用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下

我個女用咗ET差不多2年, 其實套教材唔差, 又可培養閱讀習慣, 我個女而家好鍾意睇書.  但佢地既售後服務認真麻麻...頭幾個月個agent都會打俾我跟進, 但之後就冇lu......

不過好彩佢又唔會打黎sell upgrade或買其他product

原帖由 lawcyc 於 10-7-21 12:36 發表
我想問有沒有人只是先買baby pack, 看進度才買其他.
我b女現在才3個月, 會不會太早買呢?

唔可以只買Baby pack,baby pack 一定要同et一齊買,其實只要baby pack 用途不大,不過佢啲書真係好靚好精美

agreed.佢地的售後服務認真唔掂,最唔OK係將本季刊改為網上版,都唔知點樣同阿囡玩季刊上面的遊戲!

原帖由 松鼠隊長 於 10-8-9 12:55 發表
我個女用咗ET差不多2年, 其實套教材唔差, 又可培養閱讀習慣, 我個女而家好鍾意睇書.  但佢地既售後服務認真麻麻...頭幾個月個agent都會打俾我跟進, 但之後就冇lu......

不過好彩佢又唔會打黎sell upgrade或買其他pr ...

各位媽媽你地好.
我都近日買咗全套比我仔仔呀.可吾可以提点下本人呀?

喺吾喺真喺得呀...

成日比佢聽,佢地會吾會吾冇耐性,同厭倦呀,都幾令我譫心.你知啦個套野吾平嗎....

好希望你地比些意見,我都要去check check baby pack CD 同書喺咪有同樣問題先.

期待你地回答!!!

吾記得講我個仔現在十九個月呀.....

我都買咗差不多一個月 , bb依家見到simon就笑 , DVD每日比佢睇一次 , 仲同佢睇baby pack嘅書 , 同埋玩嘅時間播CD比佢聽 , 唔知用得正唔正確呢

hi hi 各位用ET 0既媽咪, 同你地打個招呼先 ^_^
我係買FULL SET, 孖B 啱啱用咗ET 2個星期, 其實而家都仲煩緊個時間表, 佢地因為要返全日幼兒園, 所以跟唔到SKC 原本個時間表, 同埋最主要屋企 62 99 基本上係全日都開十幾個鐘電視, 好難播CD 比孖B聽

而家我都只係朝早趁我起身梳洗時, 係我間房用電腦播主教材DVD比佢地睇(成隻播哂), 同埋放工後又再播, 放假時先播下CD, 玩下咭機, 而睇書佢地而家淨係睇緊BABY PACK D書, 因為佢地得20個月大, 仲唔識鍚住D書....>_<

我都覺得我咁好以唔係幾好....點算呀....

我阿仔三個月時買了教材,宜家佢就快18個月啦﹗so far 都用得ok。不過,佢又冇特別鍾意裡面d角色呀,不過都已經認得晒全部角色。因為佢已經睇完一次,宜家係重覆由頭再睇。當睇到ms malice出場時會驚驚囉,好搞笑。唱歌跳舞時會跟住做,雖然跟唔到十足,都跟到7-8成啦。不過我好少俾佢玩讀咭機,想等佢大多少少先。

由開始bb俾唔到任何反應,到宜家識得反應係好開心。俾佢睇d書,問佢邊個係阿zing, somin, dog, cat....etc., 佢都指到答案俾我。到同埋都會心諗…好彩冇浪費金錢咋。阿仔仲未講好多野,都仲係講單字,我估佢識講多d果陣,驚喜會越來越多(希望如此)。

cincin_ko,

我都有baby pack呀﹗其實baby pack呢…我冇跟住佢個time table嚟用呀,baby pack dvd 我開過幾次咋,cd 呢…幾乎冇俾佢聽過。而d書就會得閒同佢睇下(一星期都有幾次), flash card 就會同佢玩下, 話佢知呢個係乜果個係咩, 間中問下佢, 俾佢揀下答案,睇下佢係咪真係知我講咩囉。 不過呢,我阿仔成日唔肯去ng ng, 我呢個星期用果本 potty書教佢屙 ng ng 要用potty, 同佢講阿zing 同sweepy都有用potty, 佢好似真係明咁喎﹗呢2日肯用potty啦﹗

想問全套 how much ar

deleted deleted deleted