用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! ...
樓主: tramtram
go

荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! [複製鏈接]

bk short short 地...

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-9-3 23:22 編輯 ]

hi wingmama04

上年個女開學, 我好 enjoy 簽回條 & 手冊, 但之後就麻木了.:) :)

hi keima & eric

請問妳/你地字咭齊唔齊呀? 我同 maku 都唔齊喎....

hi eric

CD關唔關學校課程事嫁..... 如果唔關我估唔一定要訂, 講真我唔太清楚.

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-9-3 23:24 編輯 ]

tram tram,

啲字卡係唔齊呀,我巳电联班主任,佢哋話
係回條上圈返'留'咗嗰啲字卡名,比返佢哋.

原文章由 tramtram 於 07-9-3 23:18 硐表
:evil: hi wingmama04

上年個女開學, 我好 enjoy 簽回條 & 手冊, 但之前有點麻木.:) :)

請問妳/你字咭齊唔齊, 我同 maku 都唔齊喎....:evil:

hi eric

CD關唔關學校課程事嫁..... 如果唔關我估 ...

tt,
字咭唔夠20對,得13對,不過我唔打算問老師攞,反正未必玩

keima,
你要check 2套字咭

[ 本文章最後由 Eric-papa 於 07-9-3 23:35 編輯 ]

我估應該係全部都漏左....

hi eric

我覺得你最好 law 返啦, 得閒可以同仔仔溫習下, 有好過無.

我同你地一樣簽回條簽到而家先有得訓

原文章由 keimother 於 07-9-3 23:03 硐表
tramtram,

妳都係簽一份呀,我要簽2份,重要一模一樣,
真係,唔係呀....重有亞女果份,寫都手都軟.

wingmama04

差d忘記答你tim,我之前係全職番工,而家係兼職咋,所以好少少,因之前真的覺得好唔夠時間用,又冇時間睇仔女

原文章由 wingmama04 於 07-9-3 14:45 硐表

yiuyo,

ic.  咁就一定參加啦。

oh 暫時緣慳一面添,唔緊要啦,去旅行時再相認啦。  我會同囡囡返頭2-3日,下星期唔會送佢返學嘞,會交返比工人姐姐。  

係呢,你係全職定在職架?

wingma ...

tramtram,

多謝你的回答. 我會一直留意你們的內容. 真係好想阿女可以入到荃浸呢.

have a nice day.

good morning

I don't know what's wrong with my computer
I cannot input chinese words

yiuyo/tramtram /eric /keimother/cl322
I also found some cards are missing

hope k1 student can adapt to her school life quickly.

TramTram,
我同妳相認咗嗱, 我個女問去旅行, 妳個女去唔去呀? 雖然唔同班, 但好掛住佢喎, 開唔開心呢?

各位
good morning

K1家長
開學啦..........
願神保守各位小朋友平安, 喜樂.

hi funfunchan

唔使客氣.
我自已都係囡囡末入學之前, 係 topic 常客, 都問左之前學兄姊家長好多意見, 當時都係好想囡囡可以加入荃浸家庭.  感謝主.
加油.......

hi maku

打住英文先啦.........:) :)

hi sarali

我地相認左啦 (死火, 我十下十下 tim)
咁係唔係我囡囡同妳囡囡係k1同學仔呢 ?
PM 妳囡囡名字比我呀 ?
旅行去呀 ?
幫我同妳囡囡講到時大家一齊玩呀.......

Hi, Sarali

tram tram
sarali  should be
10/21之旅的搞手呀

你地好呀!
我係下午k2b家長呀!我想問問上fri個家長會有咩講呀?我果日返工要ot趕唔到去聽呀!:cry:

原文章由 yiuyo 於 07-9-4 01:34 硐表
我同你地一樣簽回條簽到而家先有得訓

我一早簽晒啦

各位

午安

hi maku

係呀, 我地相認左啦....

hi YeungSiuB

我個女, maku (仔仔) & keima (細仔) 都有同妳小朋友一班呀 ? , 多多指教
其實, 我都無去呀 ? 叫左表妹去, 佢聽左一半咋.
不過, 加埋 maku 報料之後, 應該都有八九成啦.
k2開始要學寫字 - 三角筆, 執筆膠
學校為左小朋友更有禮貌, 尊重師長 - 會要求小朋友如果比老師教訓完, 要講多謝 + "谷" 躬.
因今年學校資源多左, 會請多幾位 "代課老師" - 佢地幾位都係之前教過荃浸, 好有經驗.

之前, 帶杯碟, 手巾, typhoon, 黑雨, 請假安排都無變.
如有錯漏, 請補充.
thanks

hi 潮流媽咪

妳小朋友開學開心嗎 ?

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-9-4 15:21 編輯 ]

maku,

Hi Hi, 比妳發現咗添.

Sarali

原文章由 maku 於 07-9-4 12:47 硐表
Hi, Sarali

tram tram
sarali  should be
10/21之旅的搞手呀

tramtram,

攪旅行真係幾煩, 不過我應付到O架, 但最開心係妳哋好擁躍, 我最怕係食 LEMON 呀.

妳可以放心啦.....一定無 LEMON 比妳食
我地好貪玩嫁, 之前前輩家長都攪過多次聚會 - bbq, 唱 k, wild
camp.
大家都玩得好開心.
妳肯做攪手, 我地唔該晒妳就真.   

原文章由 sarali 於 07-9-4 15:21 硐表
tramtram,

攪旅行真係幾煩, 不過我應付到O架, 但最開心係妳哋好擁躍, 我最怕係食 LEMON 呀.

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-9-4 15:29 編輯 ]

唔使太客氣, 有咩玩大可預埋我喎.

原文章由 tramtram 於 07-9-4 15:27 硐表
妳可以放心啦.....一定無 LEMON 比妳食
我地好貪玩嫁, 之前前輩家長都攪過多次聚會 - bbq, 唱 k, wild
camp.
大家都玩得好開心.
妳肯做攪手, 我地唔該晒妳就真.   

...

好呀
之前, 約左 maku 囡囡再去曹公潭玩, 睇下大家秋季旅行會唔會攪得成.
原文章由 sarali 於 07-9-4 15:42 硐表
唔使太客氣, 有咩玩大可預埋我喎.
‹ 上一主題|下一主題