用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 NB (am) 班同學仔
樓主: chubby2688
go

NB (am) 班同學仔

Hi Loklok媽,

多謝妳嘅 information.

原文章由 lokloklin 於 07-11-22 10:03 硐表
Hello chubby2688

這個星期, 好似班班帶野唔同, 我地NE班要帶米, 而我朋友個仔是下午班, 亦是MISS PONG 做班主任, 佢要帶司機??

what is "quiet chair"?  I don't know that.  When will it be used?

Have they the English worksheet?  I have not seen that from Daria.

原文章由 chubby2688 於 07-11-20 11:14 硐表
Hi Alley媽,

d 無聊人成日係到講哩間學校果間學校點黑暗, 靠人仕先入到, 真多餘, 考唔到又唱人間學校.

其實考到, 唔代表小朋友叻, 考唔到, 都唔代表小朋友 sub-standard...講緣份.

我最初都無唸過SC, 喺邊都唔知, ...

"Quiet Chair"好似放係白板左右, 當小朋友曳曳, 老師就會叫佢坐, 面向同學, 比佢冷靜吓.

上星期無英文Worksheet派.

原文章由 Siuding 於 07-11-23 20:32 硐表
what is "quiet chair"?  I don't know that.  When will it be used?

Have they the English worksheet?  I have not seen that from Daria.

嘩...d 08/09 K1 開咗好多Topic, 去到Page 2 先揾到...

Cedric話今週要帶 "山火圖片".

以為唔見咗我哋個Topic...

今早送Cedric到學校, 學校安排咗一個聖誕老人同小朋友影相, 各家長都準備好多食物比小朋友同同學仔分享, 個個都好開心.

Merry Christmas!!!