用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! ...
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! [複製鏈接]

之前個 TOPIC 有D問題, 不如整過個啦!

高仁班 (全日)himbb, Adrian媽,貓頭鷹3號,Mrs.Yellow, Cheerful
高禮班 (上午)save, somimi, Kirima
高信班 (上午): Jennie, 得意媽, Jade
高望班 (上午): snowB , wawa_mami, ball, phebechong
高愛班 (全日): mamamui, maymay, lavender, yy13
高義班 (下午): ConnieBaby219, 叮叮噹噹, YYJC

Link to previous part -
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1046112&extra=page%3D5

[ 本文章最後由 mamamui 於 07-8-2 14:21 編輯 ]
   0    0    0    0

Post 多一次響呢便先 -
阿囡似乎很喜歡今期暑期班的內容. 佢之前話自己果班暑期班d野5好玩,另一班好玩d, 我就同佢講, 係你自己揀架, 揀錯左都要接受. 佢似懂非懂望住我 , 跟住就冇再扭計5去暑期班了.  
貓頭鷹3號 - 好的開始是成功的一半, 阿囝 happy 就好了.

hi!
其實係一家四口子

mamamui > 終於順利番來,之前係米有個cheunghm移動左我地去"崇真小學暨幼稚園到", 似乎BK要所有重新分類,這兒可能5擺得好耐又要移動。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

報到!
要打多d先出到tim.....:tongue:

我又報到.

開咗新版就好嘞.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

請問你地識唔識人係馬頭涌官小讀呀??
有乜評價??

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-2 15:01 發表
mamamui > 終於順利番來,之前係米有個cheunghm移動左我地去"崇真小學暨幼稚園到", 似乎BK要所有重新分類,這兒可能5擺得好耐又要移動。

妳係先知! 真係又比bk lock左la.
其實係一家四口子

原文章由 一家三口 於 07-8-2 16:56 發表

妳係先知! 真係又比bk lock左la.

係咪有bug呀 , 移動完又lock 咗......
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

咁其實bk想點呢....關閉晒我哋的題目...

嘩 !

差d迷路, 睇下今晚貓頭鷹識唔識搵先
貓頭鷹 >我今晚又去拍拖啦 !
因睇完本"會笑的媽媽" 好感動 , 我尋晚開始應承左阿仔以後唔
再打罵佢(盡量), & 以後做過"會笑的媽媽", 就會有個"會笑的BB",
但首先要攪掂個"會笑的爸爸"先 努力 !!!

BK 想執版面, 點解5正正經經通知人呢 ...... 人地傾開好地地 ...... :tongue:

個topic 比人移左去 under "基督教香港崇真會仁安幼兒學校" 喎....
其實係一家四口子

原文章由 朱MayMay 於 07-8-2 18:00 發表
嘩 !

差d迷路, 睇下今晚貓頭鷹識唔識搵先
貓頭鷹 >我今晚又去拍拖啦 !
因睇完本"會笑的媽媽" 好感動 , 我尋晚開始應承左阿仔以後唔
再打罵佢(盡量), & 以後做過"會笑的媽媽", 就會有個"會笑 ...

Hi Hi)))

你地好難搵呀! 點解個topic 咁呀?

朱MayMay,

我在書展都有買左此本書, 還差少少睇完, 睇完係唔係對你好大啟發呢!
鄧小姐係我的偶像, 就係因為聽左佢的演講, 我先更大決心選學校呢

醒目開學勳章

e! 我不嬲將去開既topic 放入"我的最愛", 5知係米咁........我冇蕩失路o既

報到  
點解會變左基督教香港崇真會安仁幼兒學校

1+3口

上次你在D記買公主書包, 出左Sleeping Beauty 款, Hazel 見到一定好歡喜

講返14歲媽媽, 待女兒大個會給她觀看, 一定要PG家長指引

Present !  報到 !  我要嚟關門喎

mamamui,
Natalie 有冇上漫畫班 ?
琪琪每日帶返嚟 d 圖畫都 okay .  佢好鐘意上 tim.

今日都係陪細囝返咗
一個鐘 nursery, 佢都係好開心.
我同老師要求快 d 俾佢返全日, 唔駛咁耐適應期, 我諗細囝都可以 okay .

另外, please check pm.

May May,
我緊知 BK .
我今晚都係去咗拍拖兩個鐘喎, 我老公咳到死死吓, 我帶佢去 Lam Tin 睇醫生姐姐, 之後去咗食魚蛋燒賣加碗仔趐, 行咗一陣街.

我今日都睇完本書「親子學習程式學」, 入面提及 : 如若家長
星期日
晚責駡孩子, 那些壓力會在孩子體內存留約 48 小時, 意即直到星期二上課時, 孩子仍感壓力呢.

Snoopy,
你有冇俾小朋友 or 你自己讀過 鄧小姐 d course ?

Conniebaby,
D 記係邊樹呀 ?
D for what ?
琪琪好鐘意 Princess 嘅嘢.
我想去睇吓.

貓頭鷹3號

原文章由 ConnieBaby219 於 07-8-2 23:33 發表
1+3口

上次你在D記買公主書包, 出左Sleeping Beauty 款, Hazel 見到一定好歡喜

早晨呀!  

conniebaby >> 我再買左個dr. kong 書包, 雖然有sleeping beauty, 我5會再買la. thank! 妳又去 D 記呀???
其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題