用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 「家長發問及閒聊區」舊文章六 (07年10月-11月) ...
樓主: snowbell
go

「家長發問及閒聊區」舊文章六 (07年10月-11月) [複製鏈接]

ferod,
When will the result be released? Can we know the position in the school report? Will the lessons covered in the test be assessed again in the coming examination?

原文章由 ferod 於 07-10-29 16:29 硐表
They will show you the result( statistic ) of the 1st  term  test for all P.1 students so you can assess your son's      level or standard.

講起3T畫,又係我做功課的時候......,点做好呢?各位家長可以指點吓嗎?  

原文章由 Bambi 於 07-10-30 15:35 硐表
你有興趣, 一聽無妨.

請問各家長做左3T畫未? 去邊度搵料?

我仔的3T畫已經做好,由爸爸同仔仔全力負責,我仲未有時間望過,之前佢曾經話上喇沙會個網揾到好多靈感,你哋不妨試吓!

我自問美術白痴,俾唔到意見!

各位知不知"MY FAMILY"是什麼,要做D什麼?在手冊見到,但吾明
DouglasMaMa :lol

Is it related to "Show and Tell"?

想請問吓各位家長,3T畫係唔係有回條講解主題,呀仔又沒有回條、又唔知要做什麼,P.2係唔係每班都一樣主題?請幫忙

原文章由 cantaloup8 於 07-10-31 09:12 硐表
我仔的3T畫已經做好,由爸爸同仔仔全力負責,我仲未有時間望過,之前佢曾經話上喇沙會個網揾到好多靈感,你哋不妨試吓!

我自問美術白痴,俾唔到意見!

曾經派過一張通告,回條係習作一部分,要用文字描述作品,然後貼係作品背後。

如果你唔見左,我可以email比你,有需要就PM我留低email address。

原文章由 tlomum 於 2007/11/4 00:18 硐表
想請問吓各位家長,3T畫係唔係有回條講解主題,呀仔又沒有回條、又唔知要做什麼,P.2係唔係每班都一樣主題?請幫忙

有沒有人女兒是讀德望,兒子讀喇沙呢?

Hi !
    How are you!
世人都曉神仙好,只有兒孫忘不了。
                    痴心父母古來多,孝順兒孫誰見了。

odin

thanks a lot!:)

原文章由 Odin 於 07-11-6 05:41 硐表
曾經派過一張通告,回條係習作一部分,要用文字描述作品,然後貼係作品背後。

如果你唔見左,我可以email比你,有需要就PM我留低email address。
‹ 上一主題|下一主題