用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 上門補習老師
go

上門補習老師

個囝升小五,想搵上門補習老師,有冇好介紹?東區。
***南無阿彌陀佛***

我以前都試過係d網上補習度搵補習導師~
你試試啦~~唔錯架~~

請問哪個網ah?Please tell me ah!
原文章由 sam-mum 於 07-8-29 12:20 硐表
我以前都試過係d網上補習度搵補習導師~
你試試啦~~唔錯架~~

Please check pm~~ I had sent it to you~~

if you still have any question, send me a msg or pm~~

原文章由 wanmui 於 07-8-29 21:01 硐表
請問哪個網ah?Please tell me ah!

原文章由 sam-mum 於 07-8-30 01:30 發表
Please check pm~~ I had sent it to you~~

if you still have any question, send me a msg or pm~~

Please pm the web site to me, thanks!

上門補習老師 (南區)

朋友想為現正就讀小五的兒子找上門私人補習,
請問有冇曾任或現職教師可於課餘或週六
上門補習,地點為南區近置富,
如有資料請 pm 本人,謝謝!

原文章由 InMaMa 於 07-9-15 08:40 硐表
朋友想為現正就讀小五的兒子找上門私人補習,
請問有冇曾任或現職教師可於課餘或週六
上門補習,地點為南區近置富,
如有資料請 pm 本人,謝謝! ...

住我樓下有一位女老師(田灣), 曾任教中學中文科會考班, 近幾年轉做私人補習(上門或到她家均可), 小學補全科, 中學精補中文, 有興趣我可以比她的聯絡電話你.

[ 本文章最後由 波子 於 07-9-15 09:11 編輯 ]

Hi 波子,

唔該晒,麻煩妳 pm 這位老師的聯絡電話比我丫!

Thx
InMaMa

原文章由 波子 於 07-9-15 09:10 硐表

住我樓下有一位女老師(田灣), 曾任教中學中文科會考班, 近幾年轉做私人補習(上門或到她家均可), 小學補全科, 中學精補中文, 有興趣我可以比她的聯絡電話你. ...

波子
    唔好意思,我都想要個miss電話,可唔可以pm比我,我個仔讀田灣始南p5 thank you

Hi 波子,
已收到 PM,真係唔該晒!

InMaMa

住我樓下有一位女老師(田灣), 曾任教中學中文科會考班, 近幾年轉做私人補習(上門或到她家均可), 小學補全科, 中學精補中文, 有興趣我可以比她的聯絡電話你. ...

波子
     收到pm啦 thank you

我都想聯絡這位老師 煩請你將他資料PM比我

原文章由 吉利 於 07-9-19 13:40 硐表

我都想聯絡這位老師 煩請你將他資料PM比我

波子 我已收到你的PM Thankyou:

心急人

Miss Chan,

我係新加入討論區, 希望大家多多指教。
我住係小西灣, 有一個小朋友, 男仔, 今年讀5年班, 從未試過去補習社補習, 今年有呈分試, 好擔心個仔嘅成績會影響將來升中派位, 加上佢成績一般, 所以希望搵一間又好又有信譽嘅補習社, 唔知大家有無好介紹, 又或者試過好嘅補習老師, 請大家多多幫忙提供一 d 資料
花媽咪

原文章由 matchboxedu 於 07-9-5 02:07 硐表
Hi, 雖然我是補習老師, 但我認為未必一定要補習, 太概有3種情況:

1) 小學時底子OK, 但上了中學有些不明白的地方, 只要不日積月濾, 有人"點一點"就OK.  
This type usually happens to those 早察覺的 parents.

2 ...