用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華小學小一面試
樓主: licca
go

英華小學小一面試 [複製鏈接]

原文章由 danielboy 於 07-9-18 10:16 硐表
kachunma,
我都係路過, 見到你嘅遭遇, 想同你打下氣啫, 我有陪朋友去英華briefing session, 感覺上英華係一間好包容嘅學校, 相信呢d咁unfair嘅事,唔會發生.嘉駿好嗎?大個仔晒但個笑容無變.:)

applemama, ianmami & ...

呢樹都俾你揾到!! 好羨慕你唔使煩, Daniel 一切順利嗎??
I almost forget the invitation of B party. Anyway, I have to go Ying Wa again at 8am on 22/9.

[ 本文章最後由 applemama 於 07-9-18 12:07 編輯 ]

原文章由 miffy 於 07-9-18 10:29 硐表
jamma

我仍然是很擔心, 因為同我同一日交表的朋友, 都已經收了信, 我忍唔住打去學校度問, 佢地答我預番下星期, 未有確實interview時間。

唔知英華是點樣排先後次序?? ...

miffy,

您唔駛擔心的, 每個小朋友都有機會in. 的, 只是早與遲的問題。放心啦﹗侒侒實有信的。

ianmami,

Don't worry, the school said that every applicant will have interview.

原文章由 miffy 於 07-9-18 10:29 硐表
jamma

我仍然是很擔心, 因為同我同一日交表的朋友, 都已經收了信, 我忍唔住打去學校度問, 佢地答我預番下星期, 未有確實interview時間。

唔知英華是點樣排先後次序?? ...

miffy,
我都唔知點樣安排先後次序  我只估計07.09.07 交表, 昨天已經開始了 (還是因為這個topic才留意到), 我估

08.09.07就18.09.07見?
09.09.07就19.09.07見?
10.09.07就20.09.07見?
咁最早交表....會唔會排在後呢?

會唔會係咁呢? 我都唔知喎 放心啦, 學校講過, 一定會in晒全部人, 參不多1,800人真係要d時間ga! 我今早聽副校長講, 可能要用埋第三個星期六來比老師in小朋友, 他們還度緊, 你們再等等先!!

其實, 我地呢d咁早in, 我都怕會行先死先ga

Miffy
妳唔洗驚喎, 我陪妳呀, 我都未收到任何信.所以唔洗擔心呀!

我初初以為咁早面試果d係好特別先至校長咁早見, 好彩唔係咋. 我都幾擔心架.

校長對小朋友認真態度我都一早知道, 但真係冇想過校長會每一個小朋友都約見, 我想le個月她會很累啊!

仲有我陪, 我亦未收到任何信

學校會安排22/9、29/9及6/10三天星期六面試!!

原文章由 Easy媽咪 於 07-9-18 12:16 硐表
Miffy
妳唔洗驚喎, 我陪妳呀, 我都未收到任何信.所以唔洗擔心呀!

我初初以為咁早面試果d係好特別先至校長咁早見, 好彩唔係咋. 我都幾擔心架.

校長對小朋友認真態度我都一早知道, 但真係冇想過校長會每一 ...

我係第二場簡介會交表,也未收到interview信.

原文章由 Easy媽咪 於 07-9-18 12:16 硐表
Miffy

校長對小朋友認真態度我都一早知道, 但真係冇想過校長會每一 ...

miffy,

我1/9簡介會交表, 亦未收到信, 有我陪你.
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

原文章由 mcheung 於 07-9-18 12:20 硐表
仲有我陪, 我亦未收到任何信

學校會安排22/9、29/9及6/10三天星期六面試!!

mcheung & easyma,
你倆個咁遲先過來, 我頂咗好耐啦   

我都無想過, 我咁快會有得in, 我想改29.09.07, 但office話改唔到喎?  如果, 這裡找到人和我轉就好啦!!

JAMmama,

29/9 是面試日, 冇得改的, 因聽學校說這幾個星期六會作為面試日, 即見完校長後, 再在星期六面試的, 但您可否問一問學校可否改這星期六面試呀?

妳頂得住ma..........我都同妳一樣, 好擔心細囝表現

我又未知interview date, 如可以, 咪同妳換轉 law

原文章由 JAMmama 於 07-9-18 12:39 硐表

mcheung & easyma,
你倆個咁遲先過來, 我頂咗好耐啦   

我都無想過, 我咁快會有得in, 我想改29.09.07, 但office話改唔到喎?  如果, 這裡找到人和我轉就好啦!! ...

[ 本文章最後由 mcheung 於 07-9-18 13:08 編輯 ]

kachunma,
嘉駿好....好肥? 唔覺, Daniel就好, 日俾人會係外籍~賓仔.

HuiTung,
briefing時校長d話聽到我眼濕濕, 我好感動又好慚愧, 英華印象好好呀, 但一直以首選IS, 所以個need參與呢遊戲lu, 讀緊year 1.
本來聽完back up, quote番校長d<小朋友interview 係一個嘅>,鍾意同人chat, 我都心下, ianmami, 我唔好唔好攪, 小心俾人.

applemama,
I am a lazy mum, 你得!Daniel梗順利啦好開,
近排d脾氣,我都好down!

Carson_mum.
你又party?
d同你party吖!

[ 本文章最後由 danielboy 於 07-9-18 13:19 編輯 ]

原文章由 Uran 於 07-9-18 12:53 硐表
JAMmama,

29/9 是面試日, 冇得改的, 因聽學校說這幾個星期六會作為面試日, 即見完校長後, 再在星期六面試的, 但您可否問一問學校可否改這星期六面試呀? ...

我就係被安排了這星期六in, 但想改29.09.07才in, 但office回覆改不了

原文章由 JAMmama 於 07-9-18 13:17 硐表

我就係被安排了這星期六in, 但想改29.09.07才in, 但office回覆改不了

您可唔可以再打電話去問多一次, 您要加多D誠意, 咁試O下得唔得啦﹗希望您可以改到。

原文章由 mcheung 於 07-9-18 12:58 硐表
妳頂得住ma..........我都同妳一樣, 好擔心細囝表現

我又未知interview date, 如可以, 咪同妳換轉 law

我估你同我換轉的機會都好渺茫囉 Anyway, 都多謝你

原文章由 Uran 於 07-9-18 13:21 硐表

您可唔可以再打電話去問多一次, 您要加多D誠意, 咁試O下得唔得啦﹗希望您可以改到。

衰鬼, 我誠意都好夠ga la! 如果佢地真係安排唔到, 我都唔會好勉強ga! 由得佢啦 謝謝你

各家長,

我是路過的, 今日明報附刊"教得樂"有英華小學的介紹,我朋友的老公幸運地被抽中可以參觀學校及同校長面對面交談, 我的朋友都是很喜歡英華, 唔知她老公同校長面談過,會否有印象分加呢? 他們都係未收到面試信,若他們的小朋友真的收了我再上來報料。

iwff

HuiTung,

你仲咩出手打人喎!
希望TungTung表現好

Eva
原文章由 HuiTung 於 07-9-18 10:36 硐表

eva,

I'm going to hit you because you said you have no confidence!

HI, EvaFong,

Michael 好番未?  快d休息, 星期六再黎過!

OnHo

原文章由 EvaFong88 於 07-9-18 13:34 硐表
HuiTung,

你仲咩出手打人喎!
希望TungTung表現好

Eva

咁您見左校長未呀?如果見左, 現在就只差面試啦﹗如放棄會唔會錯失機會呢? Try your best la!衰鬼﹗GO GO GO!

原文章由 JAMmama 於 07-9-18 13:23 硐表

衰鬼, 我誠意都好夠ga la! 如果佢地真係安排唔到, 我都唔會好勉強ga! 由得佢啦 謝謝你
‹ 上一主題|下一主題