用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才08小一家長會
樓主: 中天英
go

優才08小一家長會 [複製鏈接]

唔係喎,好似係維尼媽講架
yee...咁中天英唔知有無收都電話呢?? 佢地"中軍"雙雄機會好大喎

原文章由 印第安公主 於 07-8-21 20:54 發表
我真係懷疑中天英係學校派黎呢豎探料,果然係兩個選擇的收電話.

簽名被屏蔽

軍生:

恭喜晒呀! 估唔到第一個喜訊咁快黎!

我相信喜訊陸續有來!!

原文章由 印第安公主 於 07-8-21 20:52 發表
軍朋友,雙喜臨門,點慶祝呀? 個個都想去tko,難得你對mk不離不棄.

多謝兩位.

無興祝, 因為今日夜晚有plan其它野, 靜係贊左佢幾句o力o力.  馮副校話佢d interview 問題只答錯一題, 算幾好, 所以兩邊都收.  而果條問題佢係識既, 係一抓鉛筆, 抽走左n支之後仲有幾多, 佢識數既, 不過佢話太多喇, 唔想數, 所以答"唔識", 阿女話大約六七支.  我驚佢第時讀書考試, 見倒d作文題要寫咁多字, 不如交白卷.

我選擇MK, 唔係話TKO唔夠好, 只係覺得學校會將更多初小的資源撥往MK, 而且將來還有大把時間在TKO, 唔想佢十幾年都讀同一個校舍.  反正我住呢度返兩邊都咁方便. 所以純粹是個人喜好.

原文章由 hui1206 於 07-8-21 21:06 發表

軍生,恭喜你,我之前都話過你嘅好運今年會繼續啦,軍仔,軍女遅D可以一齊返學啦,到時你就要揸部相機兩邊班房走啦

多謝 淡然 and hui1206.

Hui1206, 其實我仲未知你係邊位既家長, 可唔可以pm話我知. ops:" />

阿女話: 多謝!

[ 本文章最後由 軍魁星 於 07-8-21 21:27 編輯 ]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

軍魁星,

恭喜晒呀!!!!! 好羨慕啊!!!!  

原文章由 軍魁星 於 07-8-21 20:21 發表

報到!!!  第一個正式報到.

下午馮副校來電, 話小女 interview 表現幾好, 問我地揀TKo or MK, 我地揀左 MK.  佢話過兩日會正式有信通知.

希望可以同各位苦候中的小朋友一起做同學.
耶和華所賜的福、使人富足、並不 加上憂慮 。 箴言10:22

原文章由 軍魁星 於 07-8-21 21:15 發表
多謝兩位.

無興祝, 因為今日夜晚有plan其它野, 靜係贊左佢幾句o力o力.  馮副校話佢d interview 問題只答錯一題, 算幾好, 所以兩邊都收.  而果條問題佢係識既, 係一抓鉛筆, 抽走左n支之後仲有幾多, 佢識數 ...

Congratulation!!!我都替你高興!!!你囡囡咁叻答錯一題咋!!!
我囝囝in完話我聽認英文字有公仔就乜都識冇公仔就唔識又冇乜時間俾佢拼音wor  :evil:
真係愈諗愈擔心ah!!!

簽名被屏蔽

果然是軍兄第一個報喜,恭喜恭喜 可以鬆一口氣了,兩兄妹很快便高高興興一起上學去!

AFSL

原文章由 軍魁星 於 07-8-21 20:21 發表

報到!!!  第一個正式報到.

下午馮副校來電, 話小女 interview 表現幾好, 問我地揀TKo or MK, 我地揀左 MK.  佢話過兩日會正式有信通知.

希望可以同各位苦候中的小朋友一起做同學.

軍魁星

你囡囡好cute好smart ah!!!

原文章由 Bluecat 於 07-8-21 22:29 發表

Congratulation!!!我都替你高興!!!你囡囡咁叻答錯一題咋!!!
我囝囝in完話我聽認英文字有公仔就乜都識冇公仔就唔識又冇乜時間俾佢拼音wor  :evil:
真係愈諗愈擔心ah!!!

唔洗擔心, 現階段唔代表任何野, 我相信正如中兄所講, 兩邊都收才有電話, 所以收唔倒電話唔代表無機會.

原文章由 Bluecat 於 07-8-21 22:44 發表
軍魁星

你囡囡好cute好smart ah!!!

多謝各位, 衷心希望, 今個周五前, 呢度的每一位都會有好消息.

簽名被屏蔽

軍兄照顧真周到即時轉了囡囡張大頭照等我地睇得清楚D!!

兩兄妹似樣ma???

承你們貴言
我尋晚眼光光到天光成6am先眠,今晚唔知點???
好想快D了結呢件心事,好折磨ah!!!

[ 本文章最後由 Bluecat 於 07-8-21 23:26 編輯 ]

簽名被屏蔽

原文章由 Bluecat 於 07-8-21 23:21 發表
軍兄照顧真周到即時轉了囡囡張大頭照等我地睇得清楚D!!

兩兄妹似樣ma???

我張大頭相約每星期轉一次, 咁岩又夠時候嗟.    兩兄妹唔似, 性格都相反.

Hui1206, 我知你係邊位喇.  希望G2又同你一班.

今日仲未見過中兄wor!!唔通去慶祝未返???

原文章由 軍魁星 於 07-8-21 22:45 發表

唔洗擔心, 現階段唔代表任何野, 我相信正如中兄所講, 兩邊都收才有電話, 所以收唔倒電話唔代表無機會.

軍兄,

恭喜你。

雖然係我講兩邊收先至有電話既, 仲要等多幾日先知眞正結果, 但係而且我仲係好緊張, 心裹十五、十六, 好担心細仔入唔倒。

我唸依幾晚都幾難訓得着嘍。
‹ 上一主題|下一主題