用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 校巴時間表
樓主: 睡美人
go

校巴時間表 [複製鏈接]

原文章由 waltermama 於 07-8-30 12:24 硐表
Oh!  so rude ar.....I'm lucky this time la...  Why did CKY choose such bad school bus & uniform co?

可能校巴公司都是小本經營,所以辦公室職員大多【烚下烚下】,但校車保母及司機的態度都算可以。所以,每年最混亂的時侯就是開學前及開學初期,待運作上軌道後,一切亦算順利。

Poor School bus

Hi all,

我剛才打電話school bus company, 我還未收信, 職員同我checking schedule 6:58 & 4:35落車, oh, 咁早, 因我住ma on shan, 但我知道mos有另一條線, 我再問另一條線pick up 在我家附近講7:40 & 4:30落車, 我立刻改搭另一條線遲線, 佢話28人坐位已滿, 跟住改口, 剛才STAFF講6:58上車錯, 應該遲D, 轉頭CALL我, 我立刻 來! 狂炳 佢 , 真炒school bus,

請問lofty pm你 正確location?

原文章由 waltermama 於 07-8-30 12:24 硐表
Oh!  so rude ar.....I'm lucky this time la...  Why did CKY choose such bad school bus & uniform co?

等....寂寞到夜深, 夜已漸荒涼, 夜已漸灰暗.....
重慘過等情信....

原文章由 天使媽媽 於 07-8-30 17:11 硐表
Hi all,

我剛才打電話school bus company, 我還未收信, 職員同我checking schedule 6:58 & 4:35落車, oh, 咁早, 因我住ma on shan, 但我知道mos有另一條線, 我再問另一條線pick up 在我家附近講7:40 & 4:30落車, 我 ...

原文章由 Lofty 於 07-8-31 12:00 硐表
等....寂寞到夜深, 夜已漸荒涼, 夜已漸灰暗.....
重慘過等情信....

下星期一上學,今天也收不到資料,實在有點過份。繼續打電話,打埋比學校投訴!

已經做好左心理準備去迎接'優質'既校車服務, 奈何真係忍唔住要破口大鬧....校車原本10:57到, 等到11:25都不見影又沒有收到電話, 就打比司機啦....

我: 我係xxxxxxx, 請問你重有幾耐到呀?
司: 好快, 等多一陣...
我: 咁, 大概幾耐到呀?
司: am.... 12點左右..
我: AH!!!! 12點!! 你地話11點到喎, 你而家响邊?
司: 响學校lor.
我: ah!!! 今日放10:30喎, 點解而家重係學校?
司: 架車壞左, 而家等緊.....

跟住我就比佢激死左......唔知呢間公司究竟搞什麼

原文章由 kyliema2006 於 07-8-31 15:38 硐表

下星期一上學,今天也收不到資料,實在有點過份。繼續打電話,打埋比學校投訴!

原文章由 Lofty 於 07-9-3 12:03 硐表
已經做好左心理準備去迎接'優質'既校車服務, 奈何真係忍唔住要破口大鬧....校車原本10:57到, 等到11:25都不見影又沒有收到電話, 就打比司機啦....

我: 我係xxxxxxx, 請問你重有幾耐到呀?
司: 好快, 等多一陣...
我: ...

都幾好笑!

更搞笑仲有.....

12:00noon
終於打通比校車公司...

我: 你地架 #xx號車係米壞左 ? 究竟幾時到?
校: 唔係ah, 冇壞....
我: 冇壞而家都未到?
校: ah...唔係, 係壞左, 臨時壞左架, 而家find緊另外一架車...
我: , 而家重find緊!!! 咁, 幾時先返黎 ?
校: 好快好快, 差不多到時, 我地會叫保母打比你.

12:15pm
又有另一個校車小姐打黎....

校: 呀, 想通知你late一個鐘先接個小朋友
我: 而家已經12點幾喎, 仲late一個鐘??????
校: 唔係...而係比原定時間late 一個鐘.
我: 而家米已經比你原定10:57分late左個幾鐘lor, 小姐.
校: ar....想通知你架校車壞左...
我: 已經知啦, 你而家先打黎, 我差d報警.....
      又話有人跟車再打比我, 係米你跟車 ?
校: ................唔係ar, 我本來想上車, 但係點知架車開
      走左......

跟住我又再比佢地激暈多一次......
最後, 校車12:25pm到.

原文章由 kyliema2006 於 07-9-3 13:48 硐表

都幾好笑!

當事人就唔好笑lor.....
原文章由 ckwliu 於 07-9-3 15:15 硐表
this is REALLY VERY FUNNY!!!
but I think you should report to the school and write a complain letter to them.  They should phone immediately and not an hour later!!!!!

真係比佢 ,希望佢地多多關注及改善啦.
[img align=left]http://www.my-smileys.de/smileys2/autobus.gif[/img][/quote]

請問一年級生家長,由深水埗到天后的校巴車程要多久呢?

Its totally unbelieveable and unacceptable lor....

原文章由 Lofty 於 07-9-3 15:00 硐表
更搞笑仲有.....

12:00noon
終於打通比校車公司...

我: 你地架 #xx號車係米壞左 ? 究竟幾時到?
校: 唔係ah, 冇壞....
我: 冇壞而家都未到?
校: ah...唔係, 係壞左, 臨時壞左架, 而家find緊另外一架車. ...

The class teacher said that it takes around 35mins.  But I don't believe la.... Let's see what's going on by tmr!!:time: :time:

原文章由 kyliema2006 於 07-9-3 18:06 硐表

實際要多久就不知道, 但校方預半小時 - 8:30-9:00am

原文章由 kyliema2006 於 07-9-3 18:06 硐表

It is really unbelieveable but it did happened!!!!!!
How about your route?  

原文章由 waltermama 於 07-9-3 21:54 硐表
Its totally unbelieveable and unacceptable lor....

原文章由 Lofty 於 07-9-4 09:34 硐表
It is really unbelieveable but it did happened!!!!!!

My route is okay, and arriving on time.  Good!

hi lofty,

我可能同你同線, 我昨日等12:35放學, 滾, 我亦早上重跟住校車行, about 8:20到學校, 我等放學係HALL找線, 找不到, 問老師, 話可能係上一層, 我出樓梯見小朋友排跟隊上校車, 順便問保母, 請問幾號車在那裹, 已走了, 咁我揸車走, 點知甚麼事都可以發生, 一直等........終於12:05電話CALL, 架車壞了, 小朋友在HALL 遲了一個鐘出車, 所以你要再等多一個鐘, 我再問車牌幾多號, 唔知道? 司機電話又唔知道? 大概正確時間,又唔知道? 因司機自己call車, 咁你想我點? 我立刻打電話投訴. 我接小朋友, 佢同我講, 我好想飲水都唔比, 話耐心等候?你們聽好笑, 對我們苦笑!

Lofty 可唔可以PM 你正確位置上車, 路線NO. THANKS!!

I just feel that the kids are very pity as they are still young.

原文章由 天使媽媽 於 07-9-4 10:37 硐表
hi lofty,

我可能同你同線, 我昨日等12:35放學, 滾, 我亦早上重跟住校車行, about 8:20到學校, 我等放學係HALL找線, 找不到, 問老師, 話可能係上一層, 我出樓梯見小朋友排 ...

請問你尋日約幾點上車? 8:20am已經到達學校?
尋日我地冇坐校車, 返到學校之後, 發現好多校車都未到.....
原文章由 天使媽媽 於 07-9-4 10:37 硐表
hi lofty,

我可能同你同線, 我昨日等12:35放學, 滾, 我亦早上重跟住校車行, about 8:20到學校, 我等放學係HALL找線, 找不到, 問老師, 話可能係上一層, 我出樓梯見小朋友排 ...

I live in HMT and the school bus came to pick up at 7.55am by yesterday morning as scheduled.  Then, my husband drove me to Kwong Lee Rd immed.  I arrived at 8.20am while the school bus only arrived until 8.40am.  So, I've no idea how the school could keep and control the time fm Kwong Lee Rd to Tin Hau though its planned to leave Kwong Lee Rd campus at 8.25am.  I asked one teacher who stood at the entrance by yesterday and she said that today would be fine and under control.  Let's ask my son what happen today later la!!!!

‹ 上一主題|下一主題