用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

剛剛先知,Daniel 原來做咗班長,另有一個女仔是副班長,不過吾知乜名woh

MCC

亞仔都話明白老師講乜, 但我再問佢咁老師講D乜嘢, 佢就話唔講我知, 死頂!:tongue:

connie

原文章由 midcochow 於 07-9-7 22:16 硐表
freddielau

係呀, edison 話中文係由miss yip教wor, 佢話除左用普通話之外, 亦要佢哋用廣東話再讀, 而且仲用普通話邊讀邊玩包剪x tim. 佢頭先都有讀比我聽呀. 佢仲話佢好鐘意上中文堂wor.

而英文就由miss lam  ...
Connie

Dennis,

剛才8点15分左右,我和Hayden游完水,踫到Daniel (又係去游水), 不過佢兩個如同陌路人,冇打招乎,係呀仔一分种后,先同我講,頭先果個米係班長Daniel woh....激死,如果早講,就同你相認啦!

[ 本文章最後由 freddielau 於 07-9-9 21:09 編輯 ]

freddielu & Dennis

你地咁happy去游水, 不過我都唔弱, 我教亞仔踏兩個輪單車, 好彩佢都算學得快, 如果唔係就跑死我啦!

Connie

原文章由 freddielau 於 07-9-9 21:07 硐表
Dennis,

剛才8点15分左右,我和Hayden游完水,踫到Daniel (又係去游水), 不過佢兩個如同陌路人,冇打招乎,係呀仔一分种后,先同我講,頭先果個米係班長Daniel woh....激死,如果早講,就同你相認啦! ...
Connie

原文章由 connie0213 於 07-9-9 09:21 PM 硐表
freddielu & Dennis

你地咁happy去游水, 不過我都唔弱, 我教亞仔踏兩個輪單車, 好彩佢都算學得快, 如果唔係就跑死我啦!

Connie

小朋友学得好快架,Hayden 都係4個月前用了2日時間學識了兩輪車,不過記住買護膝、護爭,如果吾係,好多時都跌到損哂

Freddie, Dennis,

那麼,遲些可以幾家人一齊去單車徑運動一下啦。

再遲些就單車團上學去!

原文章由 freddielau 於 07-9-9 21:55 硐表

小朋友学得好快架,Hayden 都係4個月前用了2日時間學識了兩輪車,不過記住買護膝、護爭,如果吾係,好多時都跌到損哂

原文章由 goodkids 於 07-9-9 10:29 PM 硐表
Freddie, Dennis,

那麼,遲些可以幾家人一齊去單車徑運動一下啦。

再遲些就單車團上學去!

may be when they grow up to P4-5...hahha

原文章由 freddielau 於 07-9-9 21:07 硐表
Dennis,

剛才8点15分左右,我和Hayden游完水,踫到Daniel (又係去游水), 不過佢兩個如同陌路人,冇打招乎,係呀仔一分种后,先同我講,頭先果個米係班長Daniel woh....激死,如果早講,就同你相認啦! ...

原來在club house樓梯碰到果對靚仔父子就係Freddie同Hayden,我都sence到小小...點解個小朋友睇落咁活潑可愛呢? 原來之唔係播道孩子的原故囉!

呀Daniel仲衰,只顧玩連頭先碰到同班同學都沒有告訴我,真激死!

[ 本文章最後由 Dennisk 於 07-9-10 11:50 編輯 ]

原文章由 Dennisk 於 07-9-10 11:45 AM 硐表

原來在club house樓梯碰到果對靚仔父子就係Freddie同Hayden,我都sence到小小...點解個小朋友睇落咁活潑可愛呢? 原來之唔係播道孩子的原故囉!

呀Daniel仲衰,只顧玩連頭先碰到同班同學都沒有告訴我,真激死! ...

same same la...

Freddie

今日終於見到你......個囝了,送Daniel返學時在樓下大堂見到個著EC體育衫的小朋友,Daniel見到有返應,我就估係你位公子了。不過我地唔係坐校車,所以say hi之後就分道揚鑣了see you。

Dennis

原文章由 Dennisk 於 07-9-11 12:47 PM 硐表
Freddie

今日終於見到你......個囝了,送Daniel返學時在樓下大堂見到個著EC體育衫的小朋友,Daniel見到有返應,我就估係你位公子了。不過我地唔係坐校車,所以say hi之後就分道揚鑣了see you。

Dennis ...

yes, see U tomorrow lunch....
We still have one kid (1C) living in our place

幾經辛苦,終於呀仔記得自己組的組員名單,
group 4 :
卓軒, Hayden  (13)
Thomas  Lee  (16) 今日組長
Yap Wei Ze  (30)
Yi Man     (4)
Kam Ho Yee (11)

吾知有冇父母係度相認下呢?

功課問題:
今天有中文功課,但明天冇中文堂,那么明天要不要帶中文功課回校?好重woh

原文章由 freddielau 於 07-9-11 21:15 硐表
功課問題:
今天有中文功課,但明天冇中文堂,那么明天要不要帶中文功課回校?好重woh

呀女話下堂交, 佢終於同我講同Hayden一組了,仲話今日有同Edison講嘢,但唔講比我知講mug嘢,祕密wor

原文章由 Emailfamily 於 07-9-11 09:48 PM 硐表

呀女話下堂交, 佢終於同我講同Hayden一組了,仲話今日有同Edison講嘢,但唔講比我知講mug嘢,祕密wor

係呀!Edison都幾受歡迎woh,呀仔話其他組只有和Edison傾個計,玩過

原文章由 freddielau 於 07-9-11 21:06 硐表
group 4 :

吾知有冇父母係度相認下呢? ...

我有同呀女confirm以上名字,佢終於識曬,仲糾正我D中文拼音tim,Hayden真醒,竟然記得曬組員D名,今朝問呀女佢仲未知邊個係組長,激氣

我老公明天會去講座,唔知肯唔肯同你地相認,之前我地有無係畫班碰過面?

原文章由 Emailfamily 於 07-9-11 10:10 PM 硐表

我有同呀女confirm以上名字,佢終於識曬,仲糾正我D中文拼音tim,Hayden真醒,竟然記得曬組員D名,今朝問呀女佢仲未知邊個係組長,激氣

我老公明天會去講座,唔知肯唔肯同你地相認,之前我地有無係畫班碰過面?
...

可能有踫過面架,通常我去揍放学。

freddielau

o甘奇怪, edison 明明係第5組, 反而識得第4組嘅hayden 同 yi man(仲多過自己組), 唔通佢掛住同隔離組傾計 , 今日edison同我講又識多一個同學仔叫"x 旻昕", 乜又係識女仔嘅.

原文章由 freddielau 於 07-9-11 21:06 硐表
group 4 :

吾知有冇父母係度相認下呢? ...

原文章由 midcochow 於 07-9-11 10:48 PM 硐表
freddielau

o甘奇怪, edison 明明係第5組, 反而識得第4組嘅hayden 同 yi man(仲多過自己組), 唔通佢掛住同隔離組傾計 , 今日edison同我講又識多一個同學仔叫"x 旻昕", 乜又係識女仔嘅.

...

你就好la!, my Hayden used to play with boy....Sometime I ask him who would U like to be your future wife, he tell me a boy name

有冇人知功課册內的VA: Visual Diary cover design 要做D乜?
‹ 上一主題|下一主題