用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 好懷念的老校
go

好懷念的老校 [複製鏈接]

我想講的只係, 原來我都畢業咗成20年啦, 間學校當年已經好好, 估唔到現在仍可以保持下去, 要繼續呀努力呀!!

當年的同學只記得有~有線風生水起精讀班的女主持吳文忻同, 好記得當年佢皮膚晒得好古銅色, 好多年都係好黑好密的短頭髮, 同埋佢好特出的nose, 仲有一條十字架頸鏈.

估唔到咁多年之係佢靚女咗咁多, thanks god!
   0    0    0    0

出年學校都五十週年喇!

現小三家長

原文章由 ahmo313 於 07-9-10 11:17 發表
我想講的只係, 原來我都畢業咗成20年啦, 間學校當年已經好好, 估唔到現在仍可以保持下去, 要繼續呀努力呀!!

當年的同學只記得有~有線風生水起精讀班的女主持吳文忻同, 好記得當年佢皮膚晒得好古銅色, 好多年都係好 ...
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

學校已成立了校友會可上網download申請表格,可以聚舊之餘,還可為母校出一分力

我都係舊生, 數數手指, 我都畢左業成廿幾年啦!! 我只有2個囝囝, 所以無機會再同天神續緣, 但好彩我個姨甥同姪女都入到天神, 我覺得好開心架!今個星期六舊生聚會我都會去.

原文章由 Mrs.Fong 於 07-9-18 19:53 發表
我都係舊生, 數數手指, 我都畢左業成廿幾年啦!! 我只有2個囝囝, 所以無機會再同天神續緣, 但好彩我個姨甥同姪女都入到天神, 我覺得好開心架!今個星期六舊生聚會我都會去. ...

I have graudated since 1984 and my daughter will apply P.1 for next year.

Hope be successful !

我都係舊生,雖然我個囡只有10個月大,但我已經決定要畀我個囡讀自己母校,因為自己响母校學到的,真係終生受用,希望自己囡囡都可以享受到咁好的學習氣氛!

Welcome and look forward to seeing your girl in our Holy Angel's family ^-^

原文章由 lovetiana 於 07-11-8 12:18 硐表
我都係舊生,雖然我個囡只有10個月大,但我已經決定要畀我個囡讀自己母校,因為自己响母校學到的,真係終生受用,希望自己囡囡都可以享受到咁好的學習氣氛! ...

Welcome and look forward to seeing your girl in our Holy Angel's family ^-^

原文章由 Erco 於 07-9-25 11:12 硐表
I have graudated since 1984 and my daughter will apply P.1 for next year.

醒目開學勳章

HI ALL, 我都係天神的畢業生, 廿幾年前lu, 而家都仲記得首校歌點唱, 雖然好似係好遙遠的事, 但每當聽倒關於天神的消息, 仍然會覺得好親切, 我以前唔覺得阿媽咁有遠見, 但自從做左人地阿媽之後, 發覺我阿媽真係好醒, 識得揾間咁好的學校俾我讀, 而家囡囡歲半, 遲d都打算俾佢報番母校, 希望收佢啦

原文章由 Erco 於 07-9-25 11:12 硐表

[ 本文章最後由 lestat 於 07-11-26 16:59 編輯 ]

I am also a old girl from Holy Angel and luckily my daughter also get a seat of P.1 in 2008/09.

醒目開學勳章

Congratulations!

原文章由 Erco 於 07-11-27 22:42 發表
I am also a old girl from Holy Angel and luckily my daughter also get a seat of P.1 in 2008/09.

May I know how many marks does your daughter have for the entry?  would 20 marks be possible?

原文章由 ahmo313 於 07-9-10 11:17 發表

當年的同學只記得有~有線風生水起精讀班的女主持吳文忻同, 好記得當年佢皮膚晒得好古銅色, 好多年都係好 ...

你唔講我都唔知吳文忻係讀天神既添~~~

我淨係記得天神d老師好惡, 會打人.

Me too wor...same same old angel and my daugther to be a new angel this year...Hope can meet you later!

原文章由 CheukYiuMame 於 08-1-15 22:30 發表
May I know how many marks does your daughter have for the entry?  would 20 marks be possible?

20 marks can try...but I know that most new angels of this year (08-09) got 25 marks.

醒目開學勳章

我都畢業咗廿幾年啦, 我係上晝班架, 當時D老師真係好惡, 有個會用長木棍敲唔聽話學生嘅頭架, 有D會要學生罰抄, 罰企....

之不過, 我好開心媽咪幫我報揀咗呢間學校, 我好proud of 係讀天神架......之不過, 我而家陀緊嘅係仔.......讀唔到天神呢.....

原帖由 bosch 於 08-7-23 00:29 發表

你唔講我都唔知吳文忻係讀天神既添~~~

我淨係記得天神d老師好惡, 會打人.

各位舊生,

我係校友會主席Shirley呀, 唔知你地有無見過我呢?
加入左校友會未呀? 天神校友會成立左啦, 上學校個網頁, click入校友會睇下我地既消息啦. 有唔明既野可以直接email俾我架 : [email protected]

原帖由 kiki.kiki 於 08-9-1 11:12 發表
我都畢業咗廿幾年啦, 我係上晝班架, 當時D老師真係好惡, 有個會用長木棍敲唔聽話學生嘅頭架, 有D會要學生罰抄, 罰企....

之不過, 我好開心媽咪幫我報揀咗呢間學校, 我好proud of 係讀天神架......之 ...

我都係 old girl ^^ 媽咪當年真叻, 幫我揀天神 :> 依家生左女女, 希望佢第時入到啦. 不過得 20 分(同區)
BTW, 點攞到 25 分架??
原帖由 shirleychloe 於 08-8-9 15:49 發表

20 marks can try...but I know that most new angels of this year (08-09) got 25 marks.

我都係 old girl ^^ 媽咪當年真叻, 幫我揀天神 :> 依家生左女女, 希望佢第時入到啦. 不過得 20 分(同區)
BTW, 點攞到 25 分架??

加埋宗教分(5)就sure win!
‹ 上一主題|下一主題