用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信學校 07年9月德信小學小二之家長, 入黎傾傾呀 ...
樓主: k_wong7
go

07年9月德信小學小二之家長, 入黎傾傾呀 [複製鏈接]

其實都係個好辦法

原文章由 k_wong7 於 07-9-13 21:05 硐表
甘好呀, 到時電聯呀.
我唸我第日到寶寶讀書時, 我都要佢習慣下先得啦

mic823,
我已經叫左個仔問中文老師啦, 佢話中文都要交錢, 不過, 唔使甘快, 遲d先, 又會甘架, 你地又一早要交, 英文果邊又係一早要交, 又無講幾時練習, 都幾奇怪

終於, 星期一都開始返全日啦, 希望阿校車唔好甘遲, 最好就準時, 早小小都好.

k_wong7

明天,大家就知道要等幾耐喇!!
星期六去家長會,你要帶埋寶寶嗎??

原文章由 k_wong7 於 07-9-15 22:39 硐表
mic823,
我已經叫左個仔問中文老師啦, 佢話中文都要交錢, 不過, 唔使甘快, 遲d先, 又會甘架, 你地又一早要交, 英文果邊又係一早要交, 又無講幾時練習, 都幾奇怪

終於, 星期一都開始返全日啦, 希望阿校車唔好甘遲 ...

mic823
我大女就 K2
亞仔只是 N1, 今年報下年K1, 想問下先姐!!

無特別位for德幼 -- 甘點分配呢. . . 我個細仔, 連首名子女分都無, 又無宗教分, 點可以第一 round 收呢?

第二輪, 跟地址, 我又唔係同區, 怕唔收呀!!

所以先想問下叩門位係咪先留番比德幼男孩子 LOR?

kwong
re : 好多小朋友可以入到
thanks for info.

benben,

我細仔都係k2喎!!
其實你第一輪入到機會唔係好大,不過記得要選德信,第二輪甲.乙(首選)都要德信,到最後唔好彩唔得,校長會睇你選校時有無誠意,係咪真係首選德信 (當然,你真係好想入德信先咁做)
不過,2003年囝囝唔係話好多,所以唔洗太擔心!!我大仔200年就多人"憎"!!

原文章由 benben 於 07-9-17 11:32 硐表
mic823
我大女就 K2
亞仔只是 N1, 今年報下年K1, 想問下先姐!!

無特別位for德幼 -- 甘點分配呢. . . 我個細仔, 連首名子女分都無, 又無宗教分, 點可以第一 round 收呢?

第二輪, 跟地址, 我又唔係同區,  ...

mic823,
係呀, 要同寶寶一齊呀, 因為daddy果日係long week,又調唔到 假, 佢會趕去, 因為最早都要放一點, 所以我去先, 因為如果佢趕唔到, 都有我係度, 因為今次可以見下d老師,所以都想清楚d, 所以唯有同埋寶寶.
k_wong7

原文章由 mic823 於 07-9-16 23:09 硐表
明天,大家就知道要等幾耐喇!!
星期六去家長會,你要帶埋寶寶嗎??

mic823
唔該晒你!!

我家姐個仔係 Tak Sun 小學畢業. . .都教得佢幾乖. . . 所以都想亞仔 take this sch!!

e+ 聽你甘講 . . . 都真係讀得過!! Thanks!!

mic823,
真係好架開始啦, 尋日只係遲左六分鐘. 希望佢以後都有早無遲啦.

另外, 祝你明天有好架開始, 同埋要步步高陞呀 , 開心d啦 , 記得有時間, 又得閒就上黎同我傾下啦:loveliness: .

k_wong7

聽日要返工喇!!!希望一切順利啦!!我一定會來吹吹水的!!放心!!

原文章由 k_wong7 於 07-9-18 16:08 硐表
mic823,
真係好架開始啦, 尋日只係遲左六分鐘. 希望佢以後都有早無遲啦.

另外, 祝你明天有好架開始, 同埋要步步高陞呀 , 開心d啦 , 記得有時間, 又得閒就上黎同我傾下啦:loveliness: .

k_wong7 ...

mic823,
點呀, 辛唔辛苦呀 ? 慣唔慣呀 ? 不過, 你有做過, 應該實應付到, 俾心機, 支持你呀. 你依家多左野要做, 多d休息.
k_wong7

好辛苦呀!!企足咁多個鐘呀!!累死了!!

原文章由 k_wong7 於 07-9-20 16:39 硐表
mic823,
點呀, 辛唔辛苦呀 ? 慣唔慣呀 ? 不過, 你有做過, 應該實應付到, 俾心機, 支持你呀. 你依家多左野要做, 多d休息.
k_wong7

Hi Hi ,我都是小二媽咪,一齊交流下啦

mic823,
慢慢來, 依家唔慣, 遲d會好d啦. 努力呀.

另外, 你會唔會買新校褸呀?

kiwibo,
歡迎你呀, 大家一齊傾下呀, 熱鬧d,  係呢, 你仔仔讀邊班呀?唔知會唔會同班呢 ? 我係2C.

k_wong7

[quote]原文章由 KiwiBo 於 07-9-21 17:55 硐表
Hi Hi ,我都是小二媽咪,一齊交流下啦 [/quote]

mic823,
慢慢黎啦, 初初唔慣, 遲d會好d啦, 努力, 加油.
我仔收到朗誦首詩啦, 今日仲開始練習, 不過, 唔知點解佢話唔見你仔, 佢係105室練. 仲有, 我地係仲未交錢, 唔知點解呢 ?
另外, 你會唔會買新校  ?

kiwibo,
歡迎你呀, 好呀, 多一個人傾, 熱鬧d.  你仔仔讀邊班呀?
k_wong7

原文章由 KiwiBo 於 07-9-21 17:55 硐表
Hi Hi ,我都是小二媽咪,一齊交流下啦

mic823,
尋日講左d, 唉, 我比阿仔就激死啦, 日日返黎都要睇電視, 唔比就發脾四, 唔通真係一個暑假就玩到顛左?佢又唔係甘怕我, 再係甘, 唔係佢死, 係我老公死, 因為佢日日返到屋企都要睇功課同鬧仔, 最慘係今年報唔到功輔班, 因為太多人報啦, 所以好慘呀.希望快d有位啦.

係呢, 甘你依家放左工返到屋企先睇功課, 米好辛苦羅, 聽你講, 你返到屋企都唔係早, 你一有時間就要休息啦, 其實, 你考唔考慮比阿仔去d功輔班, 又有人教佢做功課, 又可以溫下習, 甘你返到屋企, 就可以輕鬆d, 因為, 只係要再double check同埋再溫下就可以, 唔錯呀,甘你唔使甘辛苦嗎, 至少可以早d休息.

k_wong7

k_wong7,

Hi, 我仔仔係2a班架,上星期六我返咗學校嘅座談會,聽校長講時,今年會比舊年執得嚴些啊! 我都會買新校褸呀,你有無睇過呀,都幾好款:)
原文章由 k_wong7 於 07-9-21 22:49 硐表
mic823,
慢慢來, 依家唔慣, 遲d會好d啦. 努力呀.

另外, 你會唔會買新校褸呀?

kiwibo,
歡迎你呀, 大家一齊傾下呀, 熱鬧d,  係呢, 你仔仔讀邊班呀?唔知會唔會同班呢 ? 我係2C.

k_wong7

[quote]原文章由 Kiw ...

我仔都係a!0kwong7,0我無買呀!件校樓仲arm身!出年先啦!你唔好太擔心個仔,佢醒目仔嚟嘅!

mic823,

hi, 同你同班,打個招呼先你有無上校網呀,班相出咗啦.

hi!!係呀?!未睇呀!!

原文章由 KiwiBo 於 07-9-24 17:44 硐表
mic823,

hi, 同你同班,打個招呼先你有無上校網呀,班相出咗啦.

各位媽咪,

中秋節快樂!你哋有無得放早呀?我就無喇 :( .記得玩得開心d呀.
‹ 上一主題|下一主題