用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 家熹媽咪
go

轉贈市場 [複製鏈接]

轉 贈 人 : 家熹媽咪
轉贈物品 : P.1 - P.4 課本
轉贈數量 : 各級不多於10本
轉贈size :
轉贈交收 : 麗湖居
轉贈對象 : P.1 -P.4 李宗德學生

轉贈物品 : 中/英/數 練習
轉贈數量 : 少量
轉贈size :
轉贈對象 : 適合 3 - 6 歲小朋友

轉贈物品 : 中/英圖書
轉贈數量 : 少量
轉贈size :
轉贈對象 : 適合 7歲以下小朋友

朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原文章由 maywon 於 08-3-26 02:53 發表
Hi!

My daughter will be P.1 student in JW joseph lee primary school this Sept.

I'm quite interesting in your offfer, would you mind to call me, I send my phone to you thru pm.

maywon:

唔好意思,我而家唔喺香港,月頭我返到嚟再call你丫!我收倒你pm架喇!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Dear all :

新學期將於今年九月一日開始 , 由於而家係學期尾 , 好多 P.1 - P.6 家長都尋求大量課本 , 如各級家長們有課本不適用 , 或者未搵倒合適對象轉讓 , 希望大家可以支持環保 , 送出舊書 , 因為作業大多數都已做 , 所以不適用於轉讓 ! 或如家長們有需要幫手 , 可以直接留言在此 , 或PM 比我 ! Thankyou!

阿寶

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 08-6-16 03:10 編輯 ]

醒目開學勳章

又環保又唔浪費, 大家有無課本捐出嚟

原文章由 家熹媽咪 於 08-6-16 03:08 發表
Dear all :

新學期將於今年九月一日開始 , 由於而家係學期尾 , 好多 P.1 - P.6 家長都尋求大量課本 , 如各級家長們有課本不適用 , 或者未搵倒合適對象轉讓 , 希望大家可以支持環保 , 送出舊書 , 因為作業大多數都已 ...

課本 & 作業

我想要 P.4 課本 & 作業, 唔該有冇呀?

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

醒目開學勳章

家熹媽咪:
小人有一提意, 因9月開學在即, 很多李小家長需要各級書本, 凡有家長要求代找書本時, 可否相對地提出希望家長同時捐出貴子弟已用舊書, 那樣舊書轉贈服務, 才可生生不息。

原文章由 wawaliluk 於 08-6-23 17:15 發表
家熹媽咪:
小人有一提意, 因9月開學在即, 很多李小家長需要各級書本, 凡有家長要求代找書本時, 可否相對地提出希望家長同時捐出貴子弟已用舊書, 那樣舊書轉贈服務, 才可生生不息。 ...

wawa :

其實你個提意係好 , 當初我都有諗過 , 但係 , 如果話一定要佢地以書換書就可能會難d , 因為佢地有d 會留比自己小朋友 , 有d家長就留比d其他小朋友 , 不過 , 點都好 , 支持環保係好既 , 至於舊書比邊個 , 都唔係重要 , 只要佢地都係將自己唔適合既書 , 轉讓比有需要既人就ok , 你話係咪 ?

轉贈物品 : 口風琴
轉贈數量 : 1個
轉贈size : 不明
轉贈交收 : 天水圍
轉贈對象 : 想學口風琴的小朋友

因為都係個人衛生問題 , 所以吹管要自己配返 , 另個琴用咗唔係好耐 , 因為第一年有 ECA 時學架 ! 跟住就冇玩過喇 ! 個琴袋有一邊比朱家B 抽爤咗 , 但整體都算OK架 ! 有意可PM我 ! 或喺樹留言 !

家熹媽咪

我小囡 Christy 都係嚟緊 9月入讀,現希望徵求 P. 1 相關的課本、作業及物品。

雖然學校話會 8月2 時先至派書單及訂校服,但我都希望可以係呢度徵求到一些,希望有心人可以送出。

謝謝~

[ 本文章最後由 小樹熊 於 08-7-7 15:03 編輯 ]
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

原文章由 小樹熊 於 08-7-7 15:01 發表
家熹媽咪

我小囡 Christy 都係嚟緊 9月入讀,現希望徵求 P. 1 相關的課本、作業及物品。

雖然學校話會 8月2 時先至派書單及訂校服,但我都希望可以係呢度徵求到一些,希望有心人可以送出。

謝謝~ ...

小樹熊 :

我幫你再留意吓丫 ! 如果你方便既話 , 可以pm我留低定你個名同電話比我 , 如果有既 , 我到時call你丫 ! ^^

小一課本

我小女 Rachel 都係嚟緊 9月入讀,現希望徵求 P. 1 相關的課本、作業及物品。

請問有沒有 P.4 英文, Maths & Science 二手書可以送出或平讓呀??

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

原文章由 onetiger 於 08-7-11 16:39 發表
我小女 Rachel 都係嚟緊 9月入讀,現希望徵求 P. 1 相關的課本、作業及物品。

onetiger :

學期尾好多家長都搵書 , 如果你唔介意既話 , 你可以pm我留抵你電話同名 , 如果到時(8月2日前)有書既話 , 我會call 你架喇 ! ^^

小一舊書轉贈

已送出

已送出

已送出

已送出

[ 本文章最後由 stella2005 於 08-7-15 10:32 編輯 ]

Deleted

Deleted
已刪除

[ 本文章最後由 stella2005 於 08-7-13 09:22 編輯 ]

want P1 and P3 2nd hand books!

pls pm the items and the price.

thxs.

[ 本文章最後由 zhuzhu 於 08-7-15 21:38 編輯 ]

家熹媽咪,

請覆電話給我.

謝謝!

原文章由 zhuzhu 於 08-7-14 17:08 發表
want P1 and P3 2nd hand books!

pls pm the items and the price.

thxs.

請各位搵書既朋友 , pm 我留抵聯絡電話同名 , 我會盡量喺8月2日前覆大家搵唔搵倒書架喇 ! thx~
‹ 上一主題|下一主題