用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 係Cannan, 歲半n1 interview會問D乜?
go

係Cannan, 歲半n1 interview會問D乜?

我囝囝3/11會去Cannan interview (N1) 喇

唔知你地記唔記得之前學校係點in你地既小朋友呢

可以分享吓嘛

[ 本文章最後由 gie_angie 於 07-10-22 16:15 編輯 ]

其實問既野係好普通野咋 (唔會問有冇車 有冇工人 有冇錢果d咁既問題 )  係對小朋友好nice 咁對話 我女同我堂細佬都係響度讀,面試唔駛太緊張 ,呢間好好 小朋友學到野 由上至下對小朋友都好關懷 好少好少有投訴 識得處理小朋友既問題 個個老師都有愛心

gie_angie:

問小朋友:  你叫咩名? 今日邊個帶你來? 呢個玩具咩色? 可唔可以幫老師放返好D玩具落籃度 ?

問家長: 平時邊個照顧佢? 對小朋友有咩期望? 平時點樣教佢?

我囡囡成個阿呆咁... 乜都冇答, 仲沙玩具!

老師話: 佢應該要識, 你同佢講多D野啦 會好D ga

我心諗死啦肯定唔收...咪啦 都係搵間流D頂住

但後其收到信得woo!

Hi hugub

請問妳個女係幾大做面試嫁?

我仲係度唸係唔係應該等遲d先入表呢? 但又怕會收曬學生(因11月3日已經開始interview),因我個女都未識講嘢。

請賜教

原文章由 hugub 於 07-10-24 13:58 硐表
gie_angie:

問小朋友:  你叫咩名? 今日邊個帶你來? 呢個玩具咩色? 可唔可以幫老師放返好D玩具落籃度 ?

問家長: 平時邊個照顧佢? 對小朋友有咩期望? 平時點樣教佢?

我囡囡成個阿呆咁... 乜都冇答, 仲沙玩具!

老師 ...

Gloriahung:

我囡囡而家讀緊迦南PN , 佢上年12月interview果時13個月大,今年10月開學,我見咁遲開學所以比佢讀綠苗playgroup, 你知啦 k1 interview11月就開始in, 我目標係 St.Paul's Kindergarten or 真光, 要好Smart才收, 所以我囡囡返左10個月playgroup.

以我所知playgroup學生返滿6個月可直入幼兒園(因為Antie Ho問我囡囡有冇考番迦南, 我話有, 佢話o.k.la 如果冇就幫你留個位)。

playgroup收1-2歲, 你試check 下,咁咪唔洗in law..

hugub

Hi hugub

我已經報了綠苗及將會係十二月開始返。剛剛打了電話去,佢地話冇優先權直升只係可以括免interview,不過佢話若選擇括免interview,他們最快要明年二月才可評估,到時唔知仲有冇位,所以建議現在入申請表。

原文章由 hugub 於 07-10-24 16:29 硐表
Gloriahung:

我囡囡而家讀緊迦南PN , 佢上年12月interview果時13個月大,今年10月開學,我見咁遲開學所以比佢讀綠苗playgroup, 你知啦 k1 interview11月就開始in, 我目標係 St.Paul's Kindergarten or 真光, 要好Smar ...

原文章由 gloriahung 於 07-10-25 11:45 硐表
Hi hugub

我已經報了綠苗及將會係十二月開始返。剛剛打了電話去,佢地話冇優先權直升只係可以括免interview,不過佢話若選擇括免interview,他們最快要明年二月才可評估,到時唔知仲有冇位,所以建議現在入申請表。

...

Gloriahung:

Aunt Ho 有推薦學生, 你返左playgroup先知ga, 人家而家在電話點答你呢? 佢見過個小朋友後會決定,多數都會推薦 ( 我個人認為除左智障law)

Hi hugub

我都好明白,不過佢講到到時可能冇位真係有d驚,妳知啦九龍塘有PN嘅學校真係唔多,貴嘅又比唔起。妳知唔知佢地大概收幾多個學生。

原文章由 hugub 於 07-10-27 10:24 硐表

Gloriahung:

Aunt Ho 有推薦學生, 你返左playgroup先知ga, 人家而家在電話點答你呢? 佢見過個小朋友後會決定,多數都會推薦 ( 我個人認為除左智障law)

請問迦南幼稚園(九龍塘) 是否金巴倫道果間呀?
:sm: :sm:

gloriahung:

我完全明白 $ 2600 個月PN真係好難搵, 我囝囝以前PN讀Victoria 要成$3600.

我個人認為迦南唔太爆, 一班成廿幾人, 收好多班(又顏色組, 又字母組.. 我諗有成十幾班), 都算多位。 你知 la 九龍塘D幼稚園開好鬼多班K1 ga , 我囝囝以前果間成29班 每班2x人。

hugub

係啊,迦南真係收費合理,原來佢地開好多班,希望佢收我個女啦

原文章由 hugub 於 07-10-31 11:37 硐表
gloriahung:

我完全明白 $ 2600 個月PN真係好難搵, 我囝囝以前PN讀Victoria 要成$3600.

我個人認為迦南唔太爆, 一班成廿幾人, 收好多班(又顏色組, 又字母組.. 我諗有成十幾班), 都算多位。 你知 la 九龍塘D幼稚園 ...

讀綠苗playgroupI a

I am looking for playgroup for my daugther. can you please let me know the contact. tks so much indeed.
Ewong

How about the one on Waterloo rd?

原文章由 elizatyy 於 08-4-14 23:32 發表
How about the one on Waterloo rd?

The one in Waterloo Road is for the whole day class.

any (cannan) Waterloo Road information, my baby next year already 2 years old

i want her study at whole day class
thanks!
歡迎參觀我的個人網頁