用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2)
go

07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2) [複製鏈接]

嘩!沒有上黎一個星期, 又有新面貌!有些不慣
你地開始預備上學用品未呀?
   0    0    0    0
Don't worry!Be happy![/color purple]

up!up!up!
Don't worry!Be happy![/color purple]

A ...chingb,
係我呀! 暴龍呀 ! 我咩都未攪呀! 賴囉, 成日諗住仲有成個月慢慢唔遲, 加上細路D鞋, 又怕早買, 就早唔arm著!!
呀! 係呀! 我都唔記得同你交換埋電話 , 同班同學, 有個照應! 我pm你丫!:loveliness:

Hi, ChingBB, I heard that your girl also study Ming Wai, my girl is stay IPc and now is St. Clara's K1 B class, you are A or B class ar?, let's also exchange the tel la...

原文章由 chingbb 於 07-7-26 10:22 發表
嘩!沒有上黎一個星期, 又有新面貌!有些不慣
你地開始預備上學用品未呀?
Charlotte BB 加油!加油! :-D:-D

唔好意思呀, 想問你們咁快知道邊班嗱?
同埋知唔知道仲有無家長會?  是否要開學前自己影學生相? 因我個女之前是學校影埋, 唔知這裡是怎樣?

原文章由 joebaby 於 07-7-29 07:51 發表
唔好意思呀, 想問你們咁快知道邊班嗱?
同埋知唔知道仲有無家長會?  是否要開學前自己影學生相? 因我個女之前是學校影埋, 唔知這裡是怎樣?

係呀, 上次家長會都分左班啦! 學生相唔洗出去影, 聽說是開學之後, 學校會安排! :D

原文章由 CharlotteMa 於 07-7-28 10:08 發表
Hi, ChingBB, I heard that your girl also study Ming Wai, my girl is stay IPc and now is St. Clara's K1 B class, you are A or B class ar?, let's also exchange the tel la...
                       ...

我同chingbb個囡, 好似都係 K1 A, 希望冇記錯!

原文章由 CharlotteMa 於 07-7-28 10:08 發表
                       ...

係呀!我地係K1-A班和在明慧係IPa班 ~ e!我和你幫囡囡做了同一個決定wor 先係明慧, 然後St. Clare's
你地收到校車公司的資料未呀?我有些心急呀?

up!up!
唔明點解昨日回覆了, 不是會up在版頭嗎?

原文章由 OneMoreDay 於 07-8-12 16:00 發表
我係K1A:loveliness: 大家好:loveliness:

chingbb,
我應該同你同一個車站, 收到通知記得話我知

我仲搵緊郭生!佢地話會8月10日前寄出校車資料, 但我未收到? 你地收到未?

原文章由 chingbb 於 07-8-13 15:29 發表

我仲搵緊郭生!佢地話會8月10日前寄出校車資料, 但我未收到? 你地收到未?

chingbb,
你上次叫我搵阿郭生, 我搵左佢啦! 佢說會幫我安排! 需然到依家仲未有收到校車既正式資料, 但個心都定左好多! 唔該你同埋唔該郭生!

係呀, 你地有冇決定左陪囡囡上幾多日學呀? 我請左頭兩日咋! (唔想陪得太多,想佢獨立去面對) 得唔得到時再睇情況, 先再作安排啦!

dinosaur,
我都搵左郭生, 佢話校車路線要15/8先可以完全確定, 我們大約要23/8左右先收到資料, 但佢話同口頭同我地講的差不多:) 所以我都放心!
我都只係請了兩天上午的假, 希望囡囡可以適應吧!
你地準備上學的用品未呀?記住呀:time: :time:

嘻嘻.....我咩都未準備呢!
鞋又末買, 咩都末!!!
呀....係呀, 上次同你講開, 0個張舖枱紙(for帶回校食野0個張), 我有次同個囡行過日x城, 有D有圖案既小朋友包書膠, 十元唔洗一卷, 可以開好多張(老師話要褶得埋丫麻), 厚過屋企0個D吹得起既枱布好多,  都可以考慮吓喎! 都幾靚架!!!!

dinosaur,
哈哈! 我都係買o個d wor 大約$12一呎, 可以開三張
鞋你都未買 快d去買啦

Hi, why all K1-A, but I K1-B...I just saw something special in the web, share with you all http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp
Charlotte BB 加油!加油! :-D:-D

原文章由 CharlotteMa 於 07-8-18 09:51 發表
Hi, why all K1-A, but I K1-B...I just saw something special in the web, share with you all http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp

我沒有做這些label, 只是在街上見到有一些印名字的上卡通label

直至Aug 25星期六為止, 我都仲未收到校車既信, 希望今天回家會收到啦! 一日末攪妥一砌, 個心都係有少少唔安樂, 可能係第一次既關係!  (校車公司依點, 個人應為, 真係應該要改善!)

dinosaur,
我今天收到啦!你收到未呀?

OneMoreDay,
我囡囡要8:05上車, 12:45落車, 唔知和你的差多少?
‹ 上一主題|下一主題