用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問沙田/馬鞍山區有邊間比較好o既幼稚園呢? ...
go

請問沙田/馬鞍山區有邊間比較好o既幼稚園呢?

我就快搬入呢區,希望得到一d意見,感激!!!
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

馬鞍山崇真會美善幼稚園

威寶中英文幼稚園.   我個小朋友喺度讀得好開心.  雖然程度會比較深, 但小朋友可以應付到

原文章由 277177 於 07-8-3 09:20 發表
係呀, 威實都幾好, 如果你唔想讀得咁深, 可以讀國際班, 無乜功課, 讀得好開心

其實我就係搵D深D o既幼稚園,而家呀仔讀果間都係程度深果隻,我見佢handle到,就算搬都想搵番番d深o既幼稚園~

想問威寶係咪富安果間呢?難唔難考傢?
§ 吾家三寶 §

請問威寶幾$個月, 用唔用學劵 ?  有無車去 大圍 ?

威寶學費每月 HK$2000.  一年要交 12 個月學費.  相對黎講暑假亦唔會太長.  佢哋都可以用學券.  但出年唔肯定, 因為有消息話佢哋出年 8 月開始攪 中小幼一條龍, 我諗可能喺直資.  如果你哋想知清楚, 可以打電話去學校問吓有關詳情

學校校車有好多唔同路線, 你可以直接問吓學校.

[ 本文章最後由 ktmama 於 07-8-5 08:55 編輯 ]

原文章由 ktmama 於 07-8-5 08:54 發表
威寶學費每月 HK$2000.  一年要交 12 個月學費.  相對黎講暑假亦唔會太長.  佢哋都可以用學券.  但出年唔肯定, 因為有消息話佢哋出年 8 月開始攪 中小幼一條龍, 我諗可能喺直資.  如果你 ...

咦?~佢地會同邊間中小學接龍呢?
§ 吾家三寶 §

因為學校都未出通告. 所以未知.  但我估小學應該喺李頴小學.   至於間中學真喺未估到.  

原文章由 tsznok 於 07-8-5 09:47 發表

咦?~佢地會同邊間中小學接龍呢?

原文章由 tsznok 於 07-7-30 17:44 硐表
我就快搬入呢區,希望得到一d意見,感激!!!

馬鞍山康傑幼稚園都好好