用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 想請教各位媽媽有關ENGLISH TIME 問題
go

想請教各位媽媽有關ENGLISH TIME 問題 [複製鏈接]

各位媽媽 :

想問問大家知唔知 ENGLISH TIME FULL SET ($53200) , 係包括D咩呢 ?
咁 DEW FULL SET 又幾多$同包括D咩呢 ?

THANKS!!!!!
   0    0    0    0

As I know, English time $~29,xxx
English time +Total development program $~49,xxx
Your price should have some item added to English time +Total development program.
Since they have different combinations, pls understand thoroughly before you make decision otherwise, you may buy unwanted items.

THANK YOU !!
真係要問清楚先得呀, 因為其實呢個價錢我係係BB展見到,但又唔知佢TOTAL包D咩!!!

Sorry,English time +Total development program is $~45,xxx
原文章由 ivylai530 於 07-8-7 17:17 發表
THANK YOU !!
真係要問清楚先得呀, 因為其實呢個價錢我係係BB展見到,但又唔知佢TOTAL包D咩!!!

原文章由 luitaitai 於 07-8-7 20:08 發表
Sorry,English time +Total development program is $~45,xxx

本人有一套english-time可出售, 95%新, 唯獨網上測試不能出售(因本人孩子仍在使用中), 如有興趣, 請PM我.

既然使用中,為何要出售呢?
是否唔好呢?請分享一下,因為我有興趣想買!

原文章由 weiwei88 於 07-8-8 00:09 發表

本人有一套english-time可出售, 95%新, 唯獨網上測試不能出售(因本人孩子仍在使用中), 如有興趣, 請PM我.

我也有興趣想知呀, 因為我bb而家六個月大, 打算買其中一套教材,
但我怕買了後悔, 同埋sales一定話佢自己果套最好(BB展當日已聽過了) , 所以都想知道用過既媽媽覺得邊款好d囉!!!

開心的分享

Matthew仔已經用左一年喇,8個幾月開始用,
已經真係識多左好多英文,起碼最基本果d都已經識左,
9個幾月時已經識哂a-z,1-20,顏色,圖形...
15個月已經識ok,how are you ,how do you do...識得a for apple,b for bear,c for cat...
18個月已經識1-12個月份,a for alphabet,b for breakfast(每朝都會講),c for chips(因為佢最鐘意食)而家20個月仲學梗串字,我有d磁石字母,Matthew仔而家某d會識得將佢地砌埋,有d可以講,但有d仲未發到音~
仲記得買左返去,第一個星期,Matthew仔完全唔睇,
搞到我好想喊,因為俾我奶奶鬧(果時同住),好在多得我個教育顧問教我一d再好既辦法,Matthew仔先會有今時今日既認知!
真係好開心,真係好多謝我教育顧問咁耐以來一直既支持,
係我覺得Matthew仔學習進度慢左既時候,佢又會提供一d好方法俾我去做,真係work咖!anyways,如果你地都有興趣既都可以搵我教育顧問聽下,佢真係好好人 thx~

原文章由 joanthony 於 07-8-8 12:50 PM 發表

本來分享係一件好事, 但你下下叫人搵"你個教育x問"會令人覺得你可能同佢有直接利益關係, 我勸你不如叫人搵任何一個consultant 會好d, 我都係忠言, 見你之前係度比人插, 爪田李下, 自己諗下啦, 比人誤會就唔 ...

咁你就錯喇,售後服務都好重要,
我之前識得有個媽咪,幫左第二位教育顧問買,
跟住只係叫我分享用法,後來我地電話傾計先知,
原來佢用梗english time,跟住話佢個教育顧問跟本無售後服務,問點用套教材,點知佢個教育顧問竟然話:
「你只係俾碟佢睇就得,唔鐘意睇書咪唔好睇囉!」

如果真係幫親呢d教育顧問買左,
我相信一定唔會好似我個仔咁好成績囉!

thx

原文章由 文里文靜 於 07-8-8 13:03 發表

原來佢用梗english time,跟住話佢個教育顧問跟本無售後服務,問點用套教材, ...

文里文靜

想問下你小朋友用成點呀, 我o岩o岩都買左呀~
我同阿king買, 希望真係有用

原文章由 lui_BB 於 07-8-8 04:04 PM 發表

文里文靜

想問下你小朋友用成點呀, 我o岩o岩都買左呀~
我同阿king買, 希望真係有用

你得閒打俾我,我留左pm俾你!

原文章由 文里文靜 於 07-8-13 02:32 發表

你得閒打俾我,我留左pm俾你!

文里文靜

收唔到PM啊~

我好認同文里文靜既講法
其實售後服務都好重要,如果唔係買左套教材唔識用
就等同冇買一樣,如果遇著一d離埋職既教育顧問
真係唔得佢死

原文章由 joanthony 於 07-8-8 12:50 發表

本來分享係一件好事, 但你下下叫人搵"你個教育x問"會令人覺得你可能同佢有直接利益關係, 我勸你不如叫人搵任何一個consultant 會好d, 我都係忠言, 見你之前係度比人插, 爪田李下, 自己諗下啦, 比人誤會就唔 ...

I agree with Money.  After sales service is very important as the whole package can be used for several years.

Regarding my consultant, I've just met her for two times, the first time is demo at my home and the second time is after the delivery.  She just asked me to call her when finished watching Level 1 to Level 5 DVDs .  So I called her 2-3 months afterwards and asked her how to proceed further.  She said that since your daughter loved listening to the songs, so repeated Level 1 to Level 5 again, and if she didn't like to read the books, no need to push her .

Because of her "advice", I didn't use the other materials, including CDs (songs, stories), audio CDs and books for more than half year.  Really wasted my money and my daughter's time.

Until recently, I learned from BK that Money and Matthew has been using ET very good, so I pm her asking how to use ET.  She was very nice and shared with me her experience.  She also introduced her consultant to me who taught me how to fully utilize the learning materials.  Now when I encounter any problem in usuing ET, I'll call Money's consultant who is willing to help me.  

A consultant doing his/her job with heart is very important.  (I must clarify that I am not a sales, I am just one of the BK mums and ET users).

原文章由 文里文靜 於 07-8-8 13:03 發表

原來佢用梗english time,跟住話佢個教育顧問跟本無售後服務,問點用套教材, ...

[ 本文章最後由 jenny1209 於 07-8-15 09:41 編輯 ]

好多謝d媽咪自由講,所以唔好再話我有動機喇!
只係想好心分享,並不是想俾人話,知道嗎?

我已經遇到好多位媽咪買完之後個顧問無跟進,
跟住同我講喇!所以我分享真係出自真心囉!
ok?thank you~~

我想問呢套english time係咪都要daily咁同BB一齊學及教佢? 因我BB係比奶奶湊, 但我地唔係一齊住, 只有五, 六, 日或假期先湊BB. 我擔心買咗之後係要daily咁用, 而我做唔到, BB又學唔到野兼浪費套教材. 各位有用呢套教材既媽咪可否話我知?

大家唔好咁啦, 其實MONEY 都係一齊分享下咋 , 大家用左咁多$都係想BB好, 用盡套教材嘛!!
我最後都買左啦, 多謝你地比我既意見呀 !!!
"tsy1230"個顧問同我講, 係要日日倍BB用咖, 因為BB除左需要教材做輔助之外, 其實BB最需要就係你嘛!!!所以要一齊用, 佢就會模仿你喇!!!!
因為我都係OFFICE HOURS 上嚟咖, 所以希望各位用家媽媽一齊係度分享下吖!!

原文章由 ivylai530 於 07-8-21 12:10 發表
大家唔好咁啦, 其實MONEY 都係一齊分享下咋 , 大家用左咁多$都係想BB好, 用盡套教材嘛!!
我最後都買左啦, 多謝你地比我既意見呀 !!!
"tsy1230"個顧問同我講, 係要日日倍BB用咖, 因為BB除左需要教材做輔助 ...

請問ENGLISH TIME Full set ($53200) 包咩呢? 有咩Free gift? 是否在BB展買有最多優惠呀?

Money,

Would you please teach me how to utilise the ET package?
Thousand thanks!!
‹ 上一主題|下一主題