用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦!

自從移動事件後,今早暫時我仲可以好順暢來BK!!!
Princess fans mom > 有無睇到 Princess moon cake catalog?有呢個website: http://www.alvinpro.com/orderfoam.php 不過間野話仍未update到,有興趣得閒click下或者打去問下.
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原文章由 snoopy 於 07-8-2 21:53 發表

朱MayMay,

我在書展都有買左此本書, 還差少少睇完, 睇完係唔係對你好大啟發呢!
鄧小姐係我的偶像, 就係因為聽左佢的演講, 我先更大決心選學校呢

snoopy > 我又係係書展買ga, 睇完真係有好大啟發呀 ! 感覺成家都興鬆左、多左好多笑聲, (因之前見阿仔唔多笑),我之前無留意鄧小姐d 講座tim, 請問係邊樹可以留意到 ?

貓頭鷹3號 - 小女上黏土班. 佢話件大作要Fri 先可帶返屋企 ......
lavender - 小女放學原來同 Hei Hei 一齊坐校車呀!

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-3 09:19 發表
自從移動事件後,今早暫時我仲可以好順暢來BK!!!
Princess fans mom > 有無睇到 Princess moon cake catalog?有呢個website: http://www.alvinpro.com/orderfoam.php 不過間野話仍未update到,有興趣得閒cl ...

Mrs Yellow >> 個website 仲未update 到, 不過我有興趣訂一個比囡囡食. thanks!
其實係一家四口子

MayMay ~ 音樂農莊有鄧小姐的course, 你有無興趣上呀
原文章由 朱MayMay 於 07-8-3 09:47 發表

snoopy > 我又係係書展買ga, 睇完真係有好大啟發呀 ! 感覺成家都興鬆左、多左好多笑聲, (因之前見阿仔唔多笑),我之前無留意鄧小姐d 講座tim, 請問係邊樹可以留意到 ?

mamamui,

hei 前幾日都同我講黏土班整咗件好靚既野, 但未有得拎返屋企住~~
hei hei由2/8 - 10/8都會坐順叔車, 因為呢幾日會返婆婆度住, 你囡囡同你講同hei hei一齊坐校車定你見到hei hei呀~~

原文章由 mamamui 於 07-8-3 10:45 發表
貓頭鷹3號 - 小女上黏土班. 佢話件大作要Fri 先可帶返屋企 ......
lavender - 小女放學原來同 Hei Hei 一齊坐校車呀!

咁個topic要開係邊樹先唔會鎖呀? 又唔講清楚....
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

原文章由 一家三口 於 07-8-3 11:09 發表
Mrs Yellow >> 個website 仲未update 到, 不過我有興趣訂一個比囡囡食. thanks!

me too, 些些 mrs. yellow.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

貓頭鷹3號 ,
D記 = disney

一家三口/Vicky' mom > e左你睇。

Jade > 如想睇可以PM email address比我先,不過下午我要出街,可能遲小小 send 比你。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-3 12:20 發表

Jade > 如想睇可以PM email address比我先,不過下午我要出街,可能遲小小 send 比你。

Mrs Yellow >> 收到!  妳係咪member 黎架?? 可以平20皮喎!
其實係一家四口子

Mrs Yellow,

收到 e-mail, thanks.
今朝陪完細囝返完 nursery, 而家準備返工啦.

貓頭鷹3號

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-3 12:20 發表

我來報到啦 ! 差些找不到架部tim...

琪媽,

阿囝都好鍾意漫畫班, 希望激發他對畫畫的興趣啦 !

你們講的"親子學習程式學" 是什麼呀 ?

[ 本文章最後由 Adrian媽媽 於 07-8-3 13:45 編輯 ]

Mrs. yellow,

pm 咗你嘞.

有興趣整的自訂 英文 copybook俾小朋友嘅, 可以睇睇:

http://www.handwritingforkids.com/handwrite/manuscript.htm

佢仲有的數學練習, 或者遲的實有用嘅英文草書練習.

lavender - 小女有同我講同hei hei一齊坐校車, 見到hei hei 果個係婆婆 : "嘩, 果位小朋友好高大呀........" 我相信佢一定無睇錯.
all - send 左 email 去俾 BK 管方, 又在 BK Blog 留言 ...... 不過相信大家都好清楚........ 都係暫時加個 topic 入"我的最愛"好d ......

阿大臣一定以為大埔道係o向大埔

小女暑期班都有提hei hei, 老師話佢好乖肯訓覺, 仲訓到有鼻鼾聲

[ 本文章最後由 Kirima 於 07-8-3 14:23 編輯 ]

Kirima,

你囡囡應該冇認錯hei hei, 佢咁醒目, 識同你講hei hei訓到有鼻鼾聲~~

原文章由 Kirima 於 07-8-3 14:18 發表
阿大臣一定以為大埔道係o向大埔

小女暑期班都有提hei hei, 老師話佢好乖肯訓覺, 仲訓到有鼻鼾聲

原文章由 朱MayMay 於 07-8-3 09:47 發表

貓頭鷹媽媽,

我&我囡都無讀過鄧小姐攪的課程, 我知音樂農莊有, 都有興趣讀呀

朱MayMay,

鄧小姐的演講聽過2次, 2次佢一講到個大仔, 佢就  完全同佢書講的一樣, 我想當天佢大仔同佢的經歷真係好深刻:cry: :cry:

sorry! 忘記係那間的機構e-mail通知有演講, 如下次有話你知.

Adrian's mom,

"親子學習程式學" is the book name.  I am still working in office,
will tell you tonight.  (I mean midnight) :tongue:

貓頭鷹3號

原文章由 Adrian媽媽 於 07-8-3 13:44 發表
我來報到啦 ! 差些找不到架部tim...

琪媽,

阿囝都好鍾意漫畫班, 希望激發他對畫畫的興趣啦 !

你們講的"親子學習程式學" 是什麼呀 ?