用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Music Fesitval Syllabus出咗喇!
go

Music Fesitval Syllabus出咗喇! [複製鏈接]

Hi all,

Muisc Festival Syllabus 出咗喇!

http://www.hksmsa.org.hk/

[ 本文章最後由 violetching 於 07-7-26 21:53 編輯 ]
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

我想個女試下, 不過佢話唔肯參加 , 我唸因為呢排準備一個琴試+2個朗誦比賽, 練到佢傻左!
原文章由 violetching 於 07-7-26 21:52 發表
Hi all,
Muisc Festival Syllabus 出咗喇!
http://www.hksmsa.org.hk/

原文章由 Charlotte_mom 於 07-7-26 22:59 發表
我想個女試下, 不過佢話唔肯參加 , 我唸因為呢排準備一個琴試+2個朗誦比賽, 練到佢傻左!

請問有無媽咪有Piano Solo - Grade One & Two 既譜?

音樂節好似冇講報名和截止日期嘅?

我冇諗過D Senior Group 會突然要求背譜。。。。。。
Music is the art of thinking with sounds. –Jules Combarieu

我有104書出讓.............$50.00

原文章由 fate2007 於 07-7-27 23:03 發表
音樂節好似冇講報名和截止日期嘅?

應該遲d會出日子. 無記錯年年都係9月開始報名, 10月頭截止. 通常學校都會幫學生報, 放心.

要背譜,咁未可以用影印本練,哈哈! 係咪好市儈!
今年多咗requirement一欄,列明要求,清楚D喇,起碼大家唔駛再為要伴奏嗎而打晒問號。

原文章由 kaka0814 於 07-7-28 00:51 發表
我冇諗過D Senior Group 會突然要求背譜。。。。。。

Charlotte_mom,

個比賽係出年2、3月,到時甚麼考試,就連校際朗讀節都完晒喇。朗誦節之後仲有成3個月時間,應該個女到時唔會覺得太辛苦。
在我的角度,參加比賽真的只在於參與,有沒有獎決不是放在首位,因為音樂是要與人分享的,如只敢在家裏彈,一有陌生人就沒膽量,將來怎能做其他的呢!不過我知你的女兒不是沒膽量,只是害怕了要不停操練,好仔細做好每部分的耐性(same as my daughter).

原文章由 Charlotte_mom 於 07-7-26 22:59 發表

簽名被屏蔽

原文章由 ming2 於 07-7-28 18:28 發表

YuYuMother

我手上暫時有0既譜就只有呢度咋....(Please Click the following link)

http://hk.myblog.yahoo.com/bamboo_piano_inst/article?mid=39&prev=-1&next=29

ming2,
Thanks so much, you are so nice. 你有update再話我知丫....  

簽名被屏蔽

我想請問如果我唔係會員,囡囡如何可以參加這次比賽呢? (除了由學校報名外)
謝謝!!
囡囡媽

Dear ming2,

I have 117(Grade 5),let me scan it first and then email to you, and then you can post in your blog too.
Do you have u333 descant recorder solo's piece?
Secondly, is there any difference between G. Schirmer(Busoni) and Edition Peters or Urtext(U116), thanks.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

ming2,

U117 send to your email, please check!

原文章由 ming2 於 07-7-28 23:09 發表

violetching

好呀...唔該晒你呀...咁d人可以自己上去download,唔洗mail黎mail去咁晒時間啦...

鋼琴譜以外0既譜,我就真係比較少有啦...唔知搵唔搵到..可以試下搵0既...如果搵到我話你知呀...

至於你 ...

請問有沒有三級的譜 ?

Thanks!

原文章由 YuYuMother 於 07-7-28 07:28 發表

應該遲d會出日子. 無記錯年年都係9月開始報名, 10月頭截止. 通常學校都會幫學生報, 放心.
‹ 上一主題|下一主題