用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有無媽咪用緊your baby can read呢套教材? ...
go

請問有無媽咪用緊your baby can read呢套教材?

在書展要14xxx一套,我有的心郁,但老公話貴,所以想請教有用過呢套教材既媽咪好用嗎?

你套教材有物野, 咁貴既. 我只係買左一set 5 隻 dvd + 字卡, hk$ 7 佰 幾.  我上次見人 promote, My baby can read + My baby can learn 都係 3 千幾.  

原文章由 angelchong 於 07-7-20 12:30 發表
在書展要14xxx一套,我有的心郁,但老公話貴,所以想請教有用過呢套教材既媽咪好用嗎?

[ 本文章最後由 Eclipse_2006 於 07-7-20 13:54 編輯 ]
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

仲有其他教材,教材包括:
1.you baby can read
2.OZMO
3.Mr.men & little Miss
4.Disney-my very first encyclopedia
5.世紀探索百科全書

原文章由 Eclipse_2006 於 07-7-20 13:51 發表
你套教材有物野, 咁貴既. 我只係買左一set 5 隻 dvd + 字卡, hk$ 7 佰 幾.  我上次見人 promote, My baby can read + My baby can learn 都係 3 千幾.  

原文章由 angelchong 於 07-7-20 15:59 發表
仲有其他教材,教材包括:
1.you baby can read
2.OZMO
3.Mr.men & little Miss
4.Disney-my very first encyclopedia
5.世紀探索百科全書

我都有睇過呢set野不過我個人覺得好雜.好似唔同既野集埋一齊就賣14xxx.我覺得唔抵.而且果度d sales 真係好"屎".

醒目開學勳章

原文章由 NICOLE123 於 07-7-20 16:59 發表

我都有睇過呢set野不過我個人覺得好雜.好似唔同既野集埋一齊就賣14xxx.我覺得唔抵.而且果度d sales 真係好"屎".

我都有睇過佢地set野, $14xxx真係唔值.  同埋我都覺得佢地d sales好有問題.  佢地竟然話政府的1萬蚊幼稚園學劵係俾家長買教材, 加埋佢地送的4仟蚊禮品, 咁即係唔洗錢帶套野番屋企喎.

原文章由 Qbear 於 07-7-20 17:40 發表

我都有睇過佢地set野, $14xxx真係唔值.  同埋我都覺得佢地d sales好有問題.  佢地竟然話政府的1萬蚊幼稚園學劵係俾家長買教材, 加埋佢地送的4仟蚊禮品, 咁即係唔洗錢帶套野番屋企喎.

佢傻架?
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

但係用過這套教材的媽咪覺得work唔work

係, 上次0向金鐘有sales 擺檔,
當時我行埋去睇, 個sales話創立呢套野果個男人,
佢個女而家讀緊劍橋啦!!!!
其實都係全靠佢老豆0向佢個女仲係baby0既時候,
創左呢套野去教個女wor~~~

本來對呢套野有小小興趣再再睇落去,
不過見到呢d sales 0甘吾pro,
都費時睇落去, 走都走吾切

我阿b用咗大約4個月, 都幾work.
佢依家認得裡邊面一d生字, 聽到歌仔時亦識做動作

原文章由 angelchong 於 07-7-20 18:14 發表

我同我bb只係睇過一,兩次, 覺我內容編得唔錯.  不過只係5隻 dvd,若要幾千蚊, 我就唔會買.  有group order, 平d, 我先買左.

原文章由 angelchong 於 07-7-20 18:14 發表
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

我個女都用左差唔多5個月,真係幾好!佢依家都認得好多裡邊既字同埋跟到做d動作,佢重識講一d裡邊既字! eg. dog, happy, tap, ball etc....

原文章由 gelgelk 於 07-7-20 23:54 發表
我阿b用咗大約4個月, 都幾work.
佢依家認得裡邊面一d生字, 聽到歌仔時亦識做動作

我啱啱跟Group order 買左(21July收貨) : $798: 5sets DVD + 82 Card ( 其中大約10張slide Card )
Video 未睇。第一時間我只係用其中2張slide Card 教亞囡(佢13個月未識講嘢)。其中"arms up" 我一講佢就識舉起隻手(我只教佢幾次)但還未識睇到d字就做動作。而"Hi"佢一早識做;所以我而家教緊佢睇字來做動作。

原文章由 kikihoo 於 07-7-21 23:10 發表
我個女都用左差唔多5個月,真係幾好!佢依家都認得好多裡邊既字同埋跟到做d動作,佢重識講一d裡邊既字! eg. dog, happy, tap, ball etc....

我今日同老公行書展都買咗!我聽日就比禧禧睇! 我好期待佢有乜反應!

請問有冇人出讓your baby can read?pls pm me,thanks!

You might buy it in SG, very cheap