教育王國

標題: 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [打印本頁]

作者: mamamui    時間: 07-10-5 09:35     標題: 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2

大埔道崇真07K3小朋友家長 & FRIENDS開新 part 啦!入來啦!

高仁班 (全日)himbb, Adrian媽,貓頭鷹3號,Mrs.Yellow, Cheerful
高禮班 (上午)save, somimi, Kirima , demaso
高信班 (上午): Jennie, 得意媽, Jade
高望班 (上午): snowB , wawa_mami, ball, phebechong
高愛班 (全日): mamamui, maymay, lavender, yy13
高義班 (下午): ConnieBaby219, 叮叮噹噹, YYJC

Links to previous parts -
大埔道崇真07K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦!
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1084238&extra=page%3D1&page=1

大埔道崇真06K2 & K3 小朋友家長,入來啦! part 6
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1046112&extra=page%3D5

[ 本文章最後由 mamamui 於 07-11-7 15:02 編輯 ]
作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-5 09:57

Hello,

Present !
I am here.

貓頭鷹3號

作者: himbb    時間: 07-10-5 10:06

貓頭鷹3號,
我餅都交左聖三一啦, 到時可能見到你
作者: 得意媽    時間: 07-10-5 10:10

作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-5 10:12

himbb,

Vicky will interview on Nov 3 (10:00 am).

貓頭鷹3號

原文章由 himbb 於 07-10-5 10:06 硐表
貓頭鷹3號,
我餅都交左聖三一啦, 到時可能見到你

作者: Jennie    時間: 07-10-5 11:42

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-10-5 10:12 硐表
himbb,

Vicky will interview on Nov 3 (10:00 am).

貓頭鷹3號

3/11撞正樓下SFA 啵!!

1+4口>>你順口問o下我阿女係咪好唔掂......
作者: wawa_mami    時間: 07-10-5 11:50

報到先

貓頭鷹3號 :-
check PM... :loveliness:
作者: himbb    時間: 07-10-5 11:59

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-10-5 10:12 硐表
himbb,

貓頭鷹3號

himhim好似係Nov 3  9:00am

今朝佢差唔多上校車先同我講, 要帶麵包返去分享, 已經趕唔切買啦
作者: Jennie    時間: 07-10-5 12:10

原文章由 得意媽 於 07-10-5 10:10 硐表

今日咁靜, 個個都最後沖廁去交表....

我仲未交添...唔豬晏晝多唔多人呢???
作者: Jade    時間: 07-10-5 12:11

報到先
作者: Jade    時間: 07-10-5 12:13

小珍,

有冇check cut off time 呀? 有的學校今日有 cutoff deadline 架.
作者: Jennie    時間: 07-10-5 12:20

原文章由 Jade 於 07-10-5 12:13 硐表
小珍,

有冇check cut off time 呀? 有的學校今日有 cutoff deadline 架.

比你嚇一嚇, 又走去check o下, 我記得佢明收4點, 好在今日都係....一陣lunch 過去交完再返公司.  單o左聲呀啦.

基福仲要坤我2個回郵信封添.

[ 本文章最後由 Jennie 於 07-10-5 12:23 編輯 ]
作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-5 12:23

Jenny,
That’s why I am still wondering if I go to submit the application
form to SFA on Oct 13 or not.  

himbb,
Vicky told me last night.
We left home 15 minutes early this

morning and bought 2 pcs bread.

Lavender,
Please check pm.

貓頭鷹3號

原文章由 Jennie 於 07-10-5 11:42 硐表

作者: Pan媽媽    時間: 07-10-5 12:38

請問各位,

你們是否需要面試祟真小學呢? 還是直升?
可否分享小學的睇法

作者: save    時間: 07-10-5 12:40

囡囡見9:30 AM, 我星期三交表 NO. 係 10011, 唔知係咪代表第11個交呢?

OWL ~ 呢幾日有無狗仔隊跟你呀: 其實親子便利7仔有新書返就可以攞, 10月呢期我9月30號已經攞咗LU.

KIRMA ~ 早幾日先記得問囡囡禮班有幾人...佢話好似32人喎.

Mrs. Yellow ~ 今朝8點9都未見小黃返學?
原文章由 himbb 於 07-10-5 11:59 硐表

himhim好似係Nov 3  9:00am

今朝佢差唔多上校車先同我講, 要帶麵包返去分享, 已經趕唔切買啦

作者: wawa_mami    時間: 07-10-5 12:42

貓頭鷹3號 ,Jenny,

SFA 申請表 Oct 13 晏d交,會唔會晏d先in呢? 
您估得唔得呢?   
唔知今年有冇written test ?
係唔係要考十幾張紙?

作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-5 12:57

save,

I see.  I will take the magazine earlier in next month,
thanks for your remind.

貓頭鷹3號

原文章由 save 於 07-10-5 12:40 硐表

OWL ~ 呢幾日有無狗仔隊跟你呀: 其實親子便利7仔有新書返就可以攞, 10月呢期我9月30號已經攞咗LU.

作者: carcar    時間: 07-10-5 13:01

作者: Jade    時間: 07-10-5 13:02

原文章由 Jennie 於 07-10-5 12:20 硐表

比你嚇一嚇, 又走去check o下, 我記得佢明收4點, 好在今日都係....一陣lunch 過去交完再返公司.  單o左聲呀啦.

基福仲要坤我2個回郵信封添.

hey, 邊個諗住嚇你 係我就諗住早的收工去交, 費事行嚟行去ma, 你又係另一面返工.....
作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-5 13:05

wawa_mami,

I just called SFA, you are right.

Oct 13
晏d交 SFA 申請表,會晏d先 interview.

Then I may submit the application form on Oct 13 at around

3:00 pm and expect the interview time will be on Nov 3
afternoon.

I don't know about 10 pages written test ,
just want to let Vicky try it.

貓頭鷹3號

原文章由 wawa_mami 於 07-10-5 12:42 硐表
貓頭鷹3號 ,Jenny,

SFA 申請表 Oct 13 晏d交,會唔會晏d先in呢? 
您估得唔得呢?   
唔知今年有冇written test ?
係唔係要考十幾張紙?
...

作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-5 13:24

save,

Vicky's NO. is 01064, she will interview at 10:00 am.

貓頭鷹3號

原文章由 save 於 07-10-5 12:40 硐表
囡囡見9:30 AM, 我星期三交表 NO. 係 10011, 唔知係咪代表第11個交呢?

作者: Kirima    時間: 07-10-5 13:37

有無人會10月13日open day做義工呀?

save,
Thanks, 我囡好似仲未識到新朋友, 來來去去都係講k2的同學仔
作者: 一家三口    時間: 07-10-5 13:53

原文章由 Jennie 於 07-10-5 11:42 硐表

Jennie >> Chole o禁醒, 點會唔惦呀?? 不過, 我或者幫妳問吓盧老師Chloe 係咪好叻囡架??
作者: wawa_mami    時間: 07-10-5 13:56

Kirima, 

check PM...
作者: save    時間: 07-10-5 13:58

Kirima ~ 我個囡同某小朋友fd 到要掉組 我下星期一會返學校做義工

一家三口 ~ st. m 的P.E. 和 BIBLE 堂是否用英文教?
原文章由 Kirima 於 07-10-5 13:37 硐表
有無人會10月13日open day做義工呀?

save,
Thanks, 我囡好似仲未識到新朋友, 來來去去都係講k2的同學仔

作者: Mrs.Yellow    時間: 07-10-5 14:12

貓頭鷹 > 可能我講得5清楚~1包有 2 set。我都覺得算抵 小黃前幾日好似話有個什麼老師走左5會再番,佢個樣好似好5捨得。由何老師代替,我差D都5記得,所以無提。
其實見你禁勤力,遲到幾日我係老闆見到都5會炒鬼你,當睇5到

一家三口 >我公司近日大檸樂 呢排都會忙D

Save > 小黃今早去搵 屎落脾 老校。真係煩得你想C,頭尾6日去2暈,都仲要等多轉。但今日5條友仔見得10幾mins,一人講得幾句,都5知點評選!
下星期一做咩義工?做咩尋日5覆我PM?
作者: Kirima    時間: 07-10-5 14:25

收到了, 你真抵鍚
原文章由 wawa_mami 於 07-10-5 13:56 硐表
Kirima, 

check PM...   

作者: yy13    時間: 07-10-5 14:25

himbb, 貓頭鷹3號, save

聖三一駛唔駛/收唔收profile
作者: 一家三口    時間: 07-10-5 14:28

原文章由 save 於 07-10-5 13:58 硐表
Kirima ~ 我個囡同某小朋友fd 到要掉組 我下星期一會返學校做義工

一家三口 ~ st. m 的P.E. 和 BIBLE 堂是否用英文教?

save >> 我問過囡囡, 佢話 :

P.E. 係 英文+廣東話

BIBLE 係 英文

ART 係 英文+廣東話

原來而家D出版真係好好, 好似囡囡用緊"現代中國語文"的書, 可以上網聽番課文內容, 廣東話和國語都有. 真係perfect.

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-10-5 14:41 編輯 ]
作者: yy13    時間: 07-10-5 14:28

save

我都報左名星期一做家長義工
但無人打比我confirm

我仔又係傾計傾到比老師掉組

作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-5 14:36

yy13,

聖三一駛唔駛/收唔收profile >>>
I don’t know……..

but I had submitted the profile and application form.
BTW, they do not accept cheque, please pay HK$20 cash.

貓頭鷹3號

原文章由 yy13 於 07-10-5 14:25 硐表

himbb, 貓頭鷹3號, save

聖三一駛唔駛/收唔收profile

作者: mamamui    時間: 07-10-5 14:45

Jennie - 結果都係基福?

yy13 - 老師終於支持佢地5住, 拆散佢地啦?
作者: Mrs.Yellow    時間: 07-10-5 14:47

YY > 你收5到我PM .......我想呢兩日買票

Owl > 預我果日2大1細明天見到比$你。
作者: yy13    時間: 07-10-5 14:53

貓頭鷹3號

無打回頭我當佢收 :-|
thanks

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-10-5 14:36 硐表
yy13,

聖三一駛唔駛/收唔收profile >>>
I don’t know……..
but I had submitted the profile and application form.
BTW, they do not accept cheque, please pay HK$20 cash.

貓頭鷹3號

...

作者: yy13    時間: 07-10-5 14:55

mamamui

拆左都有2-3日喇
阿仔話老師話佢唔乖所以掉組

原文章由 mamamui 於 07-10-5 14:45 硐表

yy13 - 老師終於支持佢地5住, 拆散佢地啦?

作者: yy13    時間: 07-10-5 15:06

yellow

sorry sorry
預我1a1k
thanks

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-5 14:47 硐表
YY > 你收5到我PM .......我想呢兩日買票

作者: 朱MayMay    時間: 07-10-5 15:11

save > 尋日見到你囡囡 & Cherry 去上課外活動, 佢地見到我, 開心到跳起, 好大聲咁叫我, 幾驚比老師鬧, 因果個老師個樣幾惡   

yy13> 尋日同owen 出了班房, 見佢地未食lunch, 咪周圍望下, 跟住你仔仔出來攞牙刷杯, 仲同佢傾了幾句, 問佢去邊呀 ? 佢好醒咁話 : 咪早走攞 ! 食完飯先走 ! (佢已經走慣走熟 )

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 07-10-5 15:40 編輯 ]
作者: Jennie    時間: 07-10-5 15:32

1+4口>>你咪咁問...一陣盧老c 話"醒到佢命都無", 咁你點反應呀!!!

mamamui>>你又真知我心水.  不過佢得校車, 無褓姆車, 車要自己搵.
作者: snowB    時間: 07-10-5 15:36

Save, Kirima and Connie,

我剛收到通知,下星期一都會返學校做義工。

snowB

作者: save    時間: 07-10-5 15:49

Bk 又做咩樹short short 地吖…………..

May May ~ 亞囡無講見到你.
佢話返小天使見到Cherry 同某男同學好開心喎!

Yy13 ~ 今日家教會有個x太打比我問我星期一得唔得閒做義工, 因佢話我和幾位媽媽上年整過壽司, 而今年無人識整, 所以希望我能幫助喎! 你仲未收到, 我估應該學校搵咗人.

Mrs. Yellow ~ 咩我有欠你嘢呢幾日bk short short , 或者你re-pm 比我啦! 報告你行踪的仔仔, 剛的星期二已sec in, in 後佢話好like 比比老師, 仲問幾時再去玩喎~~

一家三口 ~ ..如果st. m 有幸收咗囡囡..囡囡都唔知明唔明老師講咩 tim…
作者: ConnieBaby219    時間: 07-10-5 16:00

BK short short 地

save , snowB

我都會返去做義工
作者: Mrs.Yellow    時間: 07-10-5 16:27

比比校長/余古少賢主講

活動名稱《發掘及培育幼兒潛能竅門》講座
日期        10月5日(星期五) 今晚
時間            晚上7:00至9:00
內容
「每個孩子都有無盡的潛質,部分智商更是特高,能否發掘他們的潛能並給予適切的培育,才是下一代出人頭地的關鍵。《明報》「Happy PaMa講座系列」請來專家、學者、幼兒家長盡展孩子潛能之道,不容錯過。
費用           免費參加(先到先得 額滿即止)
主辦         《明報》
地點           顯理中學 (香港北角城市花園道2號,近炮台山地鐵站B出口)
查詢         2595 3019 (李小姐)

還有位但要準時到(早到),話李小姐叫來的。
作者: YYJC    時間: 07-10-5 17:30

jennie
你終於都係揀基福, 交咗表唔再頭痕
作者: YYJC    時間: 07-10-5 17:38

原文章由 Pan媽媽 於 07-10-5 12:38 硐表
請問各位,

你們是否需要面試祟真小學呢? 還是直升?
可否分享小學的睇法

我地係要面試嘅, 我覺得係循例啫
至於小學, 問番嗰邊家長會清楚啲
作者: yy13    時間: 07-10-5 17:40

save

你舊年係上晏定下晏
岩岩打左比我
佢叫我返下晏
同埋叫我整100人份量既肉醬

原文章由 save 於 07-10-5 15:49 硐表

Yy13 ~ 今日家教會有個x太打比我問我星期一得唔得閒做義工, 因佢話我和幾位媽媽上年整過壽司,  ...

作者: Pan媽媽    時間: 07-10-5 17:56

多謝報料

原文章由 YYJC 於 07-10-5 17:38 硐表

我地係要面試嘅, 我覺得係循例啫
至於小學, 問番嗰邊家長會清楚啲

作者: 一家三口    時間: 07-10-5 21:32

終於in 完la. baby hailey 拾問拾唔應.  老師仲話佢so active 添. fail 緊la. 或者遲一年再報.

owl 3 >> nice to meet you!

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-10-5 21:35 編輯 ]
作者: 一家三口    時間: 07-10-5 22:30

原文章由 save 於 07-10-5 15:49 硐表

Yy13 ~ 今日家教會有個x太打比我問我星期一得唔得閒做義工, 因佢話我和幾位媽媽上年整過壽司,  ...

save >> 比囡囡試吓嘛! 唔試過又點知答案呢! 其實開初我都驚囡囡聽唔明白架. 我每天都有問她聽唔聽明老師授課呀?? 佢話最5明係日本課呀! 其他科目暫時都冇乜問題. ok la! 真係估佢唔到!
作者: ConnieBaby219    時間: 07-10-5 22:53

原文章由 一家三口 於 07-10-5 21:32 硐表
終於in 完la. baby hailey 拾問拾唔應.  老師仲話佢so active 添. fail 緊la. 或者遲一年再報.

owl 3 >> nice to meet you!

5 C 擔心, TT 一定收baby hailey
重遊舊地 hazel 好happy
作者: Jennie    時間: 07-10-5 22:59

原文章由 一家三口 於 07-10-5 21:32 硐表

1+4口>>baby hailey 收梗!!! 到時你一定要請dinner!!!
作者: Jennie    時間: 07-10-5 23:29

原文章由 一家三口 於 07-10-5 22:30 硐表

save >> 比囡囡試吓嘛! 唔試過又點知答案呢! 其實開初我都驚囡囡聽唔明白架. 我每天都有問她聽唔聽明老師授課呀?? 佢話最5明係日本課呀! 其他科目暫時都冇乜問題. ok la! 真係估佢唔到! ...

係啦.....唔試過你又點知佢唔得.

1+4口>>有冇見到盧老c呀??baby hailey 入到來, hazel 咪成日跟住你去探老c啦..
作者: somimi    時間: 07-10-5 23:50

save, kirima,

toto都系up唔出同學名, 來來去去都系k2果幾位, 連同group都話唔知, 不過佢有講有小朋友掉組....
仲有, 麻煩兩位小揁探講下要帶咩返學做, 佢好烏sir sir, 問親都話..[唔洗喇] ??
作者: Jennie    時間: 07-10-6 00:58

snowB , wawa_mami, ball, phebechong>>出面有個toic 問有冇高望家長喎....有個叫愛心媽開呀!!!
作者: Jennie    時間: 07-10-6 01:02

原文章由 YYJC 於 07-10-5 17:30 硐表
jennie
你終於都係揀基福, 交咗表唔再頭痕

叫做近近地, 自己接送都方便. 我青衣搭巴士一出就落美孚啦, 所以到長沙灣真係3個字乜都到.
作者: 得意媽    時間: 07-10-6 01:16

原文章由 Jennie 於 07-10-6 00:58 硐表
snowB , wawa_mami, ball, phebechong>>出面有個toic 問有冇高望家長喎....有個叫愛心媽開呀!!!

你有冇引路
作者: 一家三口    時間: 07-10-6 16:48

原文章由 Jennie 於 07-10-5 22:59 硐表

1+4口>>baby hailey 收梗!!! 到時你一定要請dinner!!!

Jennie >> 個鬼老仲問我 : how old is she ? Does she speak chinese at home ?? 比我覺得佢話baby hailey 好細個. (不過佢真係好細粒) 和 響屋企講chinese 都唔係用english. 真係冇望la.
作者: 一家三口    時間: 07-10-6 16:53

原文章由 Jennie 於 07-10-5 23:29 硐表

係啦.....唔試過你又點知佢唔得.

1+4口>>有冇見到盧老c呀??baby hailey 入到來, hazel 咪成日跟住你去探老c啦..

Jennie >> 有同盧老師傾左一陣, 我問今年高信班好冇教呀?? 佢答:去年高信班醒d. baby hailey 考5到, 都可以請妳同conniebaby 食飯啫, 想食飯揾我la.
作者: 得意媽    時間: 07-10-7 00:21

一家3口 > 驟眼去年高信班個個都好高大:
作者: Jennie    時間: 07-10-7 00:43

原文章由 得意媽 於 07-10-6 01:16 硐表

你有冇引路

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1131473&extra=page%3D1
作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-7 02:37

BK 好似我細囝呢排咁 short short 地.
今日接琪琪放學, 我地去咗先食麪, 細囝就喊哂話要去 Mcdonald, 之後我地三人去同學仔 birthday party, 入到 Mcdonald 細囝又喊哂話唔入去.
又”產” 地, 又訓地.
最後唯有帶佢去附近等嘅 daddy 接佢走.
我都好鬼唔開心點解佢得兩歲幾人仔, 巳開始反叛, 佢係好多時, d 情緒好飄忽, 有時好乖, 有時好野”盲”.
相比琪琪, 家姐由細到大都算乖, 冇呢 d ”產” 地訓地嘅行為………...

Save,
今日我睇咗親子便利啦, 影到琪琪都幾清楚.

一家四口,
nice to meet you too.
請 pm 你個 e-mail address 俾我, 我 e-mail 番 Hazel 同 Hailey d 相俾你.
佢地兩個都好乖, 你一定唔駛勞氣啦.

SnowB,
星期五晚, 我拾吓拾吓都冇同你打招呼, sorry 呀.

貓頭鷹3號

作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-7 02:39

deleted this message, 唔知點解重覆咗.

[ 本文章最後由 貓頭鷹3號 於 07-10-7 02:42 編輯 ]
作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-7 03:02

我地一家四口會參加 11月 18 日 Mcdonald 攪嘅兒童愛心馬拉松, 地點係 Happy Valley 馬塲.

有興趣就睇吓 : www.mcdonalds.com.hk/chinese/wcd2007

貓頭鷹3號
作者: 一家三口    時間: 07-10-7 08:59

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-10-7 02:37 硐表
BK 好似我細囝呢排咁 short short 地.
今日接琪琪放學, 我地去咗先食麪, 細囝就喊哂話要去 Mcdonald, 之後我地三人去同學仔 birthday party, 入到 Mcdonald 細囝又喊哂話唔入去.
又”產” 地, 又訓地.
最後唯有帶佢 ...

早晨呀!

owl 3 >> 大囡就好乖, 細囡就差d, 不過細囡由出細就由天黑喊到天光架, 每次想起都怕怕. 好在而家大個左, 冇乜點喊咋.

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-10-7 10:06 編輯 ]
作者: 得意媽    時間: 07-10-7 21:49

owl > 細囝係米Trouble Two呀
作者: Adrian爸爸    時間: 07-10-7 22:56

Vicky's mom,

這些就是男女之別了, 有時他們的行為真係激親, 不過細路一路都咁乖, trouble two 情況相信不會太嚴重嘅, take it easy la...

Adrian媽媽
作者: 一家三口    時間: 07-10-8 06:44

早晨呀!
作者: ConnieBaby219    時間: 07-10-8 10:32

早晨呀!
作者: 得意媽    時間: 07-10-8 15:32

今朝咁靜既
作者: Jennie    時間: 07-10-8 16:14

原文章由 得意媽 於 07-10-8 15:32 硐表
今朝咁靜既

今日bk 又係傻.......
作者: balltsang    時間: 07-10-8 16:20

今日cissy 同chole好乖,主動走埋黎食ee d 油菜
作者: 得意媽    時間: 07-10-8 16:39

哈哈! 你負責"綠"油菜

亞囡今日提早食lunch, 佢話食左sushi, pancake, vegetables & spaghetti..... 真係多謝晒咁多位ee

[ 本文章最後由 得意媽 於 07-10-8 16:49 編輯 ]
作者: balltsang    時間: 07-10-8 16:46

得意媽

最"濟"銷既一檔
見d細路避開d菜都幾好笑
作者: Jennie    時間: 07-10-8 16:53

原文章由 balltsang 於 07-10-8 16:20 硐表
今日cissy 同chloe好乖,主動走埋黎食ee d 油菜

係....唔怪得佢今朝唔吃早餐啦!!!

c 火, 我今日唔記得叫阿女交留位費添!!!
作者: ConnieBaby219    時間: 07-10-8 22:02

原文章由 balltsang 於 07-10-8 16:46 硐表
得意媽

最"濟"銷既一檔
見d細路避開d菜都幾好笑

下午美食坊最"濟"銷都係菜
今天有許多食物, 最受歡迎蟹柳壽司

YYJC
pls check pm
叮叮噹噹
pls check email

[ 本文章最後由 ConnieBaby219 於 07-10-8 22:39 編輯 ]
作者: 得意媽    時間: 07-10-8 22:38

原文章由 balltsang 於 07-10-8 16:20 硐表
今日cissy 同chole好乖,主動走埋黎食ee d 油菜

亞囡叫我問你, 你同佢講過d 咩, 叫你同番我講喎
c 囡包, 玩野:tongue:
作者: Adrian媽媽    時間: 07-10-8 22:39

balltsang, Connie,

聽囝講話今日有好多嘢食, 有意粉, 薄餅, 壽司, 生菜食, 佢仲話食咗一小杯生菜, 都5知真定假

我想問這些食物是否整定之後攜帶返學ka ?

[ 本文章最後由 Adrian媽媽 於 07-10-8 22:42 編輯 ]
作者: ConnieBaby219    時間: 07-10-8 22:43

原文章由 Adrian媽媽 於 07-10-8 22:39 硐表

聽囝講話今日有好多嘢食, 有意粉, 薄餅, 壽司, 生菜食, 佢仲話食咗一小杯生菜, 都5知真定假

還有:沙律三文治、麥牙糖餅乾, 烚生菜
下午5 見K3全日班來吃
作者: Adrian媽媽    時間: 07-10-8 22:51

原文章由 ConnieBaby219 於 07-10-8 22:43 硐表

還有:沙律三文治、麥牙糖餅乾, 烚生菜
下午5 見K3全日班來吃

係呀 ! 阿囝都有講, 係我5記得tim.. 佢仲話三文治有蕃茄, 佢5食. 他們應該在早上食了..

[ 本文章最後由 Adrian媽媽 於 07-10-8 22:57 編輯 ]
作者: balltsang    時間: 07-10-8 23:10

原文章由 得意媽 於 07-10-8 22:38 硐表

亞囡叫我問你, 你同佢講過d 咩, 叫你同番我講喎
c 囡包, 玩野:tongue:

....差d連我都唔記得

我話>>你咁乖食菜,我一定要話比你媽咪知..
就係咁,佢幫襯左2轉菜檔
作者: balltsang    時間: 07-10-8 23:17

原文章由 Adrian媽媽 於 07-10-8 22:39 硐表

我想問這些食物是否整定之後攜帶返學ka ? ...

Adrian說得對...叻仔
生菜....ee醒佢架

部份食物家長預早整定+現場加工而成

connie
全日班上午食左,可能咁所以無食下午o個轉
我覺得上午場面好混亂,下午可能會好d?!

[ 本文章最後由 balltsang 於 07-10-8 23:18 編輯 ]
作者: 得意媽    時間: 07-10-8 23:38

原文章由 balltsang 於 07-10-8 23:10 硐表
我話>>你咁乖食菜,我一定要話比你媽咪知..
就係咁,佢幫襯左2轉菜檔

哦! 明白! 天日扮傻至得
丫! 佢話你知佢生飛滋, 乜我講過你知咩

如果我早記得你地今日開大餐, 就5同亞囡食"lunch" 啦

你班今日係米寫"lunch"
作者: 貓頭鷹3號    時間: 07-10-9 01:03

唔駛驚, 我都係聽日先交留位費.

原文章由 Jennie 於 07-10-8 16:53 硐表

係....唔怪得佢今朝唔吃早餐啦!!!

c 火, 我今日唔記得叫阿女交留位費添!!!

作者: 一家三口    時間: 07-10-9 08:10

早晨呀!

owl3 >> 收到la! thanks!
作者: Mrs.Yellow    時間: 07-10-9 09:04

Save > little yellow 都係話壽司最好食,但Miss yellow's ma 用紫菜包左條好凍好凍的蟹柳佢食,跟著佢就做呢個表情 之後佢話5知係米整蠱佢
作者: Cheerful12    時間: 07-10-9 09:08

Adrian媽媽 ,

恭喜您! 您令郎的表達能力咁好, 連阿女都話Adrian K2時唔肯講話, 現在K3佢講多咗好多野, 所以您唔駛擔心佢, 反而昨晚, 我刻意一句都不提校園美食坊的事, 阿女就一d野關於校園美食坊的事都無提, 可能真係一日都在遊雲

我想問這些食物是否整定之後攜帶返學ka ? ...

作者: 叮叮噹噹    時間: 07-10-9 09:29

connie,

morning!
收到email啦, 唔該晒, 同埋多謝晒你既壽司!: :
原文章由 ConnieBaby219 於 07-10-8 22:02 硐表

下午美食坊最"濟"銷都係菜
今天有許多食物, 最受歡迎蟹柳壽司

YYJC
pls check pm
叮叮噹噹
pls check email

作者: Adrian媽媽    時間: 07-10-9 09:34

Cheerful,

無錯, 他真係講多咗好多嘢, 仲試過一次被老師投訴上堂傾計tim, c
作者: Jennie    時間: 07-10-9 09:51

早呀!! 咁食法, 佢地有冇上堂呀?? 不過小女至like 蟹柳壽司, 因為佢e家大o左成日都要成壽司.

想問大家若果d 壽司 朝早8點整好, 而晏晝1點至吃, 會唔會變呢?? 因為星期六要整lunch box 比阿女.
作者: Jennie    時間: 07-10-9 09:52

原文章由 Adrian媽媽 於 07-10-9 09:34 硐表
Cheerful,

無錯, 他真係講多咗好多嘢, 仲試過一次被老師投訴上堂傾計tim, c 未…  

咁有進步!! 唔緊要啦.
作者: snowB    時間: 07-10-9 10:23

各位,

有小小校園美食節的照片分享:
http://www.fotop.net/snowB/FoodFair07?page=1
a
Connie, save 你們在那?你為何不與我相認?

Jennie, ball and 得意媽收 email.
thx

snowB
作者: 一家三口    時間: 07-10-9 10:42

今日美食節多左好多野食呀!
作者: Jennie    時間: 07-10-9 10:58

原文章由 snowB 於 07-10-9 10:23 硐表
各位,

有小小校園美食節的照片分享:
http://www.fotop.net/snowB/FoodFair07?page=1
a
Connie, save 你們在那?你為何不與我相認?

Jennie, ball and 得意媽收 email.
thx

snowB ...

唔c !!!傻豬仔, connie 幫下午班, 見唔到唔出奇!!!
作者: save    時間: 07-10-9 11:23

得意媽 ~ 生飛知係我問Cissy 的, 因我見Cissy 食得好開心, 所以問佢d 飛知好番未law::" />  

Mrs. Yellow ~ 有d 咁的事...等我仲整條粗粗的蝦柳壽司比小黃食timops:" /> 唔怪得之...食完一條叫佢再食..佢唔so 我啦

Jennie ~ Chole 可能唔識我又可能知我會整估佢...所以我比條凍冰冰的加x壽司佢唔食...

to ma ~ toto 又係唔so 我呀 最後要我餵佢先食....

Cheerful ~ 你囡囡好乖..一見到我就大聲叫我..

snowB ~ 我咪昨日問你校車準時未果個law 我一路以為你知我係邊個, 所以無刻意相認呀

[ 本文章最後由 save 於 07-10-9 11:26 編輯 ]
作者: Mrs.Yellow    時間: 07-10-9 11:37

Cheerful > 中秋果日揍放學你囡囡都係一見到我,就好主動好大聲地叫我。上次去聽野同你囡囡傾計,佢都有問有答。
作者: Mrs.Yellow    時間: 07-10-9 11:48

save> 多謝特別照顧
作者: save    時間: 07-10-9 11:53

Mrs. Yellow ~ 做咩"特別" 呢這隻字會深色d 嫁:tongue:

一家三口 ~ 今年的美食節真係正過上年好多呀

呢樹有無d 130 cm 高的小女孩?
原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-9 11:48 硐表
save> 多謝特別照顧

作者: Cheerful12    時間: 07-10-9 13:00

Jennie,

您個囡囡真係愈大愈靚, 愈大愈上鏡!

Save, Mrs. Yellow,

多謝您告訴我, 阿女無遊魂同失憶, 只不過是唔鐘意睬我啫! Save, 點解d, 唔到見您?

作者: 得意媽    時間: 07-10-9 15:09

原文章由 save 於 07-10-9 11:23 硐表
得意媽 ~ 生飛知係我問Cissy 的, 因我見Cissy 食得好開心, 所以問佢d 飛知好番未law::" />  

原來係你 都8899 喇, 多謝關心
作者: Jennie    時間: 07-10-9 15:18

原文章由 Cheerful12 於 07-10-9 13:00 硐表
Jennie,

您個囡囡真係愈大愈靚, 愈大愈上鏡!

...

我阿女係你至睇得中o者, 如果某個校長睇中佢, 我就very happy!!!

save>>係就好啦...佢太like 食sushi, 佢至like 生 o個d, 三文魚子, 粒粒大波o個d 呀!! 佢唔覺腥呀喎!! 我真係有d 怕佢咁食生野法, 但至衰我同餅都like 係sushi.
作者: yy13    時間: 07-10-9 16:00

himbb, save, 貓頭鷹3號

今朝去左交聖三一
個no. 係1098
唔知係排千幾定係98
但in 既時間又好早 (10:00)

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5