用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦!

[quote]原文章由 一家三口 於 07-8-9 17:15 發表

jennie >> 多謝報料. 等我知道多d 青衣幼兒園的資料. 其實而家臨時臨急
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

mamamui>>到你收pm, 你仲有咩想知, 不妨話我知...
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

一家三口,
我之前都有諗住揾育嬰院湊住大囡先, 佢地收超過一個月嘅
baby.  不過要成五六千元.  後來婆婆幫我手啦.
係啦, 排住 Nursery 嘅 waiting list.  通常差唔夠 2 歲就會
叫去 interview.  我個細囝都係咁.

貓頭鷹3號

天氣報告又話落大雨, 返學返工記得帶遮呀.

貓頭鷹3號

早晨呀!
其實係一家四口子

Good morning! 今日重大風大雨過昨天. :cry:

Jennie - 5 該哂! Please check pm.

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-8-10 04:38 發表
一家三口,
我之前都有諗住揾育嬰院湊住大囡先, 佢地收超過一個月嘅
baby.  不過要成五六千元.  後來婆婆幫我手啦.
係啦, 排住 Nursery 嘅 waiting list.  通常差唔夠 2 歲就會
叫去 int ...

貓頭鷹3號 >> 我諗住再請菲傭.

各位有冇好菲傭介紹呀???
其實係一家四口子

Hi,

Please see the following from Hong Kong
Observatory :

香 港 天 文 台 宣 佈 預 計 在 今 天 ( 8 月 10 日 ) 下 午 3 時 30 分 或 以 前 發 出 八 號 熱 帶 氣 旋 警 告 信 號 , 本 港 風 勢 將 會 加 強 。
政 府 提 醒 返 家 路 程 偏 遠 、 轉 折 或 居 住 離 島 的 市 民 , 現 應 啟 程 回 家 。 政 府 已 通 知 屬 下 此 類 員 工 下 班 。 教 育 局 宣 佈 : 所 有 學 校 今 日 停 課 。 學 校 應 實 施 應 變 措 施 , 確 保 學 生 安 全 , 並 在 安 全 情 況 下 , 安 排 學 生 返 家 。
貓頭鷹3號

一家三口
如果你细囡去美孚返學方唔方便, 我女以前響度讀過n1, 有全日班, 我好遲報名都有位, 不過你

一家三口
如果你細囡去美孚返學方唔方便, 我女以前響度讀n1, 有全日班, 我好遲報名都有位, 不過就唔可以停低車走開, 如有需要我pm個地址電話給你.

connie
原來你有annual pass 都抵番, 我都諗住買平日的annual pass, 一個學年都有好多日放平假.
剛才阿女睇左hailey的畫, 她說好靚, 中意第三幅(我都係), 佢話"結婚啊"

原文章由 YYJC 於 07-8-10 16:19 發表
一家三口
如果你细囡去美孚返學方唔方便, 我女以前響度讀過n1, 有全日班, 我好遲報名都有位, 不過你

YYJC >> Thanks. 但現在又諗住請番個工人, 所以而家急須要請個bunbun.

我都有買最平個只annual pass. 已經去左3次, 諗住暑假完之前再去一次.

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-8-10 16:45 編輯 ]
其實係一家四口子

原文章由 一家三口 於 07-8-10 16:44 發表

YYJC >> Thanks. 但現在又諗住請番個工人, 所以而家急須要請個bunbun.

我都有買最平個只annual pass. 已經去左3次, 諗住暑假完之前再去一次.

請工人我就幫5倒你, 都係講彩數
D記暑假日日都係指定日子呀

原文章由 一家三口 於 07-8-10 16:44 發表

1+3口>>乜你張PASS SUMMER 唔去得咩, 好似去得呀?? 整乜唔去O者..咪怕熱啦, 學CONNIE 咁4點幾出發就得啵....你係咪借直資本野我望O下?? 我818 要入嘉韻吃飯再找你??

MAMAMUI>>>我PM O左電話比你, 有咩要幫手出聲啦!

MAY>>我地最後一年啦!!不如搞個大旅行跳出香港啦?? 2-3日短線遊.....X'MAS OR EASTER 都好.

各位媽咪:

早晨啦!  

原文章由 Jennie 於 07-8-10 22:26 發表

1+3口>>乜你張PASS SUMMER 唔去得咩, 好似去得呀?? 整乜唔去O者..咪怕熱啦, 學CONNIE 咁4點幾出發就得啵....你係咪借直資本野我望O下?? 我818 要入嘉韻吃飯再找你??

MAMAMUI>>>我PM O左電話比你 ...

早晨呀!

張最平的pass 暑假(星期一至五)當然去得la. 我個bunbun突然走, 我有d 數要親bunbun走之前攪惦.
本直資書, 如果妳入黎深井, 我揾我交比妳la.
其實係一家四口子

原文章由 一家三口 於 07-8-11 09:16 發表
本直資書, 如果妳入黎深井, 我揾我交比妳la.

好呀!!

個暑假就過晒啦!!!快樂時光真快過!! 又要面對選小一問題.

Jennie - Million thanks ........

1家4口

多咀問下
其實你細囡係超細囡
而你又自己湊
點解唔比佢玩多幾個月下年直接入k1

原文章由 yy13 於 07-8-11 16:59 發表
1家4口

多咀問下
其實你細囡係超細囡
而你又自己湊
點解唔比佢玩多幾個月下年直接入k1

yy13 >>>係呀! 細囡係12月出世, 而家諗住再請工人, 就唔會比佢返N1啦. 明年比佢番k1囉. 我唔自己湊, 係因為我響屋企都有野做架, 其實我係成日坐響個房度, 對住個電腦入數架, 所以我成日都on-line 架.
其實係一家四口子

早晨呀!

今日去長隆la. 星期二見.
其實係一家四口子