用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

BK short short 地

save , snowB

我都會返去做義工

比比校長/余古少賢主講

活動名稱《發掘及培育幼兒潛能竅門》講座
日期        10月5日(星期五) 今晚
時間            晚上7:00至9:00
內容
「每個孩子都有無盡的潛質,部分智商更是特高,能否發掘他們的潛能並給予適切的培育,才是下一代出人頭地的關鍵。《明報》「Happy PaMa講座系列」請來專家、學者、幼兒家長盡展孩子潛能之道,不容錯過。
費用           免費參加(先到先得 額滿即止)
主辦         《明報》
地點           顯理中學 (香港北角城市花園道2號,近炮台山地鐵站B出口)
查詢         2595 3019 (李小姐)

還有位但要準時到(早到),話李小姐叫來的。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

jennie
你終於都係揀基福, 交咗表唔再頭痕

原文章由 Pan媽媽 於 07-10-5 12:38 硐表
請問各位,

你們是否需要面試祟真小學呢? 還是直升?
可否分享小學的睇法

我地係要面試嘅, 我覺得係循例啫
至於小學, 問番嗰邊家長會清楚啲

save

你舊年係上晏定下晏
岩岩打左比我
佢叫我返下晏
同埋叫我整100人份量既肉醬

原文章由 save 於 07-10-5 15:49 硐表
Bk 又做咩樹short short 地吖…………..

May May ~ 亞囡無講見到你.
佢話返小天使見到Cherry 同某男同學好開心喎!

Yy13 ~ 今日家教會有個x太打比我問我星期一得唔得閒做義工, 因佢話我和幾位媽媽上年整過壽司,  ...

多謝報料

原文章由 YYJC 於 07-10-5 17:38 硐表

我地係要面試嘅, 我覺得係循例啫
至於小學, 問番嗰邊家長會清楚啲

終於in 完la. baby hailey 拾問拾唔應.  老師仲話佢so active 添. fail 緊la. 或者遲一年再報.

owl 3 >> nice to meet you!

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-10-5 21:35 編輯 ]
其實係一家四口子

原文章由 save 於 07-10-5 15:49 硐表
Bk 又做咩樹short short 地吖…………..

May May ~ 亞囡無講見到你.
佢話返小天使見到Cherry 同某男同學好開心喎!

Yy13 ~ 今日家教會有個x太打比我問我星期一得唔得閒做義工, 因佢話我和幾位媽媽上年整過壽司,  ...

save >> 比囡囡試吓嘛! 唔試過又點知答案呢! 其實開初我都驚囡囡聽唔明白架. 我每天都有問她聽唔聽明老師授課呀?? 佢話最5明係日本課呀! 其他科目暫時都冇乜問題. ok la! 真係估佢唔到!
其實係一家四口子

原文章由 一家三口 於 07-10-5 21:32 硐表
終於in 完la. baby hailey 拾問拾唔應.  老師仲話佢so active 添. fail 緊la. 或者遲一年再報.

owl 3 >> nice to meet you!

5 C 擔心, TT 一定收baby hailey
重遊舊地 hazel 好happy

原文章由 一家三口 於 07-10-5 21:32 硐表

1+4口>>baby hailey 收梗!!! 到時你一定要請dinner!!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 一家三口 於 07-10-5 22:30 硐表

save >> 比囡囡試吓嘛! 唔試過又點知答案呢! 其實開初我都驚囡囡聽唔明白架. 我每天都有問她聽唔聽明老師授課呀?? 佢話最5明係日本課呀! 其他科目暫時都冇乜問題. ok la! 真係估佢唔到! ...

係啦.....唔試過你又點知佢唔得.

1+4口>>有冇見到盧老c呀??baby hailey 入到來, hazel 咪成日跟住你去探老c啦..
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 save 於 07-10-5 13:58 硐表
Kirima ~ 我個囡同某小朋友fd 到要掉組 我下星期一會返學校做義工

一家三口 ~ st. m 的P.E. 和 BIBLE 堂是否用英文教?

save, kirima,

toto都系up唔出同學名, 來來去去都系k2果幾位, 連同group都話唔知, 不過佢有講有小朋友掉組....
仲有, 麻煩兩位小揁探講下要帶咩返學做, 佢好烏sir sir, 問親都話..[唔洗喇] ??

snowB , wawa_mami, ball, phebechong>>出面有個toic 問有冇高望家長喎....有個叫愛心媽開呀!!!

原文章由 YYJC 於 07-10-5 17:30 硐表
jennie
你終於都係揀基福, 交咗表唔再頭痕

叫做近近地, 自己接送都方便. 我青衣搭巴士一出就落美孚啦, 所以到長沙灣真係3個字乜都到.

醒目開學勳章

原文章由 Jennie 於 07-10-6 00:58 硐表
snowB , wawa_mami, ball, phebechong>>出面有個toic 問有冇高望家長喎....有個叫愛心媽開呀!!!

你有冇引路

原文章由 Jennie 於 07-10-5 22:59 硐表

1+4口>>baby hailey 收梗!!! 到時你一定要請dinner!!!

Jennie >> 個鬼老仲問我 : how old is she ? Does she speak chinese at home ?? 比我覺得佢話baby hailey 好細個. (不過佢真係好細粒) 和 響屋企講chinese 都唔係用english. 真係冇望la.
其實係一家四口子

原文章由 Jennie 於 07-10-5 23:29 硐表

係啦.....唔試過你又點知佢唔得.

1+4口>>有冇見到盧老c呀??baby hailey 入到來, hazel 咪成日跟住你去探老c啦..

Jennie >> 有同盧老師傾左一陣, 我問今年高信班好冇教呀?? 佢答:去年高信班醒d. baby hailey 考5到, 都可以請妳同conniebaby 食飯啫, 想食飯揾我la.
其實係一家四口子

醒目開學勳章

一家3口 > 驟眼去年高信班個個都好高大:

原文章由 得意媽 於 07-10-6 01:16 硐表

你有冇引路

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1131473&extra=page%3D1

BK 好似我細囝呢排咁 short short 地.
今日接琪琪放學, 我地去咗先食麪, 細囝就喊哂話要去 Mcdonald, 之後我地三人去同學仔 birthday party, 入到 Mcdonald 細囝又喊哂話唔入去.
又”產” 地, 又訓地.
最後唯有帶佢去附近等嘅 daddy 接佢走.
我都好鬼唔開心點解佢得兩歲幾人仔, 巳開始反叛, 佢係好多時, d 情緒好飄忽, 有時好乖, 有時好野”盲”.
相比琪琪, 家姐由細到大都算乖, 冇呢 d ”產” 地訓地嘅行為………...

Save,
今日我睇咗親子便利啦, 影到琪琪都幾清楚.

一家四口,
nice to meet you too.
請 pm 你個 e-mail address 俾我, 我 e-mail 番 Hazel 同 Hailey d 相俾你.
佢地兩個都好乖, 你一定唔駛勞氣啦.

SnowB,
星期五晚, 我拾吓拾吓都冇同你打招呼, sorry 呀.

貓頭鷹3號
‹ 上一主題|下一主題