用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P2A 家長互助站
樓主: w+w
go

08-09 P2A 家長互助站 [複製鏈接]

WENDY 手冊都是寫唔齊, 但上網看每日家課, 便有齊你所講的5樣

原文章由 candyocean 於 07-9-19 17:12 硐表

知唔知今天有什麼功課? 亞仔手冊只有2樣.  背金句 和 page.7 但攞番屋企有 colour in paper,中文筆順,eng penm.1

喺呀,我個仔都寫唔齊, 上網先知道發生咩野, 但知唔知道咩叫背金句 同 b p.7.請幫忙

den01

原文章由 w+w 於 07-9-19 18:40 硐表
WENDY 手冊都是寫唔齊, 但上網看每日家課, 便有齊你所講的5樣

請問有冇人知 creative technology要帶咩書,另外中文書如我是小一生,我的寳盒...等等,word by word 幾時帶?

den01

原文章由 den01 於 07-9-19 20:04 硐表
喺呀,我個仔都寫唔齊, 上網先知道發生咩野, 但知唔知道咩叫背金句 同 b p.7.請幫忙

den01

金句可以在完美的人生1上書中找到的,而b p.7指書本第七頁(奇妙大自然)。
另我都好想問下大家意見,你們知道學校為何還未收美勞用具袋,
我囡囡已帶了2天回校,問她為何老師還沒有收,她說﹕唔知啊﹗
w+w
你好呀﹗我囡囡都認識你孫女 - wendy,但應不是太熟絡。

謝謝你們的分享﹗

creative technology 係創作, 我估不用帶書,
其他書幾時帶, 老師應該會通知他們的, 不用擔心

原文章由 den01 於 07-9-19 20:20 硐表
請問有冇人知 creative technology要帶咩書,另外中文書如我是小一生,我的寳盒...等等,word by word 幾時帶?

den01

creative technology唔駛帶書的, 個美勞袋是放在課室locker的, 亞仔上個星期已經有locker啦, 佢係1C class

原文章由 w+w 於 07-9-19 21:26 硐表
creative technology 係創作, 我估不用帶書,

Pilotman
我阿仔今日收左個袋囉喎,因之前佢同我講老師話佢外面個袋冇名所以唔收,我幫佢貼好,所以今日收了,你可以問下阿女欠什麼?

原文章由 Pilotman 於 07-9-19 20:31 硐表

金句可以在完美的人生1上書中找到的,而b p.7指書本第七頁(奇妙大自然)。
w+w
你好呀﹗我囡囡都認 ...

原文章由 yiuyo 於 07-9-19 23:08 硐表
Pilotman
我阿仔今日收左個袋囉喎,因之前佢同我講老師話佢外面個袋冇名所以唔收,我幫佢貼好,所以今日收了,你可以問下阿女欠什麼?

Will yr kid wear the PE uniform for LWL tomorrow.

elderflower69/candyocean

係咩,今日要著PE 衫咩,死喇,我冇同阿仔著呀,昨晚只上到來一陣,之後再入都入唔到這裡喇,就連你地話功課寫唔齊想去check下都去唔到,好彩阿仔又好似有寫齊咋

咁是否逢星期四LWL都要著PE 衫呀,唔該

希望大家可以多d上來講下要做d嘜呀,因我這媽媽都係有d胡塗的

原文章由 elderflower69 於 07-9-20 00:12 硐表

Yes, one of the memos we got on the first day of school mentioned that kids should wear PE uniform in the LWL program as well.

Wendy 今日都冇著PE校服, LWL尚未抽籤, 是否未開始呀?

原文章由 yiuyo 於 07-9-20 10:04 硐表
elderflower69/candyocean

係咩,今日要著PE 衫咩,死喇,我冇同阿仔著呀,昨晚只上到來一陣,之後再入都入唔到這裡喇,就連你地話功課寫唔齊想去check下都去唔到,好彩阿仔又好似有寫齊咋

咁是否逢星期四LWL都要著PE 衫呀,唔該:ado ...

吓, 完來今日要wear P.E. 衫, 我唔知道, 咁1a喺唔喺星期一,星期四,星期五都穿P.E 衫嗎 ?

DEN01

原文章由 elderflower69 於 07-9-20 00:12 硐表

Yes, one of the memos we got on the first day of school mentioned that kids should wear PE uniform in the LWL program as well.

w+w/den01
我都好同意w+w的講法,如LWL抽完籤,我地1a班就即係要星期一四五都要著PE衫了,有咩,大家多d交流啦

原文章由 w+w 於 07-9-20 10:11 硐表
Wendy 今日都冇著PE校服, LWL尚未抽籤, 是否未開始呀?

原文章由 yiuyo 於 07-9-20 10:24 硐表
w+w/den01
我都好同意w+w的講法,如LWL抽完籤,我地1a班就即係要星期一四五都要著PE衫了,有咩,大家多d交流啦

大家錯了, 若星期三的課外活動也抽到, 就係星期一三四五要著PE衫, 未計星期六的活動, 是否要著. 我買了兩套PE衫. 也怕洗唔切.

Hee Hee!

Finally, you now understand why we need to buy more PE uniform la!

原文章由 candyocean 於 07-9-20 11:07 硐表

大家錯了, 若星期三的課外活動也抽到, 就係星期一三四五要著PE衫, 未計星期六的活動, 是否要著. 我買了兩套PE衫. 也怕洗唔切.

HI PILOTMAN

你囡囡叫咩名,第幾組呀? 我仔是第五組的, 昨天美勞袋已經冇攞番屋企 ,阿仔話擺咗係柜到, 如果你囡囡今日再攞番,最好打電話問下老師啦

DEN01

原文章由 Pilotman 於 07-9-19 20:31 硐表

w+w
你好呀﹗我囡囡都認 ...

HI W+W

多謝幫忙, 問親阿仔,就話唔知道, 好彩有你們幫忙.

DEN01

原文章由 w+w 於 07-9-19 21:26 硐表

請幫幫忙, 有冇家長知今天的eng penm 的字?

F, f, four ????, funny

謝謝

den01,

唔好意思呀, wendy拿錯焯新的數學書, 因為今天要做p.14-16, 唯有交換做啦.

ok or not??????????

原文章由 den01 於 07-9-20 11:50 硐表
HI PILOTMAN

你囡囡叫咩名,第幾組呀? 我仔是第五組的, 昨天美勞袋已經冇攞番屋企 ,阿仔話擺咗係柜到, 如果你囡囡今日再攞番,最好打電話問下老師啦

DEN01

...

DEN01

你們好﹗多謝你們的分享﹗我囡囡英文名叫angel,第六組
今天老師終於都收了我囡囡的美勞袋了,她說是放在locker內,但沒有鎖的。
‹ 上一主題|下一主題