用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信學校 07年9月德信小學小二之家長, 入黎傾傾呀 ...
樓主: k_wong7
go

07年9月德信小學小二之家長, 入黎傾傾呀 [複製鏈接]

還咗喇!!!唔好再客氣喇!!

有無收到朗誦比賽通知呀??我仔有中詩!!

原文章由 k_wong7 於 07-9-7 15:40 硐表
mic823,
係呀, 個老師話溫番上年d舊歌, 真係比佢激死.  不過, 都要再同你講唔該. 另外, 阿仔話比番本書你仔啦, 你收唔收到?

今日, 我早左15分鐘, 點知佢又遲左10分鐘, 我就黎比佢玩死啦. 我都唔知點啦. 真係人都顛. ...

mic823,
我仔都係中詩, 不過, 唔係得佢一個, 佢話有三個, 唔知係米隊制呢
?定係再三選一呢? 你仔有無同你講呀?
k_wong7

原文章由 mic823 於 07-9-7 18:33 硐表
還咗喇!!!唔好再客氣喇!!

有無收到朗誦比賽通知呀??我仔有中詩!!

係佢果班有三個呀!

原文章由 k_wong7 於 07-9-8 20:24 硐表
mic823,
我仔都係中詩, 不過, 唔係得佢一個, 佢話有三個, 唔知係米隊制呢
?定係再三選一呢? 你仔有無同你講呀?
k_wong7

原文章由 k_wong7 於 07-9-8 20:26 硐表
係佢果班有三個呀!

我仔都係3個,個人喎!!
咁啱,今年又一齊!!!

mic823,
係呀, 真係橋啦 , 所以我地甘岩傾就係甘解啦
甘如果一班有三個, 甘四班米成十二個
唔知幾時開始練習呢?
K_wong7

原文章由 mic823 於 07-9-8 23:32 硐表

我仔都係3個,個人喎!!
咁啱,今年又一齊!!!

老師係便條寫咗時間1:00-1:20,我寫返問佢幾時開始,知道咗再話你知!!!
今日上HR 簽約喇!!:cry:

原文章由 k_wong7 於 07-9-9 22:52 硐表
mic823,
係呀, 真係橋啦 , 所以我地甘岩傾就係甘解啦
甘如果一班有三個, 甘四班米成十二個
唔知幾時開始練習呢?
K_wong7

mic823,
好慘呀, 一家四口都病左呀, 真係慘啦, 最慘係寶寶病, 一定無得訓, 我尋日辛苦到無上網, 又成晚無得訓 .
我又無收到中文有便條,中文只係收到要填表,  只係收到英文有便條, 通知佢英文都有份,同交錢, 你有無收到通知? 另外, 中文要唔要交錢, 因為英文要交, 但中文無叫交, 唔知點解呢?
甘你正式幾時返工呀?同埋會返邊度? 另外, 唔好唔開心啦. 我支持你呀, 加油, 奸爸爹
k_wong7

原文章由 mic823 於 07-9-10 07:55 硐表
老師係便條寫咗時間1:00-1:20,我寫返問佢幾時開始,知道咗再話你知!!!
今日上HR 簽約喇!!:cry:

小心身體呀!!!
只收到中文咋!!交$70. 10月開始TRAINING,11定12月比賽
19/9開始喇,返CHAI WAN

原文章由 k_wong7 於 07-9-11 21:55 硐表
mic823,
好慘呀, 一家四口都病左呀, 真係慘啦, 最慘係寶寶病, 一定無得訓, 我尋日辛苦到無上網, 又成晚無得訓 .
我又無收到中文有便條,中文只係收到要填表,  只係收到英文有便條, 通知佢英文都有份,同交 ...

中文都要交錢? 甘要叫阿仔聽日問下老師啦. 因為只係英文交左錢, 同埋無講幾時training.  

嘩, chai wan米好遠羅?係你request定係編排的?甘要唔要輪班?

原文章由 mic823 於 07-9-12 11:08 硐表
小心身體呀!!!
只收到中文咋!!交$70. 10月開始TRAINING,11定12月比賽
19/9開始喇,返CHAI WAN

係咪req,一半一半啦!!!無班輪,由頭到尾.所以返到屋企d仔一定瞓晒.要打電話先傾到兩句,放假先可以陪佢地!好彩一個月有8 日假,本來10,不過要賣2日ot

原文章由 k_wong7 於 07-9-12 16:32 硐表
中文都要交錢? 甘要叫阿仔聽日問下老師啦. 因為只係英文交左錢, 同埋無講幾時training.  

嘩, chai wan米好遠羅?係你request定係編排的?甘要唔要輪班?

甘都好辛苦喎, 不過, 你要努力呀. 好彩, 你d仔都好乖, 你唔需要太擔心, 大仔又會自動做功課同溫書, 又會照顧下個細, 又有你媽咪幫你. 甘你都可以放心. 係小左時間見佢地, 不過, 佢地甘乖, 會明的, 唔會激你的.

不過, 甘我地係米無咩時間再傾羅, 係我就慘啦 . 到時, 當你陪完阿仔, 老公, 又處理晒所有事務, 又好好彩仲有dd時間, 你記得要理下我. 唔係, 呢個topic就會唔見左啦, 我又無人同我傾啦:cry: 唔係啦, 我都係要趁呢個星期, 同你傾多d先

原文章由 mic823 於 07-9-12 19:42 硐表
係咪req,一半一半啦!!!無班輪,由頭到尾.所以返到屋企d仔一定瞓晒.要打電話先傾到兩句,放假先可以陪佢地!好彩一個月有8 日假,本來10,不過要賣2日ot

唔好擔心,我唔會唔理你架,要同你互傾心事,放工點都會上吓嚟架!!!
唔好讚到我d仔咁勁,佢地都可以好頑皮,激死人架!!!不過好彩佢地會自動自覺做功課,溫習.

原文章由 k_wong7 於 07-9-13 00:12 硐表
甘都好辛苦喎, 不過, 你要努力呀. 好彩, 你d仔都好乖, 你唔需要太擔心, 大仔又會自動做功課同溫書, 又會照顧下個細, 又有你媽咪幫你. 甘你都可以放心. 係小左時間見佢地, 不過, 佢地甘乖, 會明的, 唔會激你的.

不過 ...

尖沙咀柯士甸道

原文章由 香香 於 07-9-13 14:49 硐表
你地呢間小學係邊架!!

mic823, kwong

唔好意思, 阻一阻你地, 我想問一問德幼升德小有無jetso? or 都係大抽獎, 有叩門位先番比德幼男孩子?

我家姐個仔畢業於德幼, then 德小, e+已是 F.3 了, 甘多年, 我怕d 制度有改, 家姐話以前多數入得番德小!!

Thanks!!

無特別位for德幼,不過起碼8成會入到,你仔依家讀k.幾呀?我細仔讀緊k2

原文章由 benben 於 07-9-13 17:38 硐表

唔好意思, 阻一阻你地, 我想問一問德幼升德小有無jetso? or 都係大抽獎, 有叩門位先番比德幼男孩子?

我家姐個仔畢業於德幼, then 德小, e+已是 F.3 了, 甘多年, 我怕d 制度有改, 家姐話以前多數入得 ...

甘我就放心啦 甘我就等你啦 係呢, 到時你會放weekday or weekend ? 甘黎緊個d家長會, 你去唔去呀? 因為22sep個次, 會係我去, 如果你去, 約埋一齊呀.
你d仔會自動自覺做功課,溫習, 已經係好好啦, 至少我個仔一定唔會啦, 佢呢...唔叫就唔做, 叫呢, 都要等一間先做, 仲有, 只係daddy叫得佢郁, 你話呢...所以, 我覺得你d仔係好乖好乖好乖, 如果我仔會自動自覺做功課,溫習, 我一定開心到.

原文章由 mic823 於 07-9-13 12:28 硐表
唔好擔心,我唔會唔理你架,要同你互傾心事,放工點都會上吓嚟架!!!
唔好讚到我d仔咁勁,佢地都可以好頑皮,激死人架!!!不過好彩佢地會自動自覺做功課,溫習.

...

我仔唔係讀德小的, 不過, 我唸讀得德幼, 大部份都會係第一階段選德小, 甘我唸(係我估, 可能會估錯 ), 都好多小朋友可以入到.

原文章由 benben 於 07-9-13 17:38 硐表

我家姐個仔畢業於德幼, then 德小, e+已是 F.3 了, 甘多年, 我怕d 制度有改, 家姐話以前多數入得 ...

放假唔定架,不過有家長會我就會req假,好呀!22號
自動自覺可能係由細習慣,哥哥由k1開始已經要放學做完功課就溫習先可以玩,依家細佬都會做.

原文章由 k_wong7 於 07-9-13 18:40 硐表
甘我就放心啦 甘我就等你啦 係呢, 到時你會放weekday or weekend ? 甘黎緊個d家長會, 你去唔去呀? 因為22sep個次, 會係我去, 如果你去, 約埋一齊呀.
你d仔會自動自覺做功課,溫習, 已經係好好啦, 至 ...

甘好呀, 到時電聯呀.
我唸我第日到寶寶讀書時, 我都要佢習慣下先得啦

原文章由 mic823 於 07-9-13 20:36 硐表
放假唔定架,不過有家長會我就會req假,好呀!22號
自動自覺可能係由細習慣,哥哥由k1開始已經要放學做完功課就溫習先可以玩,依家細佬都會做.

...
‹ 上一主題|下一主題