用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今天是十月十二日, 但KTS網頁還未見倒 interview schedu ...
樓主: CHTmami
go

今天是十月十二日, 但KTS網頁還未見倒 interview schedule? [複製鏈接]

唔係呀﹗見埋家長?咁 in d 咩呢?

原文章由 Elsamouse 於 07-10-12 11:43 發表
1978人

我係網站見到:

考試日,請安排一位家長陪同 貴子弟按《面試證》所示時間到禮堂門外排隊進入禮堂,再等候工作人員帶進考室應考;其他親友則請到操場等候。
咁係咪即是一併IN.埋家長定小朋友自己入去呀? ...

醒目開學勳章

原文章由 Elsamouse 於 07-10-12 11:43 發表
1978人

我係網站見到:

考試日,請安排一位家長陪同 貴子弟按《面試證》所示時間到禮堂門外排隊進入禮堂,再等候工作人員帶進考室應考;其他親友則請到操場等候。
咁係咪即是一併IN.埋家長定小朋友自己入去呀? ...

我諗家長唔需要interview, 因為佢寫叫我地去操場等. 另外, 發現有個小朋友同我囝囝個名一樣, 只是中文寫法有一個字不同, 我初時以為學校打錯資料, 後來再睇真d, 原來有小朋友同囝囝個名一樣讀音.

醒目開學勳章

原文章由 3b 於 07-10-12 12:54 發表

我諗家長唔需要interview, 因為佢寫叫我地去操場等. 另外, 發現有個小朋友同我囝囝個名一樣, 只是中文寫法有一個字不同, 我初時以為學校打錯資料, 後來再睇真d, 原來有小朋友同囝囝個名一樣讀音. ...

I think maybe parents need to be interviewed cos the notice says:

考試日,請安排一位家長陪同 貴子弟按《面試證》所示時間到禮堂門外排隊進入禮堂,再等候工作人員帶進考室應考 (it doesn't mentioned whether both or just the kid only need to go into the interview room) and

其他親友則請到操場等候。

Does anyone know the procedure last year?

醒目開學勳章

原文章由 acoggo 於 07-10-12 13:24 發表

I think maybe parents need to be interviewed cos the notice says:

考試日,請安排一位家長陪同 貴子弟按《面試證》所示時間到禮堂門外排隊進入禮堂,再等候工作人員帶進考室應考 (it doesn't mentioned whether  ...

我諗kts既安排同英華一樣, 首先由一位家長帶小朋友到禮堂, 之後有工作人員帶小朋友進考室應考, 家長0係禮堂等候, 應考後再由工作人員帶小朋友到禮堂, 家長接回小朋友後離開. 希望kts家長可以指教.

我都想知究竟家長是否要interview?

原文章由 3b 於 07-10-12 13:36 發表

我諗kts既安排同英華一樣, 首先由一位家長帶小朋友到禮堂, 之後有工作人員帶小朋友進考室應考, 家長0係禮堂等候, 應考後再由工作人員帶小朋友到禮堂, 家長接回小朋友後離開. 希望kts家長可以指教. ...

原文章由 littlekid 於 07-10-12 11:24 發表
請問有冇人知道是點 in 呢?平均每個人有 15 mins. 去 in.

我諗唔係平均每個人有 15 mins, 我做左少少既統計,
一共有1,794個小朋友有機會面試,時間分配人數如下表:

考試時間合計人數
9:00am66
9:15am66
9:30am99
9:45am99
10:00am72
10:15am99
10:30am99
10:45am99
11:00am99
11:15am99
11:30am66
1:30pm65
1:45pm99
2:00pm99
2:15pm99
2:30pm99
2:45pm66
3:00pm99
3:15pm99
3:30pm99
3:45pm7
總計1794

在短短的15分鐘可以會見咁多判小朋友, 學校如何作出選擇呢?

15分鐘in成60幾人,有時90幾人!

原文章由 Chanlingling 於 07-10-12 14:33 發表

考試時間合計人數9:00am669:15am669:30am999:45am9910:00am7210:15am9910:30am9910:45am9911:00am9911:15 ...

您好勁呀,佩服佩服!

為何我在網內找不到面試schedule, 我朋友都找不到, 在那裡呀

原文章由 puncos 於 07-10-12 14:42 發表

您好勁呀,佩服佩服!

我想問吓KTS係咪即係九龍塘學校? 如果係, 點解我搵唔到INTERVIEW嘅名單嘅, 我今朝打去學校問, 佢地話RESULT要3-4點先有

醒目開學勳章

原文章由 KelvinMaMa 於 07-10-12 15:02 發表
為何我在網內找不到面試schedule, 我朋友都找不到, 在那裡呀

請到kts校網, click "入學申請"----> "2008/9年度小一入學申請" ----->"查詢入學面試安排"-----> "面試日安排" ----> "考生面試時間"----->再輸入姓氏第一個英文字母.

原文章由 Chanlingling 於 07-10-12 14:33 發表

考試時間合計人數9:00am669:15am669:30am999:45am9910:00am7210:15am9910:30am9910:45am9911:00am9911:15 ...

我諗唔會一個老師in晒,應該有幾個老師同時間in

Thanks.

原文章由 3b 於 07-10-12 15:14 發表

請到kts校網, click "入學申請"----> "2008/9年度小一入學申請" ----->"查詢入學面試安排"-----> "面試日安排" ----> "考生面試時間"----->再輸入姓氏第一個英文字母. ...

我女3:15下午茶時間呢~~
OH~~咁多人!!果然出生率低同報名校人數係冇關既~~唔知係咪動用全校老師黎IN呢~~

慣例有冇second in架? 定係一次就定江山?

[ 本文章最後由 Elsamouse 於 07-10-12 15:51 編輯 ]

Elsamouse
一次就定江山

原文章由 3b 於 07-10-12 15:14 硐表

請到kts校網, click "入學申請"----> "2008/9年度小一入學申請" ----->"查詢入學面試安排"-----> "面試日安排" ----> "考生面試時間"----->再輸入姓氏第一個英文字母. ...

hi 3b,
i still can't find the schedule, i just can click "入學申請"----> "2008/9年度小一入學申請" ---->"查詢入學面試安排" and can't find "面試日安排" ----> "考生面試時間"----->再輸入姓氏第一個英文字母.

and just saw below msg :
凡於九月十五日或以前郵寄或親臨遞交申請入學資料之家長,可於本年十月十二日瀏覽本校網頁查閱面試日期及時間;同時本校亦會致函各家長有關面試安排及詳情。如家長於十月十九日後仍未收到《小一面試通知書》,請致電查詢,電話:2336 3802。

thanks, littlekid

競爭仲大過英華,英華就1709人爭,kts就1978人

原文章由 filexbbma 於 07-10-12 16:20 硐表

hi 3b,
i still can't find the schedule, i just can click "入學申請"----> "2008/9年度小一入學申請" ---->"查詢入學面試安排" and can't find "面試日安排" ----> "考生面試時間"----->再輸入姓氏第一個英文字 ...

filexbbma ,

查詢入學面試安排

本校已於十月十二日向各家長寄出《面試證》及《小一入學試須知》,通知有關面試安排。如家長於十月十九日仍未收到上述函件,可進入以下網頁查閱面試日期、時間及安排,或請致電本校查詢,電話:2336 3802。

[面試日安排]

<返回>

原文章由 Elsamouse 於 07-10-12 16:29 硐表

filexbbma ,
查詢入學面試安排本校已於十月十二日向各家長寄出《面試證》及《小一入學試須知》,通知有關面試安排。如家長於十月十九日仍未收到上述函件,可進入以下網頁查閱面試日期、時間及安排,或請致電本校查詢,電 ...

ok lah,  thank you very much
‹ 上一主題|下一主題