用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處 ~官塘幼兒學校~
樓主: bebe2004
go

基督教服務處 ~官塘幼兒學校~ [複製鏈接]

基督教服務處 ~官塘幼兒學校

原文章由 bebe2004 於 07-8-6 12:11 發表
今日開學啦, 大家小朋點呀

11:30已經放學, 我因為剛剛轉左新工, 不能請假(有的遺憾), 由婆婆陪, 都ok啦, 不過今朝好大雨, 所以有的遲到

唔知佢點啦,但原來唔可以太早番學的要跟時間去.

基督教服務處 - 官塘幼兒學校

cherry1498,

原來係咁,咁今日開學多吾多2歲的小朋友一齊返呀!我囝囝剛剛先夠2歲而且非常痴身,下個月開學都吾知點算。

原文章由 cherry1498 於 07-7-20 16:31 發表
係呀~原本我BB都係9月開學, 但係我保母唔知...又約哂人8月裝修, 所以咪同學校講話轉8月開學=.=
乜冇8月開學架(2歲班)??\
因為個日家長會我同我老公都聽到有D BB 8月就開學...
我都問過林主任~佢之後覆我話OK ...

我原本都冇請假陪佢番學架...到左開學第一日番番下工都係忍唔住...想去陪佢番,就請左假去...我都成10點先去到學校...因為我怕我陪佢番學,佢會好倚賴...點知佢一番學,坐係到聽故事個陣...居然走去攬住個女同學
我真係俾佢激死...
可能保母成日都同佢去街市,日日都見好多人,第一日番學都冇乜野...仲識同人爭玩具玩...

我諗佢呢班都係3歲班,佢係2歲班嘛...唔知佢下個月會點呢...

原文章由 mkwok 於 07-8-6 14:57 發表
cherry1498,

原來係咁,咁今日開學多吾多2歲的小朋友一齊返呀!我囝囝剛剛先夠2歲而且非常痴身,下個月開學都吾知點算。

[ 本文章最後由 cherry1498 於 07-8-8 16:21 編輯 ]

我個女8月6號開左學喇, 返左幾日佢都好似幾鍾意, 不過8月開學既D班, 得5個女仔, 10個男仔...都差幾多下~
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

基督教服務處~官塘幼兒學校

現在好期待囝囝九月返d班,囝囝吾知要幾耐先適應。

你女女都係讀D班呀??

原文章由 珍妮花 於 07-8-10 19:38 發表
我個女8月6號開左學喇, 返左幾日佢都好似幾鍾意, 不過8月開學既D班, 得5個女仔, 10個男仔...都差幾多下~

mkwok,

唔駛擔心, 我見老師都有彈性處理, 讓小朋友慢慢適應的, 而且D班分左8月及9月開學, 老師可以照顧得好d.

bebe2004,

你囡囡係咪司悅? 因為C班得一個係婆婆湊, 所以我估係卦... 如果係, 上星期六我就見過你啦, 司悅好似未夠3歲, 但就好掂啊, 比我個仔好, 成日要我陪住.

cherry1498

係呀, 我認得你個仔呀~佢契媽湊番學架麻 ~ 我個囡叫希圓呀, 高高地孖辮個個呀~

原文章由 cherry1498 於 07-8-13 15:11 發表
你女女都係讀D班呀??
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

係呀(佢太活躍啦)不過佢契媽唔湊啦...我聽老師講...佢保母帶佢番學個陣佢冇喊架...但我星期六帶佢番學...佢喊到死呀...

原文章由 珍妮花 於 07-8-18 10:28 發表
cherry1498

係呀, 我認得你個仔呀~佢契媽湊番學架麻 ~ 我個囡叫希圓呀, 高高地孖辮個個呀~

[ 本文章最後由 cherry1498 於 07-8-20 11:08 編輯 ]

9月n1新丁

你地好,我今天剛收到林主任電話, 收我個女入n1, 她年頭已經是waiting list, 所以我地都另謀別校, 就是隔離的趣樂, 還交了留位費......但我地都是決定比亞女讀觀塘幼兒學校,  因為是我們的首選,  算是情有獨鍾呢, 真係很期望此校多d有heart的老師, 真的很緊要, 是嗎?
以後有機會相認, 會很有趣!

你好呀~我仔都係幼初班架~~不過佢8月開學既...+.+
多多指教

原文章由 jennyckliu 於 07-8-21 00:34 發表
你地好,我今天剛收到林主任電話, 收我個女入n1, 她年頭已經是waiting list, 所以我地都另謀別校, 就是隔離的趣樂, 還交了留位費......但我地都是決定比亞女讀觀塘幼兒學校,  因為是我們的首選,  算是情有獨鍾呢 ...

呢間是否同基督教家庭服務中心, 趣樂幼兒園一樣?
知唔知呢間好唔好呢?

hi我仔仔本來今年8月開學架!但我轉讀第2間,又買左校服wor!有無人未買,我平讓呀!全新架!因為我都未去學校拎
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

咩SIZE? 你買左幾多套?

原文章由 easonkinki 於 07-8-21 16:51 發表
hi我仔仔本來今年8月開學架!但我轉讀第2間,又買左校服wor!有無人未買,我平讓呀!全新架!因為我都未去學校拎

好似8碼,2套校服1套運動服,其實向學校我仲未去拎架
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

我個女3/9開學, 我都為她興奮, 不知何解,我很喜歡官幼, 一知道後補收左,真的很開心; 上左去2次辦有關手續, 對學校,老師,姐姐,學生感覺很好, 個人覺得同趣樂不同, (可能是先入為主, 很主觀)...
希望亞女愛上學, 我同老公會輪流陪適應班, 上8月班的媽媽,可否分享一下

原文章由 easonkinki 於 07-8-23 22:24 硐表
好似8碼,2套校服1套運動服,其實向學校我仲未去拎架

唔好意思呀~咁遲覆你~我想買架,幾錢??
因為我仔套校服17碼...你個套係幾多號SIZE??
8碼我諗係套運動服既SIZE...

原文章由 jennyckliu 於 07-8-28 17:27 硐表
我個女3/9開學, 我都為她興奮, 不知何解,我很喜歡官幼, 一知道後補收左,真的很開心; 上左去2次辦有關手續, 對學校,老師,姐姐,學生感覺很好, 個人覺得同趣樂不同, (可能是先入為主, 很主觀)...
希望亞女愛上學, 我同 ...

我仔仔初初番學好開心架...有人陪住番...但而家一個人番就唔係好肯番...而且而家又出大牙...好嗲...連爸爸都唔跟...一去到學校門口就係咁喊, 我番工又番8點喎...要交俾婆婆帶番學...心都痛埋...冇辨法啦...一定有個過渡期...

‹ 上一主題|下一主題