用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 浸小曾唔曾有好多額外的收費??
樓主: justinmom
go

浸小曾唔曾有好多額外的收費?? [複製鏈接]

Kae

Can u please pm me also as i want to know the details, many thanks!!

原文章由 kae 於 07-11-15 14:33 發表
pls check pm

有.  $1150 (2008-2009)

原文章由 LUCKYCHUN 於 07-11-23 23:06 發表
請問有沒有校車到粉嶺? 車費$?Thanks!

回覆 # 的文章

Kae,

Would you alsp pm to me?  Many thanks!

各位...我很小上來的,就post給大家,請不用再pm我了..thxs:)

我個女而家正讀緊G1,都可以答到你地小小問題,睇下幫唔幫到你^^

1. 除3500學費外,以下雜費是多少呢?  
>>>平時無雜費的
a. 訂飯(每餐 $??)(每月)
>>>$16.5/一餐
b. 校車(每月)$???
>>>約$1000 (要看邊區)
c. 課外活動 約 $???
>>>OLE是沒有收費,另外sat的課外活動會收,都要看看所參加的課程按活動收費
d. 書費(小一全年)$????
>>>約$1500
e. 雜費及冷氣費(小一全年)$????
>>>開學時要交$1000的書簿雜費,冷氣費無的~~
f. 校服
〔夏季 約 $???〕約$700
〔冬季 約 $???〕約$1000
g. 學校代買、中、英補充練習、學習CD、旅行、參觀(全年)約 $???
>>書費內巳包補充練習,旅行參觀個d我未試過,所以答唔到你~~
h. 中、英、數各科網上練習(全年)$???
>>綱上練習唔駛錢的
i. 家教會會費(全年)$???
>>>1年$100

2. 功課量如何? 每天幾多樣? weekend幾多樣?
>>>weekday 1-3樣,weekend (3-6樣)

3. 每學期有幾多次outings?
>>>未知

4. 小一有沒有泳班?
>>>有泳班,但需要小朋友游到佢要求同埋要試水比佢甄選過才可以入隊,入左隊要放學練水的~~

5. 小朋友上學開心嗎?
>>>絶對開心

pls pm to me
‹ 上一主題|下一主題