報成績的, 但佢地話係八月尾, 而睇番上年既report, 都係寫08年8月的, 相信係八月尾吧!

你搵番個表出唻, 等我試下幫你加!

十月媽咪,
個表係第133頁,
thanks!

原帖由 Yau_Cheung 於 09-6-27 18:53 發表
hi scarecrow,

Sorry I haven't writing board at home.

Yes.  He met his friends and they had lot of fun. I took many pictures and recorded on video.  Thank you for their class teachers (Ms. G ...

過兩年比佢睇返,會好開心

各位,

我開左PART 2喇, 大家響PART 2繼續傾啦!

http://forum.edu-kingdom.com/redirect.php?tid=2137136&goto=lastpost#lastpost
‹ 上一主題|下一主題