用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下 [複製鏈接]

好開心有咁多人一齊分享心得呀!!!大家保持聯絡啦!!!  
係呀, 我地既topic係分享, 謝絕一切推銷咖!!! 始終一套幾萬蚊既教材, 一定要了解清楚, 而且, 除左教材本身之外, 個教育顧問係好重要咖!!!!
今日放工等我買返d大包書膠返屋企先
人人去到我屋企都會"嘩"一聲咖, "駛唔駛呀" 呢d說話成日都聽到咖, 雖然亞b未有成績比人,不過, 我相信我選擇係啱就ok啦!! 聽唔到咁多!! 再加上亞嫂都用梗, 我又無比壓力bb, 所以佢地都唔會嘈我既!!!!!!!:loveliness:

原文章由 VIOLET媽 於 07-10-25 18:16 硐表
未買或想買既媽咪請留意吓有冇朋友用緊,同個教育顧問好唔好先至買,唔好信網上既人,以免受騙

好開心, 有咁多媽咪一齊分享, 我都有買, 我有時都唔知自己用得正唔正確, 我只知我個囝都幾鐘意睇.

如果有咩問題POST上嚟一齊研究下啦 ! 互相幫忙嘛 !

簽名被屏蔽

原文章由 sansan2008 於 07-10-25 23:46 硐表
各位媽咪,
你地啲朋友來探你們時見到咁大套教材有咩反應, 会否話你們很跨張?  又或者話BB咁細要讀咁多書很"陰功"?  我有啲担心, 起碼婆婆已经講過很多次了:cry: ...

我家姐都話正呀,最重要係你自己覺得值唔值 ~
我唔會聽d無知既人講

原文章由 呂太 於 07-10-26 17:33 硐表

同你傾完電話好開心呀, 希望幫到你啦, 下次再傾過!!!

呢d說話唔洗特別打出嚟比人睇架

[ 本文章最後由 VIOLET媽 於 07-10-26 21:29 編輯 ]

請問你哋有冇比bb睇嗰隻"my first video"嘅dvd,我呀b勁冇興趣睇,好悶吓,係咪必睇?

回覆 #67 HWCwing 的文章

我亞b都睇到一半就勁放蚊呀,不過我都照每日一隻輪流比佢睇,佢唔會坐定定睇,不過佢聽到音樂都會望吓,其實都會學到,佢仲咁細你比d耐性啦
ps.我都睇到勁放蚊

我都覺"THE FRIST VIDEO"真係比較悶呀!!!! 好彩BABY PACK係好隨意咁用, 我就平均另外果兩隻DVD播兩次就播一次"THE FRIST VIDEO"囉!!!!! 有時如果播到中段咪 有D BB E-E-O-O既聲佢都會好留心咖!!!!!

你地有無收到今期季刊呀? 知唔知郵購果個新出既SING ALONG CD大約係咩內容? 有D咩咖? 好可愛呀!!! 我BB好鍾意Q版既ENGLISH TIME 公仔咖!!!!如果內容唔同我想買呀!!!!!!

你地有無收到今期季刊呀? 知唔知郵購果個新出既SING ALONG CD大約係咩內容? 有D咩咖? 好可愛呀!!! 我BB好鍾意Q版既ENGLISH TIME 公仔咖!!!!如果內容唔同我想買呀!!!!!!

原文章由 ivylai530 於 07-10-31 12:31 硐表
你地有無收到今期季刊呀? 知唔知郵購果個新出既SING ALONG CD大約係咩內容? 有D咩咖? 好可愛呀!!! 我BB好鍾意Q版既ENGLISH TIME 公仔咖!!!!如果內容唔同我想買呀!!!!!! ...

我都想知,不如打電話問吓吖
係呢,你有冇番去聽呀

未呀!!!! 尋晚好夜先返呀!亞B鼻敏感發作不停流鼻鼻呀, 今晚放工仲要趕返去帶佢睇醫生呀!!!!

好吖, 我陣間打去問下先!!!

請問有無人有TIME TABLE, 我個囡宜家返緊幼稚園, 唔係好多時間睇, 你地會點分配D時間呢?

請指教........

原文章由 ivylai530 於 07-10-31 14:41 硐表
未呀!!!! 尋晚好夜先返呀!亞B鼻敏感發作不停流鼻鼻呀, 今晚放工仲要趕返去帶佢睇醫生呀!!!!

好吖, 我陣間打去問下先!!!

TIME TABLE 無特定咖, 但我地可以互相參考下囉 !! 你PM E-MAIL ADD 比我吖, 我SEND我果個比你睇下!!!!!其實因為我住屯門, 但灣仔返工咖 , 所以每日陪佢既時間好有限, 但好彩亞女早起身, 通常6:30左右啦, 所以就早上返工前用15MINS睇BABYPACK, 中午靠婆婆播歌仔(因為我媽媽唔識陪佢睇, 佢只可以放CD不停播), 放工返到去食完飯就自睇ET, 再玩一陣卡機同閃卡,或者睇下書仔咁, 臨瞓就聽下故事, AUDIO CD!!!暫時都OK既!!!!!

問左喇, 原來新出果SET CD呢, TOTAL 5 隻碟, 一隻係ET既其中10首歌仔, 而另外果4隻就係同我地BABY PACK送果4隻SINGALONG既歌係一模一樣咖, 所以大家可以慳返唔駛買喇!!!!!!!!

[ 本文章最後由 ivylai530 於 07-11-1 12:26 編輯 ]

原文章由 ivylai530 於 07-11-1 11:52 硐表
TIME TABLE 無特定咖, 但我地可以互相參考下囉 !! 你PM E-MAIL ADD 比我吖, 我SEND我果個比你睇下!!!!!其實因為我住屯門, 但灣仔返工咖 , 所以每日陪佢既時間好有限, 但好彩亞女早起身, 通常6:30左右啦, 所以就早上 ...

hihi long time no c, becoz im very busy lei ... btw when i bought baby pack i dont have any extra cd as a gift wor (我地BABY PACK送果4隻SINGALONG既歌) ... why lei??? what is these singalong song about???

送既SINGALONG CD係因為如果係BB展或書展買的話, 佢因為QC而遲左送貨, 所以寄信嚟話額外送咖!!!!!!
CD內容係一D經典英文兒歌,我地細個果D "LITTLE STAR", LONDON BURNING"果種TOTAL 100首咁囉!!!!!!
但新果SET PACKING好靓呀!!!!

嘩 , 呢排呢度好靜呀, 無曬人咖?
大家亞B用成點呀?其實大家除左ET之外, 仲有無用其他教材呀?
例如學普通話咁呢? 呢排收到好多之前BB展填FORM既公司打嚟SELL教材, 都諗梗買唔買普通話教材, 但又怕無時間兼顧到, 你地呢? 有無好介紹呀?

原文章由 ivylai530 於 07-11-5 15:57 硐表
大家亞B用成點呀?其實大家除左ET之外, 仲有無用其他教材呀?
例如學普通話咁呢? 呢排收到好多之前BB展填FORM既公司打嚟SELL教材, 都諗梗買唔買普通話教材, 但又怕無時間兼顧到, 你地 ...

你唔好咁心急啦,學完一樣先一樣嘛,普通話唔洗咁急學,小學都會教,你又可以開d國語歌比佢聽,好容易學,我都係自學,你等佢大先啦

原文章由 ivylai530 於 07-11-5 15:57 硐表
例如學普通話咁呢? 呢排收到好多之前BB展填FORM既公司打嚟SELL教材, 都諗梗買唔買普通話教材, 但又怕無時間兼顧到, 你地 ...

hihi,
busy ma...hehe ... apart from ET, i bought your baby can read too, but i think is too much for my baby la, want to sell the baby can read lei .. alot of stuff i dont even open it up yet
‹ 上一主題|下一主題