用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘基督教中心幼兒園家長交流區
樓主: wongkaka
go

九龍塘基督教中心幼兒園家長交流區 [複製鏈接]

hi,

Good Morning, May be choose K.1 in Kowloon Tong.  Are you search enrollment in KG?

原文章由 pekkle_c123 於 07-9-12 19:13 硐表
我想問問大家明年會不會轉校, 我仍然心大心細。
如果會, 你們又會選擇哪些學校?

原文章由 天使媽媽 於 07-9-13 10:17 硐表
hi,

Good Morning, May be choose K.1 in Kowloon Tong.  Are you search enrollment in KG?

我有些選擇九龍塘或深水埗, 心目中都有幾間, 禮賢學校, 培正, 聖羅撒和培道,因為這幾間都有小學, 我想我都會先給仔面試才算, 如果考不到便算, 也不想比太大壓力給小朋友。那麼你呢?有無哪些學校是你的心水?

hi,

I will choose Kentville, York, Alliance, St Rose, Heep Yan, etc.

原文章由 pekkle_c123 於 07-9-13 14:34 硐表

我有些選擇九龍塘或深水埗, 心目中都有幾間, 禮賢學校, 培正, 聖羅撒和培道,因為這幾間都有小學, 我想我都會先給仔面試才算, 如果考不到便算, 也不想比太大壓力給小朋友。那麼你呢?有無哪些學校是你的心水? ...

你哋小朋友適應成點呀?上星期派的校曆表話13/10/07, 17/11/07 & 2/2/08 有特別活動, 要返工的媽媽有無請定假?
Happy

學校安排在13/10 同小朋友打流感針, 你哋會參加嗎? 但佢的時間有d問題, 9-10 am, 而又要在中午再回校參加家長會, 一日走兩轉
Happy

醒目開學勳章

原文章由 cltm 於 07-9-25 12:54 硐表
學校安排在13/10 同小朋友打流感針, 你哋會參加嗎? 但佢的時間有d問題, 在9-10 am, 而又要在中午再回校參加家長會, 一日走兩轉。  

我會參加, 因為我都未同仔仔打過流感針. 個日的確係幾時間緊迫,
因為一早要返去打針, 跟住要開家長會, 下午又參加左做體操~

校車

hi cltm

我想問你囡有沒有搭校車返學? 或自己送? 因我今早返工時, 在車上見到我囡架校車, 我囡隔離坐同校同學, 想問是不是你個囡?

原文章由 cltm 於 07-9-25 12:54 硐表
學校安排在13/10 同小朋友打流感針, 你哋會參加嗎? 但佢的時間有d問題, 在9-10 am, 而又要在中午再回校參加家長會, 一日走兩轉。  

原文章由 天使媽媽 於 07-9-28 11:42 硐表
hi cltm

我想問你囡有沒有搭校車返學? 或自己送? 因我今早返工時, 在車上見到我囡架校車, 我囡隔離坐同校同學, 想問是不是你個囡?

天使媽媽:

你好,我哋還是自己接送。
Happy

原文章由 BB成長期 於 07-10-4 10:01 硐表
我報0左名了 , 其實真的想等各媽媽的回覆先報, 而我前前後後都打過去五六次去問  , 他們所回覆的都是隔天英文及國語, 而且他們都叫我應去報多一二間nursery , 另我又問現在得7個teacher足夠ma ? 她們r ...

很久沒有入此區!
我仔讀的時候,N1是沒有國語,現在最好問就讀的家長。因為學校細七個老師是夠的,班不多,N1兩組,早上只有K1及K2各兩組,所有K3在下午上課。她們真的一對十四。
Barbara

原文章由 BB成長期 於 4/10/07 10:01 AM 硐表
我報0左名了 , 其實真的想等各媽媽的回覆先報, 而我前前後後都打過去五六次去問  , 他們所回覆的都是隔天英文及國語, 而且他們都叫我應去報多一二間nursery , 另我又問現在得7個teacher足夠ma ? 她們r ...

我同您一樣都係諗緊中心/canan 邊間好d ,
我鐘意中心宗教意識強d,
但canan 就campus 夠大....
唯有而家compare 兩間英文/國語邊間多d ~~~~
愛是恆久忍耐......

Do you feel that it's so difficult to find a place for Nursury??   I called many schools and they said no places.  My daugther is borned in Dec 2005 and I wanted to let her study in the coming 2008 Jan.

I've visited the school outside and was impressed by the poster they posted outside.
Kamei

hihi,

咁多位媽媽, 你地有冇俾小朋友搭保姆車? 我之前報咗名話想搭, 但係又怕唔安全, 最終都無搭到, 我條路線司機係成太, 請問有冇小朋友都係搭呢架車?
‹ 上一主題|下一主題