用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2

醒目開學勳章

原文章由 balltsang 於 07-10-8 23:10 硐表
我話>>你咁乖食菜,我一定要話比你媽咪知..
就係咁,佢幫襯左2轉菜檔

哦! 明白! 天日扮傻至得
丫! 佢話你知佢生飛滋, 乜我講過你知咩

如果我早記得你地今日開大餐, 就5同亞囡食"lunch" 啦

你班今日係米寫"lunch"

唔駛驚, 我都係聽日先交留位費.

原文章由 Jennie 於 07-10-8 16:53 硐表

係....唔怪得佢今朝唔吃早餐啦!!!

c 火, 我今日唔記得叫阿女交留位費添!!!

早晨呀!

owl3 >> 收到la! thanks!
其實係一家四口子

Save > little yellow 都係話壽司最好食,但Miss yellow's ma 用紫菜包左條好凍好凍的蟹柳佢食,跟著佢就做呢個表情 之後佢話5知係米整蠱佢
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

Adrian媽媽 ,

恭喜您! 您令郎的表達能力咁好, 連阿女都話Adrian K2時唔肯講話, 現在K3佢講多咗好多野, 所以您唔駛擔心佢, 反而昨晚, 我刻意一句都不提校園美食坊的事, 阿女就一d野關於校園美食坊的事都無提, 可能真係一日都在遊雲

原文章由 Adrian媽媽 於 07-10-8 22:39 硐表
balltsang, Connie,

聽囝講話今日有好多嘢食, 有意粉, 薄餅, 壽司, 生菜食, 佢仲話食咗一小杯生菜, 都5知真定假

我想問這些食物是否整定之後攜帶返學ka ? ...

醒目開學勳章

connie,

morning!
收到email啦, 唔該晒, 同埋多謝晒你既壽司!: :
原文章由 ConnieBaby219 於 07-10-8 22:02 硐表

下午美食坊最"濟"銷都係菜
今天有許多食物, 最受歡迎蟹柳壽司

YYJC
pls check pm
叮叮噹噹
pls check email

Cheerful,

無錯, 他真係講多咗好多嘢, 仲試過一次被老師投訴上堂傾計tim, c

早呀!! 咁食法, 佢地有冇上堂呀?? 不過小女至like 蟹柳壽司, 因為佢e家大o左成日都要成壽司.

想問大家若果d 壽司 朝早8點整好, 而晏晝1點至吃, 會唔會變呢?? 因為星期六要整lunch box 比阿女.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 Adrian媽媽 於 07-10-9 09:34 硐表
Cheerful,

無錯, 他真係講多咗好多嘢, 仲試過一次被老師投訴上堂傾計tim, c 未…  

咁有進步!! 唔緊要啦.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

各位,

有小小校園美食節的照片分享:
http://www.fotop.net/snowB/FoodFair07?page=1
a
Connie, save 你們在那?你為何不與我相認?

Jennie, ball and 得意媽收 email.
thx

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

今日美食節多左好多野食呀!
其實係一家四口子

原文章由 snowB 於 07-10-9 10:23 硐表
各位,

有小小校園美食節的照片分享:
http://www.fotop.net/snowB/FoodFair07?page=1
a
Connie, save 你們在那?你為何不與我相認?

Jennie, ball and 得意媽收 email.
thx

snowB ...

唔c !!!傻豬仔, connie 幫下午班, 見唔到唔出奇!!!

得意媽 ~ 生飛知係我問Cissy 的, 因我見Cissy 食得好開心, 所以問佢d 飛知好番未law::" />  

Mrs. Yellow ~ 有d 咁的事...等我仲整條粗粗的蝦柳壽司比小黃食timops:" /> 唔怪得之...食完一條叫佢再食..佢唔so 我啦

Jennie ~ Chole 可能唔識我又可能知我會整估佢...所以我比條凍冰冰的加x壽司佢唔食...

to ma ~ toto 又係唔so 我呀 最後要我餵佢先食....

Cheerful ~ 你囡囡好乖..一見到我就大聲叫我..

snowB ~ 我咪昨日問你校車準時未果個law 我一路以為你知我係邊個, 所以無刻意相認呀

[ 本文章最後由 save 於 07-10-9 11:26 編輯 ]

Cheerful > 中秋果日揍放學你囡囡都係一見到我,就好主動好大聲地叫我。上次去聽野同你囡囡傾計,佢都有問有答。

save> 多謝特別照顧

Mrs. Yellow ~ 做咩"特別" 呢這隻字會深色d 嫁:tongue:

一家三口 ~ 今年的美食節真係正過上年好多呀

呢樹有無d 130 cm 高的小女孩?
原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-9 11:48 硐表
save> 多謝特別照顧

Jennie,

您個囡囡真係愈大愈靚, 愈大愈上鏡!

Save, Mrs. Yellow,

多謝您告訴我, 阿女無遊魂同失憶, 只不過是唔鐘意睬我啫! Save, 點解d, 唔到見您?

醒目開學勳章

原文章由 save 於 07-10-9 11:23 硐表
得意媽 ~ 生飛知係我問Cissy 的, 因我見Cissy 食得好開心, 所以問佢d 飛知好番未law::" />  

原來係你 都8899 喇, 多謝關心

原文章由 Cheerful12 於 07-10-9 13:00 硐表
Jennie,

您個囡囡真係愈大愈靚, 愈大愈上鏡!

...

我阿女係你至睇得中o者, 如果某個校長睇中佢, 我就very happy!!!

save>>係就好啦...佢太like 食sushi, 佢至like 生 o個d, 三文魚子, 粒粒大波o個d 呀!! 佢唔覺腥呀喎!! 我真係有d 怕佢咁食生野法, 但至衰我同餅都like 係sushi.

himbb, save, 貓頭鷹3號

今朝去左交聖三一
個no. 係1098
唔知係排千幾定係98
但in 既時間又好早 (10:00)