用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV上午,ST. CAT下午還決定唔到讀邊間,請俾意見 ...
樓主: babymommy04
go

KV上午,ST. CAT下午還決定唔到讀邊間,請俾意見 [複製鏈接]

HI ashleybb,

其實我同你的睇法一樣,我選KV是因為會覺得一間較傳統的kinder是可以在小一時能夠容易適應不同level的學校,深didi的學校都ok.加上學校真是可以教到好多嘢比小朋友ga!我之前都無唸過囡囡原來在學字(中英文),maths方面是比其他學校較多嘢學同做.而若你能比機會佢學,佢唔會覺得難同唔識.只要有番學就ok ga la!2年的老師好肯教學生.又會鼓勵小朋友同家長.重好關心小朋友及家中情況...讀得好開心.唯獨:若你要學課外活動就一定在出面學. 咁都好, 起碼唔會比d家長覺得學校收得貴,唔合理等等...而今年好似mcheung話有校外活動(去post-office visit), 亦是一大進步.讓小朋友見多d.又會做中國文化活動, 教小朋友四川熊貓知識,分辨中國國旗及香港區旗等等.真係值得試下喎!

原文章由 ashleybb 於 07-8-6 19:51 發表
我自己就選擇左kentville ,因為我聽人講佢個課程深d,我想我個女女上小一0既時候會冇咁辛苦

st. cat & KV 都好似用唔到學卷,想問係唔係呀

原文章由 vic6 於 07-8-9 15:09 發表
HI ashleybb,

其實我同你的睇法一樣,我選KV是因為會覺得一間較傳統的kinder是可以在小一時能夠容易適應不同level的學校,深didi的學校都ok.加上學校真是可以教到好多嘢比小朋友ga!我 ...

原文章由 wongpsv 於 07-8-9 15:34 發表
st. cat & KV 都好似用唔到學卷,想問係唔係呀

Yes, you're right!

I think most of the kindergarten in kowloon tong cannot use the 學kuen

原文章由 Ipapa 於 07-8-9 17:24 發表

Yes, you're right!
‹ 上一主題|下一主題