用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

Hi 大家. 我返黎香港喇.....冇見一個星期..
嘩! 正式 運作了一個星期全日既學校生涯, 真係比之前較忙wor...但係阿女都還 ok...你地點呀?
同 dennis 講開, 聽 日我想去動植物公園. 因為要做個功課囉. 重話要有相為証 tim...

[ 本文章最後由 piglet328 於 07-9-15 22:56 編輯 ]
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 piglet328 於 07-9-15 10:53 PM 硐表
嘩! 正式 運作了一個星期全日既學校生涯, 真係比之前較忙wor...但係阿女都還 ok...你地點呀?
同 dennis 講開, 聽 日我想去動植物公園. 因為要做個功課囉. 重話要有相為証  ...

甘快做

原文章由 piglet328 於 07-9-15 22:53 硐表
同 dennis 講開, 聽 日我想去動植物公園. 因為要做個功課囉. 重話要有相為証  ...

我同佢講佐架喇,不過佢可能明天先得閑喇。

後面D野係Daniel幫我襟的。

Daniel睇住我用電腦,成日都話要襟D制,真係畀佢激死!

Hi,

I missed the places to be visited that day. Could anyone update me?

Annie,

Missed you for these few days all also the lunch on Wed....

原文章由 piglet328 於 07-9-15 22:53 硐表

This morning, Hayden ask me if I can give him $2. I ask him why ? He said he agreed with one of his classmate to gather $6 for buying a pack of "尤魚絲"...I give him and personally feel happy about this....because, it definite take a long time discussion b4 they make this kind of deal. He is capable of handling this  and more important that he can explain to me in full details...
But one thing I don't get that why my son share 1/3 but that kid share 2/3, or should there be one more kid sharing this ?

Do U know who is his companion ?:

嘩!你效率真高,我都係捻住慢慢,等天氣涼d先!

原文章由 freddielau 於 07-9-17 09:59 硐表
This morning, Hayden ask me if I can give him $2. I ask him why ? He said he agreed with one of his classmate to gather $6 for buying a pack of "尤魚絲"...I give him and personally feel happy about th ...

Hayden咁醒識去買小食, 文文話成日小食部都好多人wor!入唔到去, 叫Hayden帶文文去見識下啦

原文章由 Emailfamily 於 07-9-17 10:58 AM 硐表

Hayden咁醒識去買小食, 文文話成日小食部都好多人wor!入唔到去, 叫Hayden帶文文去見識下啦

sure,
by the way Hayden will join the Friday Art II class from Oct onwards. They can be classmate again

原文章由 freddielau 於 07-9-17 11:04 硐表

sure,
by the way Hayden will join the Friday Art II class from Oct onwards. They can be classmate again

Great! 佢地咪又同班,同組&同Art Class囉!

原文章由 Emailfamily 於 07-9-17 10:55 硐表

嘩!你效率真高,我都係捻住慢慢,等天氣涼d先!

我有個提意,如果大家都想去同一個地方,不如group埋一齊去?

我報名先,我同呀囝會去"動植物公園"

原文章由 Dennisk 於 07-9-17 12:11 PM 硐表

我有個提意,如果大家都想去同一個地方,不如group埋一齊去?

我都報名

原文章由 Dennisk 於 07-9-17 12:11 硐表

Good idea! 我都報名, 幾時? 最好秋涼天氣唔好咁熱啦!

原文章由 Emailfamily 於 07-9-17 12:41 硐表

Good idea! 我都報名, 幾時? 最好秋涼天氣唔好咁熱啦!

當然喇,我最怕熱!今晚定佐日子再詳細D post上黎。

今天「捉E欣」遊戲断續,成員有:
Hayden, Daniel, Yi Man, Raylon,Tze Ho, Chun Kit, ....
但強調只行不走woh...所以冇人受罰。
仲有係所有人捉一個(跟傳统玩法相反 ),而被捉的永遠係Chun kit woh....明"恰"人

[ 本文章最後由 freddielau 於 07-9-17 23:10 編輯 ]

原文章由 freddielau 於 07-9-17 21:12 硐表
Hayden, Daniel, Yi Man, Raylon,Tze Ho, Chun Kit, ....
仲有係所有人捉一個(跟傳统玩法相反 ),而被捉的永遠係Chun kit woh....明"恰"人 ...

有冇攪錯!乜Chun kit咁慘呀? 不過真係有可能唔走咩?我真係唔係幾信。

原文章由 Dennisk 於 07-9-17 11:38 PM 硐表

有冇攪錯!乜Chun kit咁慘呀? 不過真係有可能唔走咩?我真係唔係幾信。

me 2....dun believe it...

原文章由 freddielau 於 07-9-17 21:12 硐表
仲有係所有人捉一個(跟傳统玩法相反 ),而被捉的永遠係Chun kit woh....明"恰"人 ...

! 竟然我個女都有份! 唔怪得知佢咁清楚事發經過 , 等我今晚再調查一下先; 另外我個女成日同我提Raylon, 個妹仔唔知係唔係對佢有好感呢

原文章由 Emailfamily 於 07-9-18 10:29 AM 硐表

吓! 竟然我個女都有份! 唔怪得知佢咁清楚事發經過 , 等我今晚再調查一下先; 另外我個女成日同我提Raylon, 個妹仔唔知係唔係對佢有好感呢  

Hayden is always telling me this name " Raylon". We are in the same Bus "8"

原文章由 Emailfamily 於 07-9-18 10:29 硐表

吓! 竟然我個女都有份! 唔怪得知佢咁清楚事發經過 , 等我今晚再調查一下先; 另外我個女成日同我提Raylon, 個妹仔唔知係唔係對佢有好感呢  

咁佢有冇提下我個囝呀,Daniel成日都提住你個囡喎,又話成日同佢玩,不過可能係咁大家一齊走而畀D大哥哥罰佢地坐喇。
‹ 上一主題|下一主題