用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 恢復過往的秩序
go

恢復過往的秩序 [複製鏈接]

各位小學雜談版版友,

大家好! 我呢個版主平日較少出現
一般我都沒有太刻意處理版務
有版友話我....任大家吹吹下水離晒題...但佢地好ENJOY
哈哈哈
唔知會唔會有人怪我失職呢!

其實我同好多爸爸媽媽一樣,
都係上左黎好多年,
(由最初-大臣/alone?-仲o係星島做的時候開始,
果個站叫乜名我都唔記得喇 -
多謝nicolemummy話番比我聽, 係mybaby.com)
到bk開幕,
由結婚, 到懷孕, 到湊仔, 到搵學校, 到入學,
都係bk陪住我地同埋d仔女成長.
雖然我好少發言(睇多過講),
但係呢度個個都熟口熟面,
有d仲係bb出世時一齊o係婦科房一齊餵過奶,
大家都係朋友.

我覺得大家上黎都係希望開開心心,
傾下計, 識下人,
成日管住晒, 大家都冇癮啦....
除非收到投訴,
真係睇到連標題都離晒題,
或有人係o係度做私人買賣,
咁我就做野啦.
原本多一個人幫手,
我都好開心架(如果各位想做, 或推舉麟媽媽, 都好歡迎大家)
不過, 之前果位的手法, 真的令到我都覺得好唔舒服,
但我又唔識佢, 佢又冇同我溝通,
所以我都冇辦法, 只有講句無奈.

希望呢件不愉快事件快d完結,
大家繼續開開心心!
大家繼續支持小學雜談版啦!
謝謝!
   0    0    0    0

之前在小學雜談被封殺的戶口
WYmom, christf, laiiwaii, stjoboldboy
我剛剛發現原來我是有權限把他們恢復的
已經處理好了(laiwaifaijaiming都已處理好了)

但已經被刪除的文章, 如:
looking for a, fun, happy primary school (again)
find the happy primary school life

呢兩條thread在回收站, 暫時都唔知點樣可以處埋.

如果各位就最近的情況有乜野要求,
或者對過去這版的秩序狀況有乜野不滿
請隨便PM我啦, 我會盡力把這裡的秩序恢復

謝謝各位!

[ 本文章最後由 宏媽 於 07-10-7 14:44 編輯 ]

Thank you. (And I mean it.)

Keep it up !!

Can you moved this 2006年9月TSL小一家長請進 again to 小學雜談?

Odin moved it away without notification, can you remove it in again?
原文章由 宏媽 於 07-10-6 18:54 硐表
各位小學雜談版版友,

大家好! 我呢個版主平日較少出現
一般我都沒有太刻意處理版務
有版友話我....任大家吹吹下水離晒題...但佢地好ENJOY
哈哈哈
唔知會唔會有人怪我失職呢!

其實我同好多爸爸媽媽一樣,
都係上左黎 ...

Dear ssdiana,

Yes, I think I can try (I have never do that before).
However, it is a legal act to move a topic from 小學雜談to the forum for the school at  全港小學. (I am just too lazy to do that before because there are so many of them).

May I know why do you want it back at 小學雜談?

原文章由 ssdiana 於 07-10-7 07:25 硐表
Odin moved it away without notification, can you remove it in again?  

As people are familiar with it in this forum
原文章由 宏媽 於 07-10-7 08:48 硐表
Dear ssdiana,

Yes, I think I can try (I have never do that before).
However, it is a legal act to move a topic from 小學雜談to the forum for the school at  全港小學. (I am just too lazy to do that be ...

原文章由 stjoboldboy 於 07-10-7 12:15 硐表
多謝宏媽, 我係秦城監獄放番出來啦!

請問柏林圍牆幾時會拆呀[小學雜談版守則(Odin版)]?

Locked topic already la !
Should disappear the following day, right ?

原來我只有權限把小學雜談版的文章移往別處,
無法把他們移回來,
我猜你要找ALONE或大臣幫忙才可以了.
抱歉!

原文章由 ssdiana 於 07-10-7 09:29 硐表
As people are familiar with it in this forum

Hurray! 最啱聽都係開開心心!
你見我是 newcomer,就係見大家講得咁熱鬧先至一齊噏。先前真係白色恐怖!其實在網上世界溝通本來就是虛擬身份,又何必咁執著呢?不過見你地有好多都係老友鬼鬼,虛擬中又有真友誼,好羨慕啊!

原文章由 Putongren 於 07-10-8 12:34 硐表
Hurray! 最啱聽都係開開心心!
你見我是 newcomer,就係見大家講得咁熱鬧先至一齊噏。先前真係白色恐怖!其實在網上世界溝通本來就是虛擬身份,又何必咁執著呢?不過見你地有好多都係老友鬼鬼,虛擬中又有真友誼,好羨慕啊! ...

我不知你們當中曾發生甚麼事, 但我看過Odin的守則, 那些守則是十分合理和普通的, 例如不能用同一身份在同一論題中自問自答和人身攻擊等, 是給BK網友一個最低限度的保障.

我們來這裏尋找資料, 如果資料都是虛擬的, 那麼我們還需要浪費時來BK嗎? 當資料的可信性低時, 人們必會選擇其他途徑來找資料.

嘻嘻,薛老板果然有大將之風,簡直陶朱公再世,生意至上。最緊要大家肯幫趁,版主之馬,大家唔鍾意就換過囉,幾唔閒?

王國長老

守則係無問題既,
但濫用職權咪有問題囉。
BK 網民既資料只可作參考,
是否虛擬?還是屬實?
我個人覺得....... 絕不能盡信罷。

原文章由 NormalGuy 於 07-10-9 17:03 硐表

我不知你們當中曾發生甚麼事, 但我看過Odin的守則, 那些守則是十分合理和普通的, 例如不能用同一身份在同一論題中自問自答和人身攻擊等, 是給BK網友一個最低限度的保障.

我們來這裏尋找資料, 如果資料都是虛擬的, ...

[ 本文章最後由 麟媽媽 於 07-10-10 17:32 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題