用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站!

唉!都唔知邊個講做愛心飯盒架呢?佢可能有局部失憶症!

原文章由 Dennisk 於 07-8-29 00:41 硐表
唔知家長之夜會攪D乜呢?因為只係開佐學一個月多D,又有乜野想講畀家長知? 中午吃飯大家又會點選擇呢?自己帶吃學校飯定中午親自出馬?

ps.好似記得有人話會做愛心飯盒,仲係人人有份添!邊個講過快D出黎。 ...
Connie

原文章由 connie0213 於 07-8-29 13:23 硐表
唉!都唔知邊個講做愛心飯盒架呢?佢可能有局部失憶症!

自投羅網!

Hello everybody,

原來 1E 班真係最人強馬壯........

我都放大假倍太子返學...

到時見!!

吓, everybody

我返o黎啦, P1E 各媽味小朋友好嗎? 仲有2日就係9月3號, 真係有D 緊張.

學校係咪比我哋同小朋友係學校影相o架? 因為我見D 媽咪個個都話要同小朋友影相, 所以想問問?

依度1E 班家長係咪個個第一日都係諗住帶小朋友返學呀? 如果係, 都時一定要互相再認識吓.

原文章由 hoyhconnie 於 07-8-31 17:36 硐表
Hello everybody,

原來 1E 班真係最人強馬壯........

我都放大假倍太子返學...

到時見!!

原文章由 midcochow 於 07-8-31 18:07 硐表

我返o黎啦, P1E 各媽味小朋友好嗎? 仲有2日就係9月3號, 真係有D 緊張.

學校係咪比我哋同小朋友係學校影相o架? 因為我見D 媽咪個個都話要同小朋友影相, 所以想問問?

依度1E 班家長係咪個個第一日都 ...

我都會帶個女返學, 始終係佢人生另一個新階段, 好想睇佢返學個樣, 好緊張好緊張! 到時見!

MCC

你返黎啦!好玩嗎?

我諗住大約八点返學, 應該無咁多人, 所以方便影相, 到時見啦!

Connie

原文章由 midcochow 於 07-8-31 18:07 硐表

依度1E 班家長係咪個個第一日都 ...
Connie

connie

8點呀, ok 啦, 到時我都係差唔多到學校, 我一到學校會打你手機, 睇你係唔係度, 你記住留意下個電話有冇"o向"呀.

dennisk, annie

o個日你幾點到呀, 係咪都係差唔多呀, 如果你到學校, 打比我啦.

原文章由 connie0213 於 07-8-31 21:28 硐表
MCC

你返黎啦!好玩嗎?

我諗住大約八点返學, 應該無咁多人, 所以方便影相, 到時見啦!

Connie

Connie

我睇八點都會好多人(家長)最少多埋我依個。

Dennis

呀仔就坐校車,我就早他一步到校門等

freddielau

點解你唔帶佢返學, 而要分開返呀?

到時都好想認識你, 但係點認你好呢?:

原文章由 freddielau 於 07-8-31 23:14 硐表
呀仔就坐校車,我就早他一步到校門等

原文章由 midcochow 於 07-8-31 11:19 PM 硐表
freddielau

點解你唔帶佢返學, 而要分開返呀?

到時都好想認識你, 但係點認你好呢?:

想佢習慣搭校車嘛

因當天不的請假,唯有遲D返工,到時見我着晒西裝就是我啦
希望可以相認

我本人亦想倍阿女9月3日上課, 但只怕當日只能送到門口, 校方未必准家長進入學校, 請問有沒有家長知道去年的情況?

我本人亦想倍阿女9月3日上課, 但只怕當日只能送到門口, 校方未必准家長進入學校, 請問有沒有家長知道去年的情況?

freddielau

哈哈, 著西裝, 我怕到時真係太多人著西裝wor.

原文章由 freddielau 於 07-8-31 23:24 硐表

想佢習慣搭校車嘛

希望可以相認

freddielau

你知唔知你在BK發表過一份意見在"take me home"登出嗎?係我今天睇到的, 如果你無睇過的話, 等我得閒影左相就傳俾睇, 個主題都係講播道.

Connie

原文章由 freddielau 於 07-8-31 23:24 硐表

想佢習慣搭校車嘛

希望可以相認
Connie

ESMA

吓, 唔係呀, 家長唔可以入去學校呀? 我仲諗住同edison 影番d 相tim, o甘有冇家長知道可唔可以呀?

原文章由 ESma 於 07-8-31 23:44 硐表

你地個個走晒來這裡,咁我唔係e班點呀

midcochow
你呀,又話有d唔開心大家分班,自己又响這邊,我又唔同connie冇開班可以在這邊,a班又有人開左,咁我咪要走齊咁多班先至可以齊料囉

原文章由 midcochow 於 07-9-1 00:33 硐表
ESMA

吓, 唔係呀, 家長唔可以入去學校呀? 我仲諗住同edison 影番d 相tim, o甘有冇家長知道可唔可以呀?

原文章由 connie0213 於 07-9-1 12:06 AM 硐表
freddielau

你知唔知你在BK發表過一份意見在"take me home"登出嗎?係我今天睇到的, 如果你無睇過的話, 等我得閒影左相就傳俾睇, 個主題都係講播道.

Connie

...

"take me home" ???? I can't remember !!! what is that ?

我都有看過這篇報導, 是摘錄於親子王國你的發表其中之一篇

freddielau

我唔識点樣post張相係呢道! 你俾個e-mail address 我,
我send俾你睇啦!

Connie

原文章由 freddielau 於 07-9-1 08:59 硐表

"take me home" ???? I can't remember !!! what is that ?
Connie