用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 寶幼同學會
樓主: YongXin
go

寶幼同學會 [複製鏈接]

咁又係,你唔同我,每日都可以送仔仔返學,可以同其他小朋友或老師傾下計,好開心
原文章由 vanyau 於 07-11-28 21:01 發表

我都知可以這樣,但相信很難就到又係星期二或星期四的(因可以跟車回學校.如果那兩日回校的話,可以去家長資源室坐坐,留耐些,又可能有機會碰到一些老師,不用急急腳離開學校嘛! ...

原文章由 catmilkw 於 07-11-29 10:15 發表
咁又係,你唔同我,每日都可以送仔仔返學,可以同其他小朋友或老師傾下計,好開心

唔駛幾耐,我就可以每星期跟返學一次(雖然可以兩次,但唔想影響囝囝上學的情緒).

佢今日好開心,飛奔在我身上,講笑,事實係佢俾野'TICK'到,我在佢前面,所以接住佢
原文章由 vanyau 於 07-11-29 15:08 發表

唔駛幾耐,我就可以每星期跟返學一次(雖然可以兩次,但唔想影響囝囝上學的情緒).

Hello! 大家好! 剛剛先發現呢個討論區,好開心呀!我都係喺寶幼、寶小讀,跟住喺銅鑼灣聖保祿學校畢業。我囡囡剛剛今年喺寶幼讀K1,我仲見番甘修女,好開心呀!

醒目開學勳章

欢迎欢迎!

咦?咪同我一樣,我識唔識你呢?哎!睇怕又係我大你好多年 。我St Paul's Convent 1988-89 年读中七。

甘修女同30幾年前分别不大,真係名乎其实既不老的传说!

原文章由 mamalily 於 07-12-2 18:31 發表
Hello! 大家好! 剛剛先發現呢個討論區,好開心呀!我都係喺寶幼、寶小讀,跟住喺銅鑼灣聖保祿學校畢業。我囡囡剛剛今年喺寶幼讀K1,我仲見番甘修女,好開心呀! ...

你地好呀, 我都係寶血幼稚園同小學讀到四年級舊生.  我囡囡出年會入寶血讀幼稚園呢!
估唔到呢到都可以見到寶血0既蹤影, 勁呀!

原文章由 lilymlyeung 於 07-12-20 17:47 發表
你地好呀, 我都係寶血幼稚園同小學讀到四年級舊生.  我囡囡出年會入寶血讀幼稚園呢!

YongXin,

又一個好似你咁,母女同校,聽落都幾sweet!

醒目開學勳章

我等緊三代同校既日子.

原文章由 vanyau 於 07-12-20 19:42 發表

YongXin,

又一個好似你咁,母女同校,聽落都幾sweet!

醒目開學勳章

歡迎歡迎! 你邊一年畢業架?

原文章由 lilymlyeung 於 07-12-20 17:47 發表

原文章由 YongXin 於 07-12-21 12:06 發表
我等緊三代同校既日子.

你最少起碼要等多10年!

醒目開學勳章

0下?16歲媽媽? 咁又唔洗咁趕0下嘛? 唔好嚇我呀!

原文章由 vanyau 於 07-12-21 14:53 發表

你最少起碼要等多10年!

原文章由 YongXin 於 07-12-21 16:20 發表
0下?16歲媽媽? 咁又唔洗咁趕0下嘛? 唔好嚇我呀!

要唔要我幫你做人證,證明你不是學校代表(幕後黑手)?

她的囡囡是我囡囡的同學仔,今年大家都升上小一了!

It's hard to choose between True Light and 寶血幼稚園.  As the above schools accepted my son in p.m. class but I dont' know the lucky draw result of True Light.  

As I know 寶血幼稚園 lucky draw result is good for every year. I am 15/16.  True Light Primary is a private school and the fee is so expensive.  I decided to join the lucky draw.  Please comment

原文章由 lamlauanita 於 07-12-28 16:13 發表
It's hard to choose between True Light and 寶血幼稚園.  As the above schools accepted my son in p.m. class but I dont' know the lucky draw result of True Light.  

As I know 寶血幼稚園 lucky draw resu ...

各位好友:
我囡囡考埋明天,就考完啦,好嘢!

醒目開學勳章

洗唔洗開心到飲咁多呀?

我地依家至考口試/普通話0個0的, 下星期至考默書, 再下星期考四科主科.

原文章由 vanyau 於 08-1-10 15:06 發表

各位好友:
我囡囡考埋明天,就考完啦,好嘢!

原文章由 YongXin 於 08-1-10 17:15 發表
洗唔洗開心到飲咁多呀?

我地依家至考口試/普通話0個0的, 下星期至考默書, 再下星期考四科主科.

你依家一定未明我現在的心情,等你囡囡考完試,我諗你仲飲得多過我!

再飲過先~~

YongXin

咁快就想做外婆

原文章由 YongXin 於 07-12-21 12:06 發表
我等緊三代同校既日子.

醒目開學勳章

唔係! 我成日都話唔捨得個女大架, 個個成長階段都好珍惜.

不過得閑會諗0下長遠0的既野, 發0下夢咁: 拖住個孫返寶幼, 你話幾開心, 最好到時我阿媽仲響度, 四代同堂, 真係好感人, 呵呵呵!

vanyau飲醉0左, 比佢笑死, 佢太高興, 由得佢開心0下!

原文章由 老虎狗太太 於 08-1-11 10:36 發表
YongXin

咁快就想做外婆

原文章由 YongXin 於 08-1-11 11:08 發表
唔係! 我成日都話唔捨得個女大架, 個個成長階段都好珍惜.

不過得閑會諗0下長遠0的既野, 發0下夢咁: 拖住個孫返寶幼, 你話幾開心, 最好到時我阿媽仲響度, 四代同堂, 真係好感人, 呵呵呵!

vanyau飲醉0左, 比佢笑 ...

我囡囡今日對咗卷了,四科主科的分數都知道了,除了溫得唔夠的常識外,其他都很滿意,我很開心和興奮!
真係飲得杯落

祝你們好運!

醒目開學勳章

你仲未飲完? 呵呵呵, 真係戥你高興!

原文章由 vanyau 於 08-1-14 22:13 發表

我囡囡今日對咗卷了,四科主科的分數都知道了,除了溫得唔夠的常識外,其他都很滿意,我很開心和興奮!
真係飲得杯落

祝你們好運! ...
‹ 上一主題|下一主題