用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 N Silver(aP)請進
go

N Silver(aP)請進

Hello

小女Aegean就讀N silver(a),好想認識多D同學仔喔!

Hi, my girl is in bp

nice to meet you!

hi,nice to meet you.
is  b  in the same classroom with a?
the Chinese teacher is Miss 謝,and the Englise teacher is Miss Emma.

My girl is also in bp, her name is Zoe.
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

Today my daughter told me that many children wore the halloween costume.I only knew it was a birthday party.So my girl was very disappointed,cause she asked  to wear halloween costume,but I rerused.

原文章由 vivipiano 於 07-10-22 23:58 硐表
Hello

小女Aegean就讀N silver(a),好想認識多D同學仔喔!

我個baby係Michelle,都係讀N silver(ap),你好!我平日係自己送返學,你呢 ?

HELLO!! Michelle媽咪....我係童童媽咪呀.....估唔到0係呢到撞到你喎 !!

Zoe媽咪, 你好, Zoe以前讀km, 放學時都有同公公傾過計...

vivipiano : 你個女Aegean, 係咪平時姐姐帶返學 ?? 你個女仲未換冬季校服0個個 ?? 希望我無估錯

回覆 #2 鎧惠 的文章

很高興認識妳!
我有空的時候是自己送的.不過大部分應該是姐姐帶的.

回覆 #2 xwt 的文章

童童媽咪,你好,也很高興認識妳!
bingo,我的女兒是應該是最後一個才換冬季校服的.之前她一直跟我說,其他小朋友都穿紅色的衣服,只有她是白的.哈哈.你好厲害哦!
明天等我問一下小女,有沒有同你的童童,Michelle,zoe做朋友.她嘴邊時常掛著的是enoch,haygen,sharon,kelly(音譯,不知道有沒有串錯.)

Christmas Presents

Dear classmates' mothers, are you going to prepare  Christmas presents for the classmates? If you do,will you give to the whole Silver class or only half class?Could you please share some ideas with me?Thanks a lot!

hello....上次旅行都有同你個姐姐傾過幾句, 聖誕都有收到你禮物, thank you !!  其實我個女叫Cheryl, 可能你個女話sharon = cheryl, 因我記得好似冇人叫sharon, 不過好少見到你, 希望遲d有機會見面啦!!

回覆 #1 xwt 的文章

對了對了,我有看到過妳的女女.
有一次,我去接aegena,她告訴我這是她的好朋友"cello",她看上去很mature的.身形也很高大.後來我問auntie,然後她說不是cello,是sharon.現在知道了,原來是cheryl.原來還是好朋友呢!
也收到你的聖誕祝福了,謝謝!

viipiano,

我囡囡都係silver, (pm) nice to meet u.
頭先問我囡囡認唔認得你囡囡, 佢都話認得, 不過我個囡話好少同你個囡玩喎~~

原文章由 vivipiano 於 08-1-2 23:15 發表
對了對了,我有看到過妳的女女.
有一次,我去接aegena,她告訴我這是她的好朋友"cello",她看上去很mature的.身形也很高大.後來我問auntie,然後她說不是cello,是sharon.現在知道了,原來是cheryl.原來還是好朋友呢!
也收 ...

[ 本文章最後由 cottontail 於 08-1-3 20:21 編輯 ]

Nice to meet you!
請問你的囡囡叫甚麼名字啊?等我也問下我的囡.
原文章由 cottontail 於 08-1-3 20:16 發表
viipiano,

我囡囡都係silver, (pm) nice to meet u.
頭先問我囡囡認唔認得你囡囡, 佢都話認得, 不過我個囡話好少同你個囡玩喎~~

叫依蓓, 不過要用普通話讀出. 我個囡好cool , 好少同人玩, 一日都黑淨係同棋棋玩, 我個囡都係好遲先換冬季校服, 我又係見全班同學仔都換哂灰色, 當時我仲以為得我個囡一個未換季添...
最衰我放學時間要睇佢哥哥, 唔係可以一齊學溜冰, 不過你留意一下, 五點幾d中小學都放哂學, 所以會比較多人溜冰, 個場會比較細, 相對會比較危險。

原文章由 vivipiano 於 08-1-3 21:59 發表
Nice to meet you!
請問你的囡囡叫甚麼名字啊?等我也問下我的囡.

[ 本文章最後由 cottontail 於 08-1-3 22:51 編輯 ]

回覆 #1 cottontail 的文章

我問左我的女,她真的不太識依蓓.可能各自有玩伴.得閑你都問下依蓓識唔識我的女.她叫愷琹(同琴音).
你揾到小朋友一齊skating未啊?

我問過我個囡有冇同學仔叫愷琹, 佢話有, 不過唔係你大頭相既小朋友, 咁我又問多次佢究竟識相中人, 佢尼次又話唔識, 最抵死我問佢係佢自己係 silver a 定silver b, 佢話佢自己係silver a, 咁都會唔識, 真係俾佢激死...
係呢, 黎緊下個星期六家長日你幾多點呀, 睇下可唔可以係班中相片相認, 咁岩個日我個仔o個日都係家長日, 所以我改左下午兩點.)而我個囡o個個時間要去返跳舞班, 所以帶唔倒佢黎.
至於溜冰, 我仲未揾倒人丫~

[ 本文章最後由 cottontail 於 08-1-8 21:52 編輯 ]

小朋友成日都係矇下矇下的啦.肯定終有一日大家可以"相認"既!哈哈!原來依蓓是bp的.等我明天去接女時,順便問下楊老師,探下你既乖乖
我星期六似乎是一點半.到時會帶埋個女一起去,等佢可以玩下d攤位遊戲.佢三點半有堂上,所以可以玩好耐.兩點肯定係度.到時你來揾我啦.
最後關於skating,我自己好身痕地同個女自組半私人班.唔好笑我啊!
原文章由 cottontail 於 08-1-8 21:50 發表
我問過我個囡有冇同學仔叫愷琹, 佢話有, 不過唔係你大頭相既小朋友, 咁我又問多次佢究竟識相中人, 佢尼次又話唔識, 最抵死我問佢係佢自己係 silver a 定silver b, 佢話佢自己係silver a, 咁都會唔識, 真係俾佢激死.. ...

咦,班主任老師唔係姓陳既咩? 係呢咩叫做bp呀?

吓?依蓓係唔係k1的?N即係nursery,Silver係班名,P係下朝班.至於ab原為一班,同一個課室裡上堂,有兩個國語老師同一個英文老師.課室中間有一道門可開可關,當關上時,一個國語老師就掌管a,另一個就掌管b.英文老師兩邊走.
N silver (ap)既國語老師係謝老師,(bp)既是楊老師,英文既是MissEmma?

原文章由 cottontail 於 08-1-9 15:53 發表
咦,班主任老師唔係姓陳既咩? 係呢咩叫做bp呀?