用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 荃灣畫班
go

荃灣畫班

請問大家有否好介紹?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 mcmung 於 07-8-5 09:29 發表

請問大家有否好介紹?  

邁意畫廊 (荃灣恒生大廈) ~~ 不記得幾樓
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

兒童繪畫班

荃灣南豐中心 23/F 卓瑩畫室 2111-9636

你可以睇睇

仲有99廣場的Apple Tree, 是全英文教授

聽人講,荃灣熊貓酒店下面既詩藝社都幾好
有個姓黃既老師教得幾有心機

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 littlesmile 於 07-8-7 22:30 發表
聽人講,荃灣熊貓酒店下面既詩藝社都幾好
有個姓黃既老師教得幾有心機

可否給我多些資料 ~~

都係我朋友個仔係 詩藝社學過畫畫
所以詳細既野就要幫你問一問

可唔可以講多d來聽下??  英文教授我有興趣!

原文章由 ChioMaMa 於 07-8-7 17:48 發表
仲有99廣場的Apple Tree, 是全英文教授

全英文教授和溝通, 我覺得小朋友起碼可以聽多D, 及試講英文, 我覺得是一舉兩得

原文章由 joshymama 於 07-8-8 16:33 發表
可唔可以講多d來聽下??  英文教授我有興趣!

我個朋友話 : (熊貓下面間 詩藝社)
個老師好有耐性, 有責任心
經常主動同d 家長講番學生既情況
雖然係畫班, 但間中都會安排一d手工比d學生玩
除左傳統教法亦會比較綜合性
而且上堂個氣氛好好, 放學見到個個小朋友都好開心
佢見到個仔興趣大左好多, 而且仲開始成日係屋企畫畫
不過之後因為要搬屋, d 時間又就唔到先無再學

我幫你搵左 詩藝社 既資料

地址: 荃灣悅來坊 B116
電話 : 3690 2964

thank you so much!
請問藝術文化(南豐中心)好嗎?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 littlesmile 於 07-8-8 20:05 發表
我個朋友話 : (熊貓下面間 詩藝社)
個老師好有耐性, 有責任心
經常主動同d 家長講番學生既情況
雖然係畫班, 但間中都會安排一d手工比d學生玩
除左傳統教法亦會比較綜合性
而且上堂個氣氛好好, 放學見到個個 ...

Thanks for your information

thank you so much!
請問藝術文化(南豐中心)好嗎?

mcmung,

有人話好,但我唔覺得,我小朋友上了個多月,所畫的題材好悶,無創意.

有次,Father's day我小朋友畫了父親在畫上,但係在畫中,有2樣野係剪貼上去的,1 是領tie,2 是手機電話 (廣告紙上的電話).點解要以玩成野去把畫完成?

另,我朋友亦學了幾個月,有次我到我朋友家,她把女兒三張畫貼出來,三張都係在學校畫的,Background係完全一樣,sun, bird, tree,只係人物係唔同,我再睇其他畫都係差唔多.

我朋友仍continue,因想訓練個女concentration.,但我quit了,所以見人見智.

可能我在另一畫班轉來,那畫班真係好好,但在灣仔,我相信無人好似我由TW到WC學畫,我亦唔會在這介紹.有compare,所以我summer亦安排小朋友在WC學畫幾堂先.

請問我個小朋友參加一個畫班, 話3個月或以上就有證書, 咁應該係每三個月問佢出返張證書, 定係讀到唔讀先叫佢出證書呢﹖謝謝﹗

Would you pls told me who is 譚sir 同miss fan?thank you so much.